Τσέλσι - Μπαρτσελόνα 1-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Τσέλσι - Μπαρτσελόνα 1-1

bet365

Η Τσέλσι είχε δύο δοκάρια με τον Γουίλιαν, ο οποίος τελικά σκόραρε, όμως ένα παιδικό λάθος επέτρεψε στον Μέσι να σπάσει την κατάρα και με το 1-1 η Μπαρτσελόνα πήρε προβάδισμα.

Αν και δεν φάνηκε στο ματς, είχε τον τρόπο να είναι καθοριστικός. Απλά επειδή είναι ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σκόραρε και έσπασε ακόμα μία κατάρα καθώς χρειάστηκε το 9ο ματς του κόντρα στην Τσέλσι για να σκοράρει και έστειλε την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στη ρεβάνς του Camp Nou με προβάδισμα πρόκρισης στους «8». Πρωταγωνιστής της βραδιάς - παρά το 1-1 που παραχώρησαν οι Μπλε - ήταν ο Γουίλιαν, ο οποίος έσπασε και τα δύο δοκάρια πριν ανοίξει το σκορ. Βάσει των ιστορικών αποτελεσμάτων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι Καταλανοί έχουν 73% πιθανότητες πρόκρισης και οι Λονδρέζοι 27%, όμως η Τσέλσι έχει φέρει τέσσερις φορές 1-1 στο πρώτο ματς στο Stamford Bridge στην Ευρώπη και τις τρεις έχει περάσει.

Η Τσέλσι μπήκε λίγο πιο καλά στο ματς και είχε μικροφάσεις με Αζάρ και Ρούντιγκερ, όμως μετά το δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα έδειξε να παίρνει την κατοχή και τον έλεγχο. Στο 16' ο Μέσι έκανε σέντρα ακριβείας για τον Παουλίνιο, ο οποίος δεν έκανε καλή κεφαλιά και στη συνέχεια οι Blaugrana
συνέχισαν να έχουν την μπάλα, όμως το γκολ το άγγιξε δύο φορές η ομάδα του Αντόνιο Κόντε. Στο 33' ο Γουίλιαν συνέκλινε και έπιασε τρελό δεξί, το οποίο άφησε όρθιο τον Τερ Στέγκεν και στο 41' ο Βραζιλιάνος είχε τρελό deja vu νέο δυνατό σουτ εκτός περιοχής το οποίο πήγε στο άλλο δοκάρι του Γερμανού keeper. Το πρώτο μέρος έφυγε με 0-0 αφού στο 42' το βολέ του Αζάρ μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στην επανάληξη η πρώτη φάση ήταν για τους Blaugrana, όταν ο Σουάρες [είχε τις λιγότερες επαφές απ' όλους στο πρώτο μέρος] έκανε στο 53' το αριστερό σουτ το οποίο πέρασε παράλληλα. Το ματς πήγε να πάρει ρυθμό, όμως η Μπαρτσελόνα φαινόταν ότι είναι εκείνη που θέλει να τον κρατήσει χαμηλά. Στο 61' ο Γουίλιαν βρήκε την τρίτη και φαρμακερή με ένα ακόμα τρομερό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πήγε τηλεκατευθυνόμενα στη γωνία του Τερ Στέγκεν για το 1-0 το οποίο οι Μπλε ήλεγχαν μάλλον εύκολα κόντρα σε έναν μέτριο αντίπαλο, όμως μία φάση αρκούσε. Στο 75' ο Κρίστενσεν έκανε πάσα που δεν γίνεται ούτε στα μικρά τμήματα, ο Αθπιλικουέτα δεν κατάφερε να διορθώσει, ο Ινιέστα πήρε και έδωσε στον Μέσι και ο μεγάλος Αργεντινός νίκησε στα ανάποδα βήματα τον Κουρτουά για το 1-1 που έμεινε μέχρι το τέλος.

Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Μόζες, Αλόνσο, Καντέ, Φάμπρεγας (84' Ντρίνκγουοτερ), Πέδρο (83' Μοράτα), Γουίλιαν, Αζάρ.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Αλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς, Παουλίνιο (64' Αλέις Βιδάλ), Μπουσκέτς, Ινιέστα (92' Αντρέ Γκόμες), Μέσι, Σουάρες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα