Η μέρα που... ό,τι πήγαινε μέσα, έγραφε για τη Ντόρτμουντ! (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Η μέρα που... ό,τι πήγαινε μέσα, έγραφε για τη Ντόρτμουντ! (vid)

bet365

Έγινε το ματς με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της σύγχρονης μορφής του Champions League. Ήταν η νύχτα που ό,τι κι αν επιχειρούσαν οι παίκτες της Ντόρτμουντ, έπιανε τόπο. Αξέχαστο το 8-4 επί της Λέγκια Βαρσοβίας...

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας* στο Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Πριν από τα 12 τέρματα του «Signal Iduna Park», την 22η Νοέμβρη του 2016, είχαν σημειωθεί 11 γκολ το 2003, σε παιχνίδι της Μονακό απέναντι στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στο Πριγκηπάτο.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ, που βρισκόταν τότε στον πάγκο των Γερμανών, είχε αποτελεσματικότητα που έφτασε στο 80%, αφού από τις 10 τελικές προσπάθειες εντός στόχου (εκ των 17 συνολικά εντός κι εκτός) οι 8 κατέληξαν στα δίχτυα των Πολωνών.

Οι δύο τερματοφύλακες πραγματοποίησαν μόλις πέντε επεμβάσεις στο παιχνίδι! Και οι δύο μαζί! Μάλιστα, ο Ράντοσλαβ Τσιέρντσιακ δεν είχε καταφέρει να πιάσει τη μπάλα για να σταματήσει την πορεία της προς το βάθος της εστίας του, μέχρι να διαμορφωθεί το σκορ προσωρινά στο 6-3!

Ήταν τέτοια η ροή του παιχνιδιού και η εξέλιξή του με τα γκολ, τις φάσεις και το open play που κατεγράφησαν μονάχα δύο κόρνερ, ένα για κάθε ομάδα.

Επιπλέον, η Λέγκια, όσο κι αν η νύχτα εκείνη στη Βεστφαλία ήταν τέτοια ντροπής για τον σύλλογο, έφτασε στα τέσσερα γκολ για τρία διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια.

Οι Πολωνοί, εκείνη την χρονική περίοδο, ήταν πιθανότατα από τις πιο... ψυχαγωγικές ομάδες όσον αφορά, αφού είχαν ήδη επιτευχθεί 32 γκολ στα πέντε ματς της ομάδας στη φάση των γκρουπ του περσινού Champions League!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα