Η Γιουβέντους άλλαξε και... προβληματίζει!

Η Γιουβέντους άλλαξε και... προβληματίζει!

Gazzetta team
Η Γιουβέντους άλλαξε και... προβληματίζει!

bet365

Η Γιουβέντους άλλαξε πρόσωπο, έχασε τη μαχητικότητά της, την αμυντική της προσήλωση και «πονοκεφαλιάζει» τους οπαδούς της.

Γιουβέντους vs Μπαρτσελόνα και η Μεγάλη Κυρία αναζητά νίκη πρόκρισης, αλλά κι... ελπίδας για πρωτιά. Μα περισσότερο, οι Ιταλοί θέλουν νίκη γοήτρου για να βάλουν τέλος στη γκρίνια που υπάρχει. Η Γιουβέντους έχει ρεκόρ 16 νίκες και 9 ισοπαλίες στα 25 τελευταία της εντός έδρας στο Champions League και η πρόσφατη ήττα της ήταν από την Μπάγερν (0-2) τον Απρίλιο του 2013. Σούπερ η έδρα, αλλά η άμυνα προκαλεί πονοκεφάλους! Κάνει ένα βήμα μπρος και... δυο πίσω στη Serie A! Εκμεταλλεύθηκε τη γκέλα της Νάπολι πριν δυο εβδομάδες, αλλά στην επιστροφή της ηττήθηκε από τη Σαμπντορία και είδε τη διαφορά από την κορυφή να ανοίγει... Η ήττα από τους Γενοβέζους ήρθε ως σοκ, αλλά δεν ήταν έκπληξη! Αλλωστε, οι Blucerchiati εντός έχουν ένα τέλειο ρεκόρ κρατώντας το απόλυτο!

Πρόπερσι, επέστρεψε από το -12 και πήρε τον τίτλο, οπότε το -4 φέτος από τη Νάπολι δεν είναι απαγορευτικό. Η διαφορετική αίσθηση όμως, είναι η ατμόσφαιρα στον τρόπο που αποδίδει η Γιουβέντους. Αυτή δεν είναι η «Μεγάλη Κυρία» που έχουμε γνωρίσει τα τελευταία έξι χρόνια. Το σημείο εκκίνησης της Γιουβέντους ήταν πάντα η άμυνα, αφού με αυτή σύμμαχο κέρδιζε το πρωτάθλημα εύκολα. Ο Μαξ Αλέγκρι μετά τον τελικό στο Κάρντιφ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Γιουβέντους χρειάζεται περισσότερη δεξιότητα, περισσότερη φινέτσα, περισσότερα γκολ. Αυτό θέλησε να κάνει με την απόκτηση των Κόστα, Μπερναρντέσκι, ωστόσο η ισορροπία της ομάδας άλλαξε με τις πωλήσεις των Μπονούτσι, Αλβες.

Μπορεί στη Serie A βαθμολογικά να είναι καλύτερη σε σχέση με πέρσι, αλλά η άμυνα... υποφέρει. Η Γιουβέντους δέχεται 5-10 φάσεις περίπου σε κάθε ματς και το 10% προέρχεται από σουτ μέσα από την περιοχή. Μόνο Μπενεβέντο και Κάλιαρι έχουν χειρότερο ποσοστό. Φταίει μόνο η αποχώρηση του Μπονούτσι; Οχι, ο Αλέγκρι είναι αναμφισβήτητα δυσαρεστημένος που μερικοί παίκτες δεν προπονούνται με την ένταση προηγούμενων ετών, ενώ και ο Τζόρτζιο Κιελίνι αμφισβήτησε την πείνα και την επιθυμία κάποιων συμπαικτών του. Παράλληλα, η άμυνα της Γιουβέντους χρειάζεται... προστασία και ίσως έναν επιπλέον παίκτη στον άξονα. Ο Αλέγκρι το σκέφτεται σοβαρά και ίσως αλλάξει το σύστημα νωρίτερα από την έλευση του νέου χρόνου!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα