Πέλκας: « Έχουμε έναν "τελικό" στη Μόσχα να κερδίσουμε»

Πέλκας: « Έχουμε έναν "τελικό" στη Μόσχα να κερδίσουμε»

Gazzetta team
Πέλκας: « Έχουμε έναν "τελικό" στη Μόσχα να κερδίσουμε»

bet365

Ο Δημήτρης Πέλκας το ζει, το βλέπει, καθημερινά, αυτός ο ΠΑΟΚ είναι γεννημένος νικητής. Κάτι, που όπως υποστήριξε και στις δηλώσεις του, φάνηκε περίτρανα στο αποψινό ματς της Τούμπας

Αναλυτικά, όσα είπε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ στην κάμερα της Nova, μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Σπαρτάκ Μόσχας:

Για τη διακύμανση του αγώνα: «Ήταν ένα πολύ όμορφο ματς. Είχε πολλά γκολ, φάσεις, χαμένο πέναλτι, πέναλτι που μπήκε γκολ, πολλή ένταση. Πρώτη φορά παίζω σε τόσο μεγάλη έντασης παιχνίδι».

Για τον τρόπο που έκανε την ανατροπή ο ΠΑΟΚ: «Ήταν πολύ σημαντικό που καταφέραμε να γυρίσουμε, μέσα από αυτήν τη δύσκολη στιγμή που περάσαμε. Μπορούσαμε να σκοράρουμε και περισσότερο, με τη δική μου ευκαιρία, ήμασταν όμως και τυχεροί με την απόκρουση στο πέναλτι του Πασχαλάκη. Πάμε να βελτιωθούμε από αύριο και να κερδίσουμε στην έδρα της Σπαρτάκ στη ρεβάνς».

Για το διαφορετικό τρόπο του παιχνιδιού του σήμερα σε σχέση με τα παιχνίδια με τη Βασιλεία: «Αγώνα με τον αγώνα, είχα πει και στην προετοιμασία, θα βρίσκουμε ρυθμό. Η Βασιλεία έκανε μεγαλύτερο build-up οπότε έπρεπε να δώσω μεγαλύτερη έμφαση στο πρεσάρισμα. Σήμερα με τη Σπαρτάκ, ήταν διαφορετικά. Ήθελα να βοηθήσω περισσότερο επιθετικά, γιατί η ομάδα μου ήταν πίσω στο σκορ και έπρεπε να το γυρίσουμε».

Για την ανατροπή σήμερα και τη ρεβάνς στη Μόσχα: «Έχουμε πετύχει πολλά και τίποτα. Όλα ξεκινούν τώρα. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ παραπάνω από σήμερα για να κερδίσουμε και να προκριθούμε. Από εκείνο το σερί που ξεκίνησε πέρσι στην Ξάνθη, τα είχαμε βάλει κάτω και τα είχαμε πει, ότι έπρεπε να φτιάξουμε ένα γκρουπ νικητών και να κερδίζουμε τους πάντες. Να είμαστε πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι που είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία. Είμαστε μέσα στο όνειρο μας που είναι να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει ο καθένας μας να υπερβάλλει εαυτόν για να περάσει η ομάδα».

Για την εικόνα της ομάδας: «Υπάρχει ένα πλάνο που λειτουργεί από πέρσι, όταν ήρθε αυτός ο προπονητής. Έχει μείνει ο κορμός της ομάδας, ξέρουμε το παιχνίδι ο ένας τους άλλους και έτσι και ο καινούργιος παίκτης, μπαίνει πιο εύκολα. Προσπαθούμε να βάλουμε τους παίκτες να καταλάβουν τη φιλοσοφία της ομάδας. Με τον καιρό, με τη δουλειά που γίνεται όλοι θα βοηθήσουν, αλλά το βλέπετε όλοι, ότι η ομάδα έχει και πολύ μεγάλη ποιότητα. Με υπομονή, θα βοηθήσουν όλοι, γιατί η χρονιά είναι μεγάλη».

Για το αν μπήκε αγχωμένα η ομάδα στην αρχή και δέχτηκε δύο γκολ: «Δε μπήκαμε καθόλου καλά και δεχτήκαμε δύο γκολ. Βρήκαμε τα αποθέματα και κυρίως το μυαλό για να το πιστέψουμε και να το γυρίσουμε. Μέσα από τις δυσκολίες, δείχνεις χαρακτήρα. Δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμα. Έχουμε έναν «τελικό» στη Μόσχα να κερδίσουμε. Παντού, πρέπει να προσπαθούμε να νικάμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Για το ότι ήταν αρχηγός του ΠΑΟΚ σε ένα τέτοιο παιχνίδι φορώντας το «10» στην πλάτη: «Είναι το αγαπημένο μου νούμερο. Ήταν όνειρο μου να φοράω το περιβραχιόνιο και να αποδεικνύω κάθε μέρα με τη δουλειά μου πράγματα. Δεν έχω πετύχει τίποτα, κάθε μέρα βάζω νέους στόχους. Ζω για το ποδόσφαιρο, όταν κερδίζω είμαι χαρούμενος, αν χάνω ακόμα και στην προπόνηση, στεναχωριέμαι. Θέλω να δουλεύω κάθε μέρα για να βλέπετε κάθε φορά καλύτερο Πέλκα στο γήπεδο».

Για την αγκαλιά στον Πασχαλάκη: «Αυτό που έκανε ήταν πολύ καλό για την ομάδα. Μας κράτησε μπροστά, πιάνοντας το πέναλτι. Έχουμε γίνει μια καλή παρέα, ωραία ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, προσπαθούμε να μη μας το χαλάσει κανένας, Μέσα από το σύνολο μπορείς να πετύχεις πράγματα».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα