Η κοινή ιδέα Χάινκες-Λεμονή κι η σχέση…Ανσαριφάρντ-Γιαννιώτη!

Η κοινή ιδέα Χάινκες-Λεμονή κι η σχέση…Ανσαριφάρντ-Γιαννιώτη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta κάποιες σκόρπιες σκέψεις για τον Ολυμπιακό, που όμως συνδέονται μεταξύ τους!

Δεν το είδαμε για πρώτη φορά αυτό που έκανε ο Λεμονής με την Μπαρτσελόνα, δηλαδή να βάλει σέντερ φορ ένα επιθετικό μέσο, τον Φορτούνη. Αλλά σίγουρα δεν είναι και κάτι που το βλέπουμε…συχνά.

Απλά αυτή τη φορά έχει λίγο παραπάνω γούστο, γιατί ακριβώς την ίδια ιδέα, την ίδια ημέρα, είχε κι ο Γιούπ Χάινκες στην Μπάγερν! Στο παιχνίδι με τη Σέλτικ στην Γλασκώβη έπαιξε με σέντερ φορ τον Κολομβιανό αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό, τον Χάμες Ροντρίγκες, λόγω της απουσίας του Λεβαντόφσκι, αλλά και του Μίλερ. Έτσι κι ο Ολυμπιακός, με τον Εμενίκε (πάλι) τραυματία και τον Ανσαριφάρντ εκτός λίστας Τσάμπιονς Λιγκ, έπαιξε με φορ τον Φορτούνη, καθότι εντελώς εκτός φόρμας ο Τζούρτζεβιτς, τον οποίο νομίζω καλά κάνει και προστατεύει ο Τάκης και δεν τον βάζει αυτή την εποχή να παίζει περισσότερο, αφού με ψυχολογία στο μηδέν, είναι μαθηματικά πιο εύκολο να πας πιο κάτω, παρά να ανέβεις.

Τέλος πάντων, και η Μπάγερν και ο Ολυμπιακός πήραν αποτελέσματα παίζοντας χωρίς σέντερ φορ, για να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά, ότι στο ποδόσφαιρο πρώτα μετράει η ομάδα,πώς θα είναι όλη η ομάδα και μετά τι θα κάνει ο κάθε παίκτης. Απλά αυτή η απουσία του Καρίμ από την ευρωπαϊκή λίστα, έρχεται να προστεθεί σε εκείνες των Ντουρμάζ, Πάρντο, Φουστέρ, Φορτούνη από αντίστοιχες λίστες του Ολυμπιακού τα προηγούμενα χρόνια, για να αποδειχθεί ότι οι προπονητές ατυχώς αρκετά συχνά κάνουν επιλογές, π.χ. στο συγκεκριμένο κομμάτι, χωρίς να «μετράνε ως το δέκα», με συνέπεια να ζημιώνεται η ομάδα. Πρώτοι οι ίδιοι βλέπουν στη συνέχεια τα λάθη τους, αφού παίκτες που είχαν αποκλείσει, μετά οι ίδιοι τους βάζουν κανονικότατα στο πρωτάθλημα, όμως πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα, που ίσως δείχνει γιατί χρειάζεται ένας ισχυρός σοβαρός τεχνικός διευθυντής να έχει κι αυτός λόγο, όταν βλέπει διάφορα «περίεργα»…

Όπως για παράδειγμα ήταν περίεργο αυτό που συνέβαινε όλο το καλοκαίρι με τον Γιαννιώτη, τον πιο σταθερό τερματοφύλακα τόσο του περασμένου, όσο και του φετινού, μέχρι στιγμής, πρωταθλήματος. Τι νόημα είχε που ολόκληρο το καλοκαίρι ο Χάσι τον είχε βάλει μόλις σε…ένα φιλικό; Αυτά δεν γίνονται πουθενά! Και πάλι καλά που ο Ολυμπιακός φρόντισε κι έκανε τέτοια συμφωνία, βάσει της οποίας το ερχόμενο καλοκαίρι, όχι το Γενάρη, μπορεί να πληρώσει ένα (νορμάλ) ποσό στον Ατρόμητο και να τον πάρει πίσω.

Διότι ο Γιαννιώτης βγάζει εικόνα γκολκίπερ που κάνει για τον Ολυμπιακό. Αφενός μεν έχει μεγάλη ηρεμία και ψυχραιμία στο παιχνίδι του, δεν πανικοβάλλεται εύκολα, δεν τον βλέπεις ρε παιδί μου να «τρελαίνεται», αφετέρου δε έχει το προτέρημα ότι είναι πάντα έτοιμος ακόμη κι αν χρειαστούν μόνο μία-δύο φάσεις σε ένα παιχνίδι, όπως το έχουμε δει σε κάποια παιχνίδια και του Πανιώνιου πέρσι και του Ατρόμητου φέτος. Και στον Ολυμπιακό ακριβώς αυτό πρέπει να έχεις. Δεν αρκεί να είσαι λάστιχο κάτω από τα δοκάρια και να βγαίνεις καλά στην περιοχή σου και να διώχνεις καλά και με τα πόδια! Πρέπει τις μία-δύο στιγμές που θα υπάρξει ανάγκη, να είσαι εκεί. Και να καθαρίσεις. Όπως ήταν εκεί ο Γιαννιώτης στο Ξάνθη-Ατρόμητος, τη μία φορά που τον χρειάστηκε η ομάδα του, το τετ α τετ με τον αντίπαλο σέντερ φορ. Τον νίκησε και κλείδωσε το τρίποντο.

Να λέμε που μας «βγαίνει» καλά ο Προτό. Όχι ότι δεν παίρνει επιπόλαιες αποφάσεις μέσα στα παιχνίδια, που κατά την γνώμη μου δεν δικαιολογούνται από την εμπειρία του, αλλά γενικά τον βοηθάει τον Ολυμπιακό σε μία κρίσιμη συγκυρία όπως είναι αυτή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.