Ρόμα - Σαχτάρ 1-0

Gazzetta team
Ρόμα - Σαχτάρ 1-0

bet365

Με σούπερ Τζέκο η Ρόμα επικράτησε 1-0 της Σαχτάρ κι έπειτα από μια δεκαετία βρέθηκε ξανά στα προημιτελικά του Champions League. Πάλεψαν και με δέκα παίκτες οι Ουκρανοί.

Τι και αν δεν έπεισε η Ρόμα, ο Τζέκο χρειάστηκε μόλις μια ευκαιρία για να βρει δίχτυα και να στείλει την ομάδα στα προημιτελικά του Champions League έπειτα από μια δεκαετία (1-0). Ενα λάθος της άμυνας ήταν αυτό που στέρησε από τους Ουκρανούς μια τεράστια πρόκριση.

Κακό α' μέρος, με τη Σαχτάρ να κάνει το ιδανικό ματς. Οι Ουκρανοί ήταν ιδανικά στημένοι, είχαν την κατοχή και κατάφεραν σε πρώτη φάση να κόψουν την αντίπαλό τους στη μέση. Στεπανένκο και Φρεντ είχαν τον έλεγχο στον άξονα, αντίθετα Ντε Ρόσι και Ναϊνγκολάν ήταν εγκλωβισμένοι. Ελάχιστες οι φάσεις, με τους Ουκρανούς να τα κάνουν όλα σύμφωνα με το πλάνο τους. Στο 33' θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ, ο Φερέιρα εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Φάζιο, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν το ιδανικό. Δυο λεπτά αργότερα, ο Ισμαΐλι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Φλορέντσι με υπέροχο κόψιμο έσωσε την ομάδα του.

Ιδανικότερο ξεκίνημα στο β' μέρος δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Ρόμα, αφού στην πρώτη τελική της προσπάθεια πήρε και το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Απίθανη μπαλιά του Στρότμαν από τη σέντρα, τραγική συνεννόηση άμυνας - γκολκίπερ και ο Τζέκο με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το 1-0. Ηταν το τέταρτο γκολ του Βόσνιου στη φετινή διοργάνωση, αλλά και το πρώτο του σε νοκ άουτ ματς του Champions League. Oι γηπεδούχοι είχαν την ψυχολογία και θα μπορούσαν σε δυο περιπτώσεις με Περότι και Τζέκο να καθαρίσουν το ματς. Στο 78' το έργο της Ρόμα έγινε ευκολότερο, αφού ο Oρντετς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Οι Ουκρανοί πάντως προσπάθησαν να αντιδράσουν, πίεσαν, έκλεισαν τη Ρόμα, αλλά δεν είχαν τις λύσεις για το πολυπόθητο τέρμα!

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Ναϊνγκολάν, Στρότμαν, Περότι, Τζέκο (89΄ Ελ Σαράουϊ), Κολάροφ, Ντε Ρόσι, Ουντέρ (65΄ Ουντέρ), Φάζιο, Φλορέντσι, Μανωλάς

Σαχτάρ (Πάουλο Φονσέκα): Πιατόφ, Μπούτκο, Στεπανένκο (74΄ Άλαν Πάτρικ), Τάισον, Φρεντ, Μπερνάρντ, Μάρλος (82΄ Ντεντίνιο), Όρντετς, Φερέιρα, Ισμαΐλι, Ρακίτσκι

Рома - Шахтер Донецк. Обзор матча от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα