Παίξε και εσύ μπάλα απόψε…

Παίξε και εσύ μπάλα απόψε…

Παίξε και εσύ μπάλα απόψε…

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης βλέπει ότι το ταξίδι του ΠΑΟΚ προς τ’ αστέρια θέλει υπομονή και πίστη στο πλάνο, για ένα δύσκολο ματς, που ακόμη και… 0-0 να λήξει θα είναι ένα καλό σκορ!

Σκόραρε ο Πρίγιοβιτς το πρώτο γκολ του αγώνα ΠΑΟΚ - Σπάρτακ Μόσχας; Στη Vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται στα δρόμου τα μισά, ενός δρόμου που ναι μεν παραμένει ανοικτός, μετά την θριαμβευτική πρόκριση στην Ελβετία, αλλά δεν ήταν (ούτε πρόκειται να είναι) «στρωμένος με ροδοπέταλα».

Αρχικά, η Βασιλεία, τώρα είναι η Σπαρτάκ Μόσχας και μετά, αν περάσει και το εμπόδιο των Ρώσων, μια εκ των Μπενφίκα ή Φενέρμπαχτσε. Όλες ομάδες από το «πάνω ράφι» (οι Ελβετοί στο Νο 18, ακόμα πιο ψηλά στο Νο 15 οι Πορτογάλοι) της ΟΥΕΦΑ, που καλώς ή κακώς ανεβάζουν στα… ουράνια το δείκτη δυσκολίας για τους «ασπρόμαυρους».

Όμως, αυτός ο ΠΑΟΚ, που δημιούργησε ο Ιβάν Σαββίδης και «χτίζει» καθημερινά, βήμα-βήμα ο Ραζβάν Λουτσέσκου, είναι πραγματικά μαθημένος και φτιαγμένος για τα δύσκολα. Πολλές φορές τα εύκολα τον τρομάζουν, οπότε αν σκεφτεί κάποιος το περσινό «κάζο» με την Εστερσουντ, είναι προτιμότερο να βρίσκονται στο διάβα του η Βασιλεία, η Σπαρτάκ και η Μπενφίκα.

Άλλωστε, οι μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές γράφονται με μεγάλους αντιπάλους…

Η Τούμπα θα φορέσει κι απόψε τα καλά της και στο 85ο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι του «Δικεφάλου» θα υποδεχθεί στην… αγκαλιά της, πάνω από 28.000 ανθρώπους, που καλοκαιριάτικα θα αφήσουν στις παραλίες της Χαλκιδικής για να είναι εκεί δίπλα στα παιδιά του Λουτσέσκου, στα παιδιά με τ’ ασπρόμαυρα.

Οπως δεκάδες άλλες φυλές του κόσμου, έτσι και οι Ρώσοι, που παρεμπιπτόντως δεν έχουν και τα καλύτερα παιδιά στις κερκίδες τους εξ ου και η τιμωρία των οπαδών της Σπαρτάκ, έχουν γράψει διθυράμβους γι’ αυτό το διάσημο «καζάνι της Τούμπας», είμαστε βέβαιοι ότι και αυτοί απόψε θα είναι στημένοι με τις κάμερες ανά χείρας για να αποτυπώσουν τις στιγμές που δεν μπορούν να ζήσουν σ’ άλλο ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚτσής ανηφορίζοντας απόψε για το δικό του (ποδοσφαιρικό) «ναό», θα πρέπει να ξέρει το πόσο ώριμος πρέπει να είναι και το πόσο έξυπνα θα πρέπει να φερθεί. Να μπει στην εξίσωση του αγώνα, που μόνο εύκολος δεν είναι. Γιατί, όπως έχουμε πει και γράψει, «η Σπαρτάκ δεν είναι Βασιλεία».

Οι Ρώσοι είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα, βασίζει πολλά στην αγωνιστική συνοχή και την ταυτότητά της, ενώ ποντάρει πολλά στον Κουίνσι Πρόμες, όχι άδικα αφού η αξία του αποτιμάται στα 25 εκατ. ευρώ, ο οποίος «τούρμπο-Πρόμες» πέρσι κατέγραψε απίστευτα νούμερα με 21 γκολ και 10 ασίστ. Ακολουθεί η άκρως ποιοτική τριάδα στα χαφ, Φερνάντο, Γκλουσακόφ, Ζόμπνιν, το επιθετικοί δίδυμο Ζε Λουίς και Αντριάνο, αλλά όπως και να το κάνουμε ο Ολλανδός κάνει τη διαφορά.

Για τον ΠΑΟΚ θα του λείψει ο αρχηγός του. Η απουσία του Βιεϊρίνια είναι πλήγμα από όποια σκοπιά κι αν το δεις, ωστόσο είναι ευτύχημα που θα αγωνιστεί ο Κάνιας. Ο Ισπανός έχει τρεξίματα, τα οποία οι «ασπρόμαυροι» θα χρειαστούν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, μπορεί να δώσει βοήθειες στο μαρκάρισμα του Πρόμες. Γιατί τον Κάνιας που έβγαινε (με τη Βασιλεία) στην επίθεση, ξεχάστε τον. Σήμερα θα έχει άλλες πιο δύσκολες δουλειές στο χορτάρι.

Το ματς χρειάζεται υπομονή και για τους παίκτες και για τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου, που θα ακολουθήσει κατά γράμμα την πετυχημένη «συνταγή Ελβετίας», θα πρέπει να μπουν στο γήπεδο με μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης, προκειμένου να μην βρεθούν προ εκπλήξεως, αν και οι εκπλήξεις έχουν εκλείψει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Όπως είπε ο Ρουμάνος τεχνικός «είμαστε δύο οργανωμένες ομάδες, αλλά πολύ διαφορετικές».

Στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα της Σπαρτάκ. Ξέρουν πολύ καλά σε ποιες αδυναμίες της, όπως πχ. τα στημένα, θα πρέπει να χτυπήσουν, αλλά να το επαναλαμβάνουμε για να το εμπεδώσουμε καλά: το ματς έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, χρειάζεται υπομονή, μυαλό και πίστη στο πλάνο. Ξεφεύγοντας από τις κλισέ δημοσιογραφικές εκφράσεις του τύπου «πρέπει να κρατήσει το μηδέν» και «να μη δεχθεί γκολ στην έδρα του», να το πάμε λίγο παρακάτω:

Ακόμα και το… 0-0 για τον ΠΑΟΚ θα είναι ένα πολύ καλό σκορ, ενόψει της ρεβάνς στη Μόσχα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.