Λέο Μάτος στο gazzetta.gr: «Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι ικανός για μεγάλα πράγματα» (vids)

Λέο Μάτος στο gazzetta.gr: «Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι ικανός για μεγάλα πράγματα» (vids)

Λέο Μάτος στο gazzetta.gr: «Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι ικανός για μεγάλα πράγματα» (vids)

bet365

Ο Λέο Μάτος περιγράφει στο gazzetta.gr τις στιγμές υπερηφάνειας που έζησε στο «Σεν Γιάκομπ Παρκ», ενώ μιλάει και για το (ευρωπαϊκό) μέλλον του ΠΑΟΚ. Τι λέει για τα παιχνίδια με την Σπαρτάκ και πως σχολιάζει την εμφάνιση του Δημήτρη Λημνιού. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΒΑΣΙΛΕΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Αστέρας Τρίπολης - Χιμπέρνιαν! Με υψηλές αποδόσεις και πολλά ειδικά στοιχήματα! (21+)

Δεκαεπτά αγώνες έχει παίξει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, αλλά τέτοια νίκη σαν τη χτεσινή δεν την είχε ξανά ζήσει. Ο Λέο Μάτος μιλάει στο gazzetta.gr και σχολιάζει τον «ασπρόμαυρο» θρίαμβο επί της Βασιλείας, το ζευγάρι με την Σπαρτάκ Μόσχας, τον Βιεϊρίνια και το μεγάλο σερί νικών του «Δικεφάλου»!

-Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σου μετά από τη μεγάλη νίκη με 3-0 μέσα στη Βασιλεία και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League;

«Πετύχαμε μια σπουδαία νίκη αλλά πιο σημαντική είναι η πρόκριση. Είχαμε απέναντί μας μια πολύ καλή ομάδα, όπως η Βασιλεία, με εμπειρίες στο Champions League και την Ευρώπη, αλλά δείξαμε κι εμείς πόσο δυνατό σύνολο έχουμε. Ήταν μεγάλη η νίκη και η πρόκριση, αλλά όνειρό μας είναι να μπούμε στους ομίλους του Champions League. Έτσι έχουμε άλλα τέσσερα δύσκολα ματς μπροστά μας για να τα καταφέρουμε. Πιστεύουμε στην ομάδα μας και ξέρουμε ότι στο τέλος μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

-Πως νιώσατε όταν λίγο πριν αρχίσει το ματς με τη Βασιλεία, στην προθέρμανση, μάθατε ότι δε θα μπορέσει να παίξει ο Βιεϊρίνια;

«Ήταν μεγάλο πλήγμα για τον ΠΑΟΚ. Μας στεναχώρησε η ξαφνική απουσία του. Αλλά δείξαμε πόσο ποιότητα και βάθος έχουμε ως ομάδα και παρά την απουσία του και του Μπίσεσβαρ, κερδίσαμε με 3-0 μέσα στην έδρα της Βασιλείας και προκριθήκαμε. Ελπίζω σύντομα να είναι και πάλι μαζί μας ο Βιεϊρίνια, γιατί σε λίγες μέρες έχουμε τα ματς με τη Σπαρτάκ Μόσχας».

-Περιμένετε ότι τα παιχνίδια με την Σπαρτάκ Μόσχας θα είναι πιο δύσκολα από ότι αυτά με τη Βασιλεία;

«Και με τη Βασιλεία ήταν δύσκολα τα παιχνίδια, και με την Σπαρτάκ Μόσχας θα είναι επίσης πολύ δύσκολα τα ματς. Οι ρωσικές ομάδες είναι πολύ ισχυρές και επικίνδυνες. Θα μελετήσουμε τις επόμενες μέρες την Σπαρτάκ και θα δούμε πως θα την αντιμετωπίσουμε. Εμείς έχουμε πίστη στις δυνατότητες της ομάδας μας».

-Ο φετινός ΠΑΟΚ θα είναι καλύτερος από τον περσινό;

«Ο φετινός ΠΑΟΚ χτίζεται εδώ και δύο χρόνια. Ήρθαμε κάποιοι παίκτες και δέσαμε, μετά ήρθαν πέρυσι κι άλλοι και έδεσαν και αυτοί, ο προπονητής ξέρει καλά την ομάδα και φέτος ήρθαν επίσης κάποιοι πολύ ποιοτικοί παίκτες. Η βάση είναι η ίδια και προστίθενται κάποια καινούρια κομμάτια τα οποία μπαίνουν στην φιλοσοφία και την καλή νοοτροπία που υπάρχει».

-Ξέρετε ότι τους τελευταίους οχτώ μήνες ο ΠΑΟΚ έχει μόνο νίκες (σε όσα παιχνίδια ξεκίνησαν και τελείωσαν εκτός εκείνα με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στην Τούμπα) και μόνο μία ήττα, στην Τρίπολη από τον Αστέρα; Είναι 25 νίκες σε 26 αγώνες (εκτός Ολυμπιακού και ΑΕΚ)!

«Είναι πολύ μεγάλο σερί! Είναι μεγάλο κατόρθωμα, αλλά αυτή η ομάδα είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Θέλουμε να συνεχίσουμε το ίδιο καλά και φέτος και σε πρώτη φάση να πετύχουμε το όνειρο στην Ευρώπη, να μπει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League».

-Πως ήταν η συνεργασία σου με τον Λημνιό; Έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στον ΠΑΟΚ…

«Τα πηγαίνει πολύ καλά αυτό το παιδί! Είναι νέος, έχει πολύ καλά στοιχεία και σπουδαίο ταλέντο, αλλά πρέπει να δουλέψει ακόμη πιο σκληρά για να γίνει ακόμη καλύτερος. Και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να γίνει καλύτερος. Μου αρέσει ο τρόπος που αγωνίζεται γιατί παίζει με καρδιά. Τρέχει πολύ και έχει μεγάλη ταχύτητα, γι’ αυτό μένω εγώ πιο πίσω και τον αφήνω να τρέχει ακόμη περισσότερο! Έχει μπροστά του σπουδαίο μέλλον. Απέναντι στη Βασιλεία ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ».

-Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ήταν και πάλι δίπλα σας. Πόσο σημαντική ήταν η βοήθειά του;

«Τα σχόλια είναι περιττά για τους οπαδούς μας. Είναι οι καλύτεροι. Ήταν σαν να είχαμε έναν επιπλέον παίκτη μέσα στο γήπεδο. Θα κάνουμε το παν για να κάνουμε χαρούμενους και περήφανους τους φιλάθλους μας».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα