Οι παίκτες του Ολυμπιακού σε «ακτίνες»

Δημήτρης Ρούσσος
Οι παίκτες του Ολυμπιακού σε «ακτίνες»

bet365

Κάκιστο βράδυ για τους παίκτες του Ολυμπιακού στο Ζοζέ Αλβαλάδε, αφού δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού στο υψηλό επίπεδο και να κοντράρουν τους Πορτογάλους της Σπόρτινγκ.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Κόνιασπορ – Μαρσέιγ με 0% Γκανιότα* στη Novibet. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Ο Ολυμπιακός δεν απέφυγε τη βαριά ήττα στο Λισαβόνα με 3-1 από τη Σπόρτινγκ, έχοντας τους περισσότερους παίκτες του να αποδίδουν πολύ άσχημα.

Αναλυτικά η παρουσία των παικτών του Τάκη Λεμονή, που επίσης, με τις επιλογές του, πέρασε κάτω από τον πήχυ:

Προτό: Επέμβαση στο 2’ στο σουτ του Πίντο, στην πρώτη και πολύ επικίνδυνη φάση της Σπόρτινγκ. Δεν φέρει ευθύνη στα δυο πρώτα γκολ των Πορτογάλων, ενώ στο 3-0 θα μπορούσε να έχει κάπως καλύτερη αντίδραση. Πραγματοποίησε κάποιες καλές επεμβάσεις, ουδέτερη κατά τ’ άλλα η παρουσία του κάτω από τα δοκάρια.

Φιγκέιρας: Δεν πάταγε πολύ καλά αμυντικά, παίζοντας πάντως χωρίς πολλές βοήθειες από την πλευρά του, ειδικά στο πρώτο μισάωρο. Έβγαλε νεύρα μέσα στο παιχνίδι, που τον επηρέασαν για λίγο. Κράτησε τη θέση του, μάλλον κατ’ εντολή του Λεμονή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν αξιόπιστος. Πάντως από την πλευρά του δεν επιτέθηκε τόσο πολύ η πορτογαλική ομάδα. Πιστώνεται την ασίστ στον Οφόε, αλλά ήταν ο Πορτογάλος μπακ σε ένα ακόμα παιχνίδι.

Μποτία: Βγαίνει να βοηθήσει τον Φιγκέιρας στο 29’ κι αφήνει κενή την άμυνα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί υπερπροσπάθεια από τον Ένχελς στο σουτ του Μπρούνο Φερνάντες από θέση βολής. Έχασε τον Ντοστ στη φάση του 1-0, ενώ στο 3-0 ο Ντοστ τον νικάει κατά κράτος στον αέρα. Κάκιστη εμφάνιση από τον Ισπανό στόπερ, είχε καιρό να παίξει τόσο άσχημα.

Ένχελς: Καίριο τάκλιν στο 29’, γλίτωσε τον Ολυμπιακό από αρκετά πιθανό γκολ. Δεν είχε καλές αντιδράσεις στο γκολ, αλλά δεν φέρει ευθύνη σε μεγάλο βαθμό, ενώ ήταν καλύτερος από τον Μποτία. Έκοψε αρκετές φορές, ίσως είναι παράδοξο, αφού ο Ολυμπιακός δέχθηκε τρία γκολ, αλλά ο Βέλγος αμυντικός ήταν ο μόνος του Ολυμπιακού που δεν παίρνει βαθμό κάτω από τη βάση.

Κούτρης: Δραστήριος από αριστερά, ανέβαινε αρκετά, παίζοντας με τον Καρσελά, ενώ δοκίμασε και σουτ έξω από την περιοχή. Υστερεί χαρακτηριστικά στη φάση του 1-0, όταν δεν μπορεί να κόψει τον Ζέλσον Μάρτινς που μπαίνει στην περιοχή άνετα. Αμυντικά γενικά υστέρησε χαρακτηριστικά στις φάσεις που εφορμούσε κατά μέτωπο ο Μάρτινς ή άλλος, έχοντας προβλήματα ως το τέλος.

Ρομαό: Αργός και κακός στο πρώτο μέρος, δίχως τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στο ρυθμό του αγώνα. Έχασε πολλές περισσότερες μάχες απ’ όσες κέρδισε, μετρώντας ελάχιστα κοψίματα και δημιουργικά δεν συνεισέφερε στο ελάχιστο. Από τους χειρότερους του Ολυμπιακού, προφανώς δεν είχε αρκετές αλλαγές ο Λεμονής για να τον αντικαταστήσει.

Ζιλέ: Πολύ τρέξιμο στο πρώτο μισάωρο, αλλά όσο πέρναγε η ώρα ήταν και μια ταχύτητα πίσω από τους αντιπάλους του στο κέντρο. Ειδικά μετά το 20’ η κυκλοφορία και η κατοχή στο κέντρο μειωνόταν για τους «ερυθρόλευκους» και ο Βέλγος προσέφερε όλο και λιγότερο, ειδικά επιθετικά. Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε κατακόρυφα η απόδοσή του, συνολικά έκανε ένα πολύ κακό παιχνίδι, με καμία ενέργεια που να κάνει τη διαφορά αμυντικά ή επιθετικά.

Ταχτσίδης: Προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες κυκλοφορίας της μπάλας, αλλά αργούσε αρκετά και δεν έκανε πάντα τη σωστή επιλογή. Στο γκολ του Ντοστ δεν μπορεί να κόψει τον Μάρτινς, μαζί με τον Κούτρη. Όσο πέρναγε η ώρα έπεφτε η απόδοσή του σε κάθε επίπεδο. Σωστά έδωσε στο 65’ τη θέση του στον Οφόε, αφού ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο «δεν υπήρχε» μέσα στο γήπεδο.

Καρσελά:Καμία ουσία, όποτε έπαιρνε τη μπάλα και πλησίαζε την περιοχή δεν έκανε ούτε μια ενέργεια της προκοπής. Δεν υπήρχε στήριγμα, αλλά δεν προσέφερε τίποτα στην επίθεση του Ολυμπιακού, ενώ δεν ήταν καν τόσο κινητικός όσο ο Πάρντο. Δικαιολογημένα αντικαταστάθηκε από τον Σεμπά στο ημίχρονο, υστέρησε χαρακτηριστικά δεδομένων των απαιτήσεων από αυτόν στο «φτερό» της επίθεσης.

Πάρντο: Πολύ ζωηρός από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, τρέχοντας κι ανακατεύοντας την άμυνα των Πορτογάλων. Ήταν ο μόνος που μπορούσε να δώσει πνοή στην επίθεση του Ολυμπιακού, με τα όποια λάθη του. Δεν κατάφερε να δημιουργήσει ουσιαστικό κίνδυνο στην εστία της Σπόρτινγκ, ενώ όσο περνούσε η ώρα έπεφτε κι αυτός κι εκνευρίστηκε αρκετά.

Φορτούνης: Εκτός παιχνιδιού στα πρώτα 30’, με τη μπάλα να φτάνει ελάχιστα στα πόδια του και τον ίδιο να μη δείχνει ικανός να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας θέσης που δεν γνωρίζει καλά. Δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι, αντικαταστάθηκε στο 56’ και ουδείς θα θυμάται κάτι από την παρουσία του.

Οι αλλαγές:

Σεμπά: Μπήκε στο ημίχρονο στη θέση του Καρσελά, όμως δεν μπόρεσε να προσφέρει τίποτα περισσότερο στην επίθεση των Πειραιωτών.

Τζούρτζεβιτς: Μπήκε στο 56’ στη θέση του Φορτούνη, με τον Ολυμπιακό να αποκτά πολύ καθυστερημένα κανονικό επιθετικό στη σύνθεσή του. Όπως και να ‘χει, ο τρόπος παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων» ήταν τέτοιος που ο Σέρβος δεν θα μπορούσε να απειλήσει με τίποτα. Απαρατήρητος, για ένα ακόμα παιχνίδι.

Οφόε: Πέρασε στο 65’ στο παιχνίδι, αντικαθιστώντας τον Ταχτσίδη και χρειάστηκε ώρα να προσαρμοστεί. Στο 70’ παραχωρεί φάουλ έξω από την περιοχή, σε πολύ κακό σημείο, όντας πολύ αργός για τα δεδομένα του Μπρούνο Φερνάντες, όπως φάνηκε και στη συνέχεια. Σκόραρε και καταγράφεται με θετικό πρόσημο μόνο γι’ αυτό, αφού κατά τ’ άλλα δεν μπόρεσε να συνεισφέρει κάτι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα