Ρεάλ: Πρώτη φορά κατακτά την Ευρώπη σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο την ίδια χρονιά!

Ρεάλ: Πρώτη φορά κατακτά την Ευρώπη σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο την ίδια χρονιά!

Ρεάλ: Πρώτη φορά κατακτά την Ευρώπη σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο την ίδια χρονιά!

bet365

Άκρως επιτυχημένη η φετινή χρονιά για την Ρεάλ Μαδρίτης σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο!

Αρκετούς λόγους έχουν για να χαμογελούν και να... τρίβουν τα χέρια τους οι άνθρωποι της Ρεάλ.

Οι Μαδριλένοι κυριάρχησαν παντού τη φετινή σεζόν, αφού κατέκτησαν την Euroleague στο μπάσκετ (για 10η φορά) και το Champions League στο ποδόσφαιρο (για 13η φορά και 3η σερί)!

Και, μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου!

Ακόμα τρεις φορές ήταν κοντά στο ίδιο επίτευγμα, ωστόσο ένα από τα δύο τμήματα το... χάλαγε.

Το 1962 η ποδοσφαιρική ομάδα ηττήθηκε από την Μπενφίκα (5-3) στον τελικό του European Cup, όπως και η μπασκετική από την Ντιναμό Τμπίλισι (90-83) στο FIBA European Champions Cup.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1964, η «Βασίλισσα» έφτασε στο πρώτο της τρόπαιο, αφού νίκησε την Σπαρτάκ Μπρνο σε διπλούς τελικούς (έχασε στον πρώτο με 110-99, αλλά στην έδρα της επιβλήθηκε με 84-64), οι «ροχιμπλάνκος», ωστόσο, δεν τα κατάφεραν κόντρα στην Ίντερ (3-1).

Το 2014, η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι επικράτησε της Ατλέτικο με 4-1 στην παράταση του Champions League, αλλά οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο «παραδόθηκαν» στην Μακάμπι (98-86) στον τελικό της Euroelague.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα