Ο Βαλέρι και το έντονο… παρελθόν του

Ο Βαλέρι και το έντονο… παρελθόν του

bet365

Το παρελθόν του Ιταλού ρέφερι, Πάολο Βαλέρι, ο οποίος ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει τη ρεβάνς ανάμεσα σε Βασιλεία και ΠΑΟΚ το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης (1/8 – 21.00).

Ο 40χρονος Ιταλός ρέφερι, που ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει τον αγώνα Βασιλεία - ΠΑΟΚ, έχει σφυρίξει μόλις 15 παιχνίδια στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αλλά μόλις ένα σε φάση των ομίλων, καθώς όλα τα υπόλοιπα ήταν σε προκριματικές φάσεις: Εξι αναμετρήσεις των προκριματικών του Champions League, και 8 αγώνες για τα προκριματικά του Europa League.

500+ κορυφαία παιχνίδια καζίνο για ατέλειωτη διασκέδαση. (21+)

Ποιο ήταν το μοναδικό παιχνίδι ομίλων που διεύθυνε ο Βαλέρι; Το Βασιλεία – Σπόρτινγκ 3-0, στις 22 Νοεμβρίου του 2012, για τους ομίλους του Europa League. Σ’ εκείνο το ματς, το οποίο ο Ιταλός το τελείωσε με 1 κόκκινη και 7 κίτρινες κάρτες, ο υπηρεσιακός προπονητής της ελβετικής ομάδας, Άλεξ Φρέι, αγωνιζόταν βασικός στην κορυφή της επίθεσης, ενώ από την σημερινή ομάδα υπήρχε μόνον ο Βαλεντίν Στόκερ, ο οποίος μάλιστα είχε σκοράρει το ένα από τα τρία γκολ της Βασιλείας.

Γενικά, είναι ένας διαιτητής που βγάζει με χαρακτηριστική ευκολία την κάρτα από το τσεπάκι του, σε 157 ματς στη Serie A έχει δείξει 62 κόκκινες κάρτες (24 απευθείας, 38 με δεύτερη κίτρινη), κάτι που πρέπει να το προσέξουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ενώ και στον μοναδικό αγώνα ελληνικής ομάδας, αυτό ανάμεσα στη Μαριτίμο – Αστέρας 0-0 (3ος προκρ. γύρος Europa League) το καλοκαίρι του 2012 είχε βγάλει 6 κίτρινες και είχε αποβάλλει παίκτη της πορτογαλικής ομάδας, που είχε στον πάγκο της τον σημερινό προπονητή του Ολυμπιακού, Πέδρο Μάρτινς.

Βράζουν στη Νάπολι μαζί του!

Με καταγωγή από τη Ρώμη ο Ιταλός διαιτητής πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Serie Α, στις 23 Δεκεμβρίου του 2007, στην αναμέτρηση Ουντινέζε - Έμπολι (2-2), ενώ διεθνής χρίστηκε τον Ιανουάριο του 2011.

Στην Ιταλία υπάρχουν κάποια ματς που οι αποφάσεις του συζητήθηκαν έντονα, με… κορυφαία στιγμή τον ημιτελικό κυπέλλου ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Νάπολι, το Μάρτιο του 2017, όταν οι «μπιανκονέρι» επικράτησαν στο Τορίνο με 3-1, χάρη σε δύο πέναλτι που είχε καταλογίσει υπέρ τους ο Βαλέρι, αρνούμενος μάλιστα ένα πέναλτι στη Νάπολι σε ανατροπή του Αλμπιόλ από τον Πιάνιτς. Στη Νάπολι βράζουν εναντίον του Ιταλού ρέφερι και για τους Ναπολιτάνους το όνομά του μπήκε στη μεγάλη λίστα των διαιτητών που έχουν ευνοήσει τη Γιουβέντους.

Ο Βαλέρι, πάντως, έχει εμπειρία από τη χρήση του VAR καθώς ήταν ένας από τους τρεις Ιταλούς διαιτητές, που επιλέχθηκαν από τη FIFA και συμμετείχαν στην ομάδα του VAR.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα