Βαλβέρδε: «Με αγάπησαν στον Ολυμπιακό κι ακόμα δεν ξέρω το γιατί»

Gazzetta team
Βαλβέρδε: «Με αγάπησαν στον Ολυμπιακό κι ακόμα δεν ξέρω το γιατί»

bet365

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε στο επίσημο κανάλι της Μπαρτσελόνα για την επιστροφή του στην Ελλάδα και στο «Καραϊσκάκης» και ήταν συγκινητικός.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιστρέφει! Ο «Τσινγκούρι» θα μπει στο «Καραϊσκάκης» για πρώτη φορά ως αντίπαλος σε επίσημο παιχνίδι (το έχει κάνει ξανά με την Μπιλμπάο) και μάλιστα με την Μπαρτσελόνα. Ετσι το επίσημο κανάλι των Καταλανών του έκανε συνέντευξη (με αφορμή και την επιστροφή του κόντρα στην Μπιλμπάο για το πρωτάθλημα) στην οποία αναφέρεται στην μεγάλη του επιστροφή και ο Βαλβέρδε ήταν γι' ακόμη μια φορά συγκινητικός.

Αναλυτικά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, μίλησε για:
-τις επικείμενες αναμετρήσεις με Μπιλμπάο και Ολυμπιακό:

«Ανυπομονώ και στις δύο περιπτώσεις. Πρώτον, γιατί θα πάω στο "Σαν Μαμές" ως επισκέπτης για πρώτη φορά. Ήμουν εκεί για τέσσερις διαδοχικές σεζόν, υπάρχουν πάρα πολλά που με συνδέουν με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Και δεύτερον είναι επίσης σημαντικό, γιατί θα πάω για πρώτη φορά στην Αθήνα για να αντιμετωπίσω, σε επίσημο παιχνίδι, τον Ολυμπιακό».

-την υποδοχή που αναμένεται να του χαρίσουν οι φίλοι της Μπιλμπάο και του Ολυμπιακού και πώς το αντιμετωπίζει:
«Προσπαθείς στα προεόρτια των αγώνων να επικεντρωθείς στα δικά σου, στα της ομάδας σου, γιατί ειδάλλως καταλήγεις μόνο να χαιρετάς κόσμο και ξεχνάς ότι ακολουθεί ένας πολύ σημαντικός αγώνας μετά, όπου διεκδικείς τρεις πολύτιμους βαθμούς. Μετά τον αγώνα έχεις χρόνο για να είσαι με όλους, στο ματς έχεις πάντα την ένταση για το τι μπορείς να συναντήσεις... Μπορείς να την πατήσεις, βεβαίως, και να πας να καθίσεις στον λάθος πάγκο».

-τον Ολυμπιακό:
«Αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι η αγάπη που μου έδειχνε ο κόσμος εκεί. Ακόμα δεν ξέρω γιατί. Φαίνεται πως με συμπάθησαν (σ.σ. γελάει). Είναι αλήθεια πως και τα αποτελέσματα βοήθησαν, αλλά είναι φυσιολογικό μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός να έχει καλά αποτελέσματα, γιατί πάντα είχαμε καλές ομάδες. Κάθε αγώνας εντός έδρας ήταν μια μόνιμη γιορτή. Από αυτό που εγώ σκεφτόμουν αρχικά, ότι πας σε μια ξένη χώρα, ότι πας σε ένα άγνωστο μέρος που δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις, μάλιστα σε έναν σύλλογο συνηθισμένο να αλλάζει προπονητές και με αυτό που έζησα μετά και τα συναισθήματα που μου προκάλεσε, ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις της ζωής μου».

-τη ζωή στην Αθήνα και ποια αξιοθέατα αξίζει να επισκεφτεί κάποιος:
«Θα κάνω και τον ξεναγό τώρα; Πρέπει να πάτε στην Ακρόπολη, στον Παρθενώνα, αυτά οπωσδήποτε, είναι προφανές. Αν μπορείτε να επισκεφτείτε το μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο είναι δίπλα και είναι εξαιρετικό, να κάνετε μια βόλτα στην Πλάκα. Και γενικά η ατμόσφαιρα που επικρατεί εκεί, μια βόλτα στην γειτονιά του Κωλονακίου είναι καλά. Και αν έχετε περισσότερο χρόνο, εμένα μου άρεσε να πηγαίνω στο Σούνιο, στον ναό του Ποσειδώνα, αλλά είναι λίγο πιο μακριά. Και, βεβαίως, πρέπει να φάτε ελληνικό φαγητό»

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα