Η Σέλτικ στον δρόμο της ΑΕΚ για τ΄αστέρια! (vids)

Η Σέλτικ στον δρόμο της ΑΕΚ για τ΄αστέρια! (vids)

Gazzetta team
Η Σέλτικ στον δρόμο της ΑΕΚ για τ΄αστέρια! (vids)

bet365

Η Σέλτικ έβαλε στη Γλασκώβη τα θεμέλια (3-1) και στη Νορβηγία με το 0-0 κόντρα στη Ρόζενμποργκ τσέκαρε το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό, όπου θα βρει την ΑΕΚ!

Ηταν καλύτερη και το απέδειξε! Η Σέλτικ μετά τη νίκη με 3-1 στη Γλασκώβη κόντρα στη Ρόζενμποργκ, πήρε ισοπαλία 0-0 στη Νορβηγία και μαζί το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό, όπου στις 7 του μήνα θα υποδεχθεί την ΑΕΚ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά πίεσαν, με τη Σέλτικ (4-3-3) να αφήνει χώρους, αλλά να μην κινδυνεύει ιδιαίτερα. Η Ρόζενμποργκ είχε ένα καλό σουτ στο 16' με τον Σόντερλουντ, ενώ στο 43' άγγιξε το γκολ, αλλά ο Γκόρντον με εξαιρετική επέμβαση του Λούντεμο κράτησε το μηδέν. Η Σέλτικ ήταν εξαιρετική στο ανασταλτικό κομμάτι, ο Γκόρντον σε δυο περιπτώσεις είχε σωστές τοποθετήσεις και η Ρόζενμποργκ αδυνατούσε να βρει λύσεις. Στο 87' οι Νορβηγοί βρήκαν δίχτυα με τον Μπέντνερ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως επιθετικό φάουλ.

Σέλτικ (4-3-3): Γκόρντον, Γκαμπόα, Άγερ, Χέντρι, Τιέρνι (85’ Λούστιγκ), Ντσαμ, Μπράουν, Σινκλέρ, ΜακΓκρέγκορ, Φόρεστ (63’ Ρόγκιτς), Εντουάρ (72’ Κρίστι)



Σέλτικ, η αντίπαλος της ΑΕΚ


Ε
ύκολα ο Αγιαξ, γκολ ο Μπεν!
Τα θεμέλια της πρόκρισης μπήκαν στο Αμστερνταμ (2-0) και στο Γκρατς ο Αγιαξ απλά επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του. Ο Αίαντας ήταν εξαιρετικός κι επικράτησε 3-1 στο ρελαντί της Στουρμ, δίνοντας έτσι πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση του. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Αγιαξ παρουσίασε τη γηραιότερη ενδεκάδα της τελευταίας τετραετίας με το μέρο όρο να είναι 24 έτη και 307 ημέρες. Στο 39΄ ο Χούντελαρ πέτυχε το 1-0 και στο 48' ο Τάντιτς με κοντινό πλασέ σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τη νέα του ομάδα. Ο Χούντελαρ στο 77' σημείωσε το δεύτερο του προσωπικό γκολ με άψογο τελείωμα. Η Στουρμ - παρουσιάστηκε χωρίς τον Αυλωνίτη- μείωσε στο 89' με αυτογκόλ του Ονάνα. Ο Αγιαθ θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση την Σταντάρ Λιέγης.

Η ΜΠΑΤΕ με την... εμπειρία της πέρασε το εμπόδιο της Ελσίνκι στην Φινλανδία (0-0 το πρώτο ματς), καθώς επικράτησε 2-1. Οι Λευκορώσοι προηγήθηκαν με το αυτογκόλ του Ραφίνια στο 21' και στο 24' ο Στάσεβιτς πέτυχε το 2-0. Οι Φινλανδοί μείωσαν με τον Γιαγκούμπι στο 28'.

Στην επόμενη φάση και η Αστάνα, η οποία υπερασπίστηκε το 2-1 του Καζακστάν, άντεξε την πίεση της Μίντιλαντ και απέσπασε λευκή ισοπαλία.

Η Καραμπάκ είχε αποσπάσει ισοπαλία (0-0) στην Αλβανία και στο Αζερμπαϊτζάν δεν είχε πρόβλημα να περάσει το εμπόδιο της Κουκέσι επικρατώντας 3-0. Ο Κιντάνα με δυο πέναλτι και ο Ντελάργκε έδωσαν τη νίκη.

Εισιτήριο πρόκρισης για τη Μάλμε, αφού μετά το 1-0 στην Ρουμανία, πήραν ισοπαλία εντός 1-1 με την Κλουζ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Τζόκοβιτς, ωστόσο ο Τραούστασον πέτυχε το γκολ για τον... 3ο προκριματικό.

Πάρτι και για τον Ερυθρό Αστέρα, αφού μετά την τριάρα στο Βελιγράδι, επικράτησε 2-0 της Σούντουβα και στη Λιθουανία. Με τέρμα του Μπεν και του Ράντονιτς οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν άνετα στην επόμενη φάση. Σοκ για τη Λουντογκόρετς, αφού ηττήθηκε 1-0 στην Ουγγαρία (0-0 στη Βουλγαρία) από την Βιντεότον κι έμεινε εκτός διοργάνωσης.

Τα ζευγάρια του 3ου προκριματικού

Σέλτικ - ΑΕΚ
Ερυθρός Αστέρας - Σπάρτακ Τρνάβα
Καραμπάκ - ΜΠΑΤΕ
Αστάνα - Ντιναμό Ζ.
Μάλμε - Βιντεότον
ΠΑΟΚ - Σπαρτάκ Μόσχας
Σλάβια Πράγας - Ντ. Κιέβου
Σταντάρ Λ. - Αγιαξ
Μπενφίκα - Φενέρμπαχτσε
Σάλτσμπουργκ - Σκεντίγια

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα