Λουτσέσκου: «Είχαμε αντίδραση μεγάλης ομάδας»! (vid)

Λουτσέσκου: «Είχαμε αντίδραση μεγάλης ομάδας»! (vid)

Λουτσέσκου: «Είχαμε αντίδραση μεγάλης ομάδας»! (vid)

bet365

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες του και έστειλε το μήνυμα ενόψει της ρεβάνς στη Μόσχα: «θα πάμε για να κερδίσουμε», επανέλαβε και στην συνέντευξη Τύπου, ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ.

«Θα πάμε να κερδίσουμε στη Μόσχα και καλύτερη απόδειξη από την αντίδραση και την επιστροφή από το 0-2 σε 3-2 δεν υπάρχει για μας», ξεκαθάρισε ο Ρουμάνος. «Είναι πολύ σημαντικό που καταφέραμε να κερδίσουμε αυτό το ματς, κάνοντας ένα φανταστικό παιχνίδι, ξεπερνώντας και αντιδρώντας σε πολύ δύσκολες καταστάσεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε κερδίσει και τα τρία ματς στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό μας δίνει δύναμη και μας δείχνει ότι όλα μπορούμε να τα πετύχουμε», σχολίασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός αναλύοντας το ματς στάθηκε στο κακό ξεκίνημα της ομάδας του, αλλά και της αντίδρασης που έβγαλε με την πλάτη στον τοίχο. «Ήταν ένα φανταστικό και ιδιαίτερο παιχνίδι υψηλού επίπεδου. Η διαφορά στα πρώτα 15 λεπτά, ήταν η ηρεμία που είχε η Σπαρτάκ, που είναι συνηθισμένη σε τέτοιες καταστάσεις και η έλλειψη της σωστής από τη μεριά μας, που δεν μας επέτρεψε να παίξουμε με σωστές αντιδράσεις. Μετά το πρώτο γκολ που πετύχαμε, αφήσαμε στην άκρη όλα αυτά τα κομμάτια και αρχίσαμε να παίζουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε. Με επιθετικότητα, πηγαίνοντας πολύ πιο κοντά στον μπάλα, με καλές τοποθετήσεις, πατήσαμε στην περιοχή της Σπαρτάκ.

Όταν καταφέραμε να κρατήσουμε την μπάλα, φτάσαμε πιο εύκολα στην αντίπαλη άμυνα. Στο β΄ μέρος ήρθε η πίεση για να κρατήσουμε τη νίκη, είχαμε και κάποιες ευκαιρίες, σταθήκαμε τυχεροί στη φάση του πέναλτι, με τον Πασχαλάκη να κάνει μια απίστευτη απόκρουση, σ’ ένα πέναλτι που… δεν υπήρχε».

Από εκεί και πέρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου απαντώντας στις ερωτήσεις Ελληνων και Ρώσων δημοσιογράφων είπε:

Για την παρουσία του Λημνιού: «Μου είναι δύσκολο να μιλήσω με ποσοστά, αλλά μπορώ να μιλήσω για την νοοτροπία του, για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει. Κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Λημνιός έχει κάνει ένα βήμα μπροστά στην καριέρα του. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι διατεθειμένος να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς, είτε έχεις, είτε δεν έχεις την μπάλα".

Για το δεύτερο παιχνίδι στην Μόσχα: «Θα επαναλάβω και πάλι το ίδιο. Σεβόμαστε απόλυτα τον αντίπαλο μας, τη δύναμη του, αλλά παρόλα αυτά θα πάμε για να κερδίσουμε στην Ρωσία. Αυτή είναι η νοοτροπία μας. Η καλύτερη απόδειξη είναι το 2-0 σήμερα και το γεγονός ότι καταφέραμε γρήγορα να αντιδράσουμε. Καταφέραμε να γυρίσουμε ένα παιχνίδι και είναι πολύ σημαντικό πριν το παιχνίδι στην Μόσχα».

Για το αν υπάρχουν ακόμη μεγάλα περιθώρια βελτίωσης: «Υπάρχουν παιχνίδια και παιχνίδια. Στον τελικό κάναμε ένα φανταστικό παιχνίδι, θα μπορούσε εύκολα να συγκριθεί με τα παιχνίδια που παίζουμε εδώ, σε αυτό το επίπεδο. Αλλά θα πρέπει να καταλάβετε ότι το ποδόσφαιρο σου φέρνει νέες καταστάσεις σε κάθε παιχνίδι. Κάθε ομάδα έχει διαφορετική ποιότητα και δίνει διαφορετικά πράγματα στα παιχνίδια. Παίζει ρόλο και η στιγμή που αντιμετωπίζουμε μία ομάδα. Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις θα πρέπει να έχουμε μία πολύ σωστή νοοτροπία. Πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα, μία ξεκάθαρη ταυτότητα. Ελπίζω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο».

Για το αν θεωρεί ότι οι παίκτες του αντέχουν σε αυτό το επίπεδο αγώνα και αν σκέφτεται να κάνει αλλαγές: «Είναι υποχρέωση μας να δίνουμε στους παίκτες τη σωστή προετοιμασία, όσον αφορά σε τακτικά στοιχεία, αλλά και στην φρεσκάδα. Κάθε παίκτης της ομάδας είναι "τρελαμένος" για να παίξει, για να συνεχίσει να προσφέρει και να συνεχίσουμε το σερί αγώνων που έχουμε. Έχουμε ένα πολύ καλό γκρουπ παικτών. Ξέρετε πολύ καλά ότι θέλω να καταλάβουν όλοι στο 100% το τι ζητάω για να αγωνιστούν κι από εκεί και πέρα να νιώθουν και κομμάτι του συνόλου από την αρχή μέχρι το τέλος. Η χρονιά μπροστά μας, θα είναι πολύ μεγάλη και πολύ δύσκολη».

Για το αν θεωρεί ότι υπάρχει φαβορί: «Παίζει ρόλο η εμπειρία που έχει στο Champions League η Σπαρτάκ. Από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση είπαμε ότι είναι το φαβορί. Είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ρωσία. Το πρωτάθλημα της Ρωσίας είναι υψηλού επιπέδου, με παίκτες με τεράστιες αμοιβές, υπάρχουν τεράστιες επενδύσεις. Η ποιότητα των ομάδων είναι πολύ μεγάλη».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα