Μεταγραφές; Την Ευρώπη και τα μάτια του...

Μεταγραφές; Την Ευρώπη και τα μάτια του...

Μεταγραφές; Την Ευρώπη και τα μάτια του...

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης ταξιδεύει για την Ελβετία και λίγο πριν «πετάξει» για τη Βασιλεία γράφει για την υποχρέωση όλων στον ΠΑΟΚ να αφήσουν στην άκρη τις μεταγραφές και να στρέψουν την προσοχή τους στην αυριανή ρεβάνς

Ο ΠΑΟΚ και θέλει και πρέπει να πάρει «βαθιά ανάσα» στην Ευρώπη. Τον «πνίγει», βλέπετε, ακόμη και τώρα, ο περσινός αποκλεισμός-ντροπή από την Εστερσουντ! Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, εκείνος ο αποκλεισμός προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο σύλλογο και είναι κάτι που δε θέλει (και δεν πρέπει) να το ξαναζήσει. Μπορεί η συνέχεια εντός συνόρων να ήταν άκρως εντυπωσιακή, από ένα σημείο και μετά να παρέσυρε ότι βρέθηκε στο διάβα του (με 25/26 νίκες!), αλλά η Ευρώπη ήταν και είναι ανέκαθεν πηγή ενέργειας και ζωντάνιας για ολόκληρο τον «ασπρόμαυρο» οργανισμό.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Καλώς ή κακώς, εν μέσω καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, ο ΠΑΟΚ οφείλει να αφήσει στην άκρη κάθε κουβέντα περί μεταγραφών. Να σταματήσει να τον απασχολεί αν ανακοινώθηκε ο Ακπόμ ή αν θα πρέπει να πωληθεί (όταν έρθει η πρόταση) ο Μαουρίσιο, τι θα γίνει με τον Ουάρντα, αν θα μείνει ο Πρίγιοβιτς ή αν θα πάρει και πότε θα πάρει αριστερό μπακ. Όλα αυτά μπορούν και πρέπει να μπουν στην άκρη…

Ο «Δικέφαλος» θέλει μια μεγάλη (γιατί έτσι είναι) πρόκριση επί της Βασιλείας, που θα τον επαναφέρει στο σωστό (με εξασφαλισμένη την παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ) δρόμο. Καλές είναι οι μεταγραφές, δε λέμε, ο Τσούμπα Ακπόμ σε καμία περίπτωση δεν είναι… Μάμε Τιάμ, όπως διαβάζουμε (αν είναι δυνατόν…) από την στιγμή που έγινε γνωστή η περίπτωση του Άγγλου φορ, αλλά αυτό που προέχει για τους «ασπρόμαυρους» είναι η ρεβάνς με τη Βασιλεία.

Οι μεταγραφές μπορούν να περιμένουν, με το «Δικέφαλο» να προχωράει μετά από το δεύτερο ματς με τους Ελβετούς, σε άλλες δύο ή τρεις κινήσεις ποιοτικής ενίσχυσης του ρόστερ του, ωστόσο στο μυαλό όλων είναι το πως η μισή δουλειά που έκανε την περασμένη Τρίτη στην Τούμπα θα ολοκληρωθεί στο «Σεντ Γιάκομπ Παρκ».

Τι περιμένουμε λοιπόν, την να δούμε την Τετάρτη στο «Σεντ Γιάκομπ Παρκ»; Εναν τελείως μα τελείως διαφορετικό αγώνα από εκείνον της Τούμπας. Η Βασιλεία αναμένεται να είναι καλύτερη αλλά και πιο... εύθραυστη. Φάνηκε στο ματς με την Ξαμάξ, όπου το άγχος και ο φόβος, σε συνδυασμό με την κακή αγωνιστική κατάσταση, έφεραν στο τέλος την κατάρρευση και το τελικό 1-1 την κολακεύει.

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της Βασιλεία και η απόλυση του Ραφαέλ Βικί μπορεί μακροπρόθεσμα να αποδειχθεί ευεργετική για τον ελβετικό σύλλογο. Βραχυπρόθεσμα; Τώρα που… καίει η μπάλα; Μπορεί ο άπειρος Αλεξ Φράι να κάνει «ματ» στον έμπειρο Ραζβάν Λουτσέσκου και να οδηγήσει την ομάδα του σε μια πρόκριση; Κομματάκι δύσκολο έως απίθανο, αν και στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται…

Πάντως, από το πρώτο ματς της Τούμπας, ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ έδειξε να είναι πολύ καλά διαβασμένος, εξ ου και το σχήμα που παρέταξε, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στη ρεβάνς, όσα τρυκ σκεφτεί ο υπηρεσιακός προπονητής της Βασιλείας, όσο κι αν πληγώνει τους «ασπρόμαυρους» η απουσία του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Ο καλός ΠΑΟΚ, όπως φάνηκε και στον πρώτο αγώνα πριν από μια εβδομάδα, δε θα έχει κανένα πρόβλημα για να περάσει το εμπόδιο της δευτεραθλήτριας Ελβετίας, μιας χώρας που σήμερα και αύριο γιορτάζει την ανεξαρτησία της. Ο ευρωπαίος ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από μια τέτοια πρόκριση στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Άλλωστε, μόλις μια φορά στην ιστορία του (και αυτή στα… χαρτιά το καλοκαίρι του 2013) πέρασε στην επόμενη φάση της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Τώρα, ήρθε η ώρα να τις κάνει δύο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.