Χωρά ποδοσφαιρική ανάλυση όταν παίζεις με την Μπάρτσα; (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Χωρά ποδοσφαιρική ανάλυση όταν παίζεις με την Μπάρτσα; (pics)

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς απορεί με την ποδοσφαιρική... γκρίνια ορισμένων για το πλάνο του Ολυμπιακού απέναντι στην υπερηχητική Μπάρτσα του... δικού μας Ερνέστο και γράφει στο Gazzetta.gr για Νικολάου, Προτό, Οτζίτζα και Μποτία.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+)!

Σε ένα παιχνίδι που πας να παίξεις με την Μπάρτσα εκ προοιμίου γνωρίζεις πως η αποστολή σου ως ομάδα είναι εξαιρετικά δύσκολη ή καλύτερα σχεδόν... ακατόρθωτη και ας έχει στον πάγκο της έναν... δικό μας άνθρωπο, τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Όταν η Γιουβέντους έχει δεχθεί φέτος στον όμιλο τρία... τεμάχια και όταν μιλάμε για μία Μπαρτσελόνα με Μέσι, Σουάρες, Ντελοφέου, Ινιέστα και τόσους άλλους παίκτες υψηλού επιπέδου στο Καμπ Νόου η βασική στόχευση είναι να κρατηθείς σε αξιοπρεπή επίπεδα. Ελάχιστες ομάδες φέτος άλλωστε σε Ευρώπη και Ισπανία έχουν... γλιτώσει. Ο Ολυμπιακός το έκανε αυτό. Στάθηκε αξιοπρεπέστατα σε ένα σημαντικό μέρος του αγώνα και με τιμητικό τελικό σκορ (σ.σ. 3-1) και ας... γκρινιάζουν κάποιοι για την τακτική του και για το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα έπαιζε για ένα ημίχρονο και λίγο παραπάνω με 10 παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει χάσει ματς στην Ευρώπη και σε άλλες περιπτώσεις με τον αντίπαλό του να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο όπως με Μπεσίκτας και Παρί. Σε τέτοιο επίπεδο και με αυτόν τον δείκτη δυσκολίας μπορεί να σου συμβεί και αυτό και μάλιστα να βρεθείς και να χάνεις και με σκορ που δεν είναι τόσο τιμητικό.

Να δεχθώ πως στο β' μέρος θα μπορούσε να υπάρξει διαφορετικού τύπου διαχείριση και ίσως ο Ολυμπιακός να έμενε λίγο ακόμα μες στο παιχνίδι με την... ανοχή της παρέας του Μέσι που έδειχνε μέσα στο γήπεδο πως ήθελε τη νίκη αλλά δεν επεδίωκε να πάει και στα... κόκκινα και το 100% γιατί έχει και συνέχεια. Η αλλαγή του Ζιλέ στο 55' με τον Τζούρτζεβιτς δεν βοηθάει για παράδειγμα στο πλάνο των Πειραιωτών. Ίσως και να γίνεται και αρκετά νωρίς και το... πληρώνει κάπως ο Ολυμπιακός. Ένας Ολυμπιακός που από το 61' έως το 64' περνάει ένα εφιαλτικό τρίλεπτο για να φτάσουμε στο 3-0.
Ο Ανδρούτσος ενδεχομένως και να χρειαζόταν να βγει και ενώ ο Φορτούνης θα μπορούσε να είχε μπει πιο νωρίς. Όμως και πάλι αυτή η Μπαρτσελόνα δεν παίζεται. Οπως σχεδόν κάθε Μπαρτσελόνα που έχει αντιμετωπίσει ελληνικές ομάδες και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί όπως και να το δει κανείς. Σύμφωνοι υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν γίνει διαφορετικά στο 2ο μέρος από τον πάγκο, ωστόσο ήταν εξαιρετικά δύσκολο και για τον Ολυμπιακό και για οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα να έπαιρνε αποτέλεσμα στο Καμπ Νόου... Αφήστε που για μένα είναι σωστός ο τρόπος της αρχικής προσέγγισης και της βασικής 11άδας του Λεμονή με ψευτοεννιάρι τον Οτζίτζα Οφόε. Με μία όσο πιο αμυντική προσέγγιση διότι σε ανοιχτό γήπεδο και με επιθετικό πλάνο δεν μπορείς να χτυπήσεις την Μπάρτσα. Παρόλα αυτά επιμένω πως σε αναμετρήσεις με ομάδες σαν την Μπαρτσελόνα οι ποδοσφαιρικές αναλύσεις πάνε στα... σκουπίδια... Επί τούτου ας δούμε πιο κάτω το στατιστικό του ματς για να καταλάβουμε όλοι μας...
ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΕΑΝ... ΚΡΕΜΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 19 ΕΤΩΝ...
Είναι εμφανές πως το βράδυ της Τετάρτης ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τον πιτσιρικά Νικολάου. Αυτογκόλ, φάουλ πάνω στον Μέσι από το οποίο έγινε το 2-0 και γενικά μία εμφάνιση με λάθη. Όπως πολύ δύσκολα τα πράγματα ήταν για την πλευρά των Κούτρη - Καρσελά, στην οποία ο Ντελοφέου προκαλούσε διαρκώς... ρήγματα και προβλήματα και η Μπαρτσελόνα είχε δει το πρόβλημα και έκανε συνεχώς επιθέσεις από εκεί.
Αλοίμονο όμως εάν... κρεμάσει κανείς ένα παιδί 19 ετών. Ο Νικολάου - που μετά τους Ιταλούς λόγω Γιουβέντους ανάγκασε και τους Καταλανούς να τον μάθουν για τα καλά - θα μάθει μέσα από τα λάθη του και θα... ατσαλώσει από τέτοια παιχνίδια. Και ο πιτσιρικάς στο τέλος είχε το... κεράσακι στην τούρτα με το τέρμα του από το κόρνερ του Φορτούνη με εξαιρετικό άλμα και ωραίο τελείωμα με το κεφάλι. Ο Ολυμπιακός από παιδιά όπως ο Νικολάου και ο Ανδρούτσος (σ.σ. που επίσης δεν πήγε τόσο καλά) μόνο κέρδη έχει να πάρει. Μιλάμε έτσι και αλλιώς για παιδιά από τα... σπλάχνα του Ολυμπιακού που ξέρουν τι σημαίνει ο σύλλογος και τον πονάνε πραγματικά... Τώρα είναι που θέλουν στήριξη αυτά τα παιδιά και περισσότερο από ποτέ.
- Ένα από τα... παράσημα της βραδιάς για τον μικρό Νικολάου με χειραψία με τον Σουάρες, του οποίου πήγε να πάρει την φανέλα.
Ο ΠΡΟΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΤΟΥ, Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΜΠΟΤΙΑ ΚΑΙ Ο... ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΕ ΟΤΖΙΤΖΑ ΟΦΟΕ
Ο Σίλβιο Προτό μετά την καλή εικόνα του με την Γιουβέντους έδειξε ότι δικαίως παραμένει βασικός κίπερ στον Ολυμπιακό και με Μπάρτσα. Εάν κάτι μπορεί του... χρεωθεί είναι το φάουλ του Μέσι, ωστόσο ο Βελγοιταλός έχει βγάλει ένα σωρό επικίνδυνες φάσεις, με την στατιστική υπηρεσία να του έχει οκτώ επεμβάσεις στον αγώνα. Πολύ καλός στην επιστροφή του για πρώτη φορά ως βασικός με τον Ολυμπιακό ο αρχηγός Μποτία. Κορυφαίος της άμυνας και με αρκετές κερδισμένες... μάχες και καίρια κοψίματα.
Ένα ακόμα σημείο αναφοράς για τον φετινό Ολυμπιακό αγωνιστικά παραμένει ο Οτζίτζα Οφόε. Ο Βέλγος δείχνει ακόμα και στα περίεργα και όχι τόσο καλά βράδια του το πόσο ποιοτικός παίκτης είναι. Ο... κίνδυνος με τον Οφόε όμως είναι πως έτσι όπως αγωνίζεται πολλές φορές ο Ολυμπιακός λες και τα περιμένει όλα από εκείνον. Από το να κόψει, να μαρκάρει σωστά, να βγάλει την ομάδα μπροστά αλλά και να σκοράρει. Στον αγωνιστικό σχεδιασμό πρέπει να βρίσκεται ένας σωστός και ενδεδειγμένος τρόπος ώστε και ο Οτζίτζα Οφόε να κάνει αυτά που μπορεί και να βοηθάει στο μέγιστο τον Ολυμπιακό. Απέναντι σε... κοτζάμ Μπάρτσα άλλωστε ήταν ο μόνος παίκτης που μπορούσε να βάλει μία απειλή και έναν κίνδυνο... Ο ευρωπαίος Ολυμπιακός πάντως ακόμα και με αυτό το αρνητικό 0-3 (σ.σ. ήττες στις 3 πρώτες αγωνιστικές) έτσι όπως είναι ο όμιλος ακόμα μπορεί να ελπίζει στην 3η θέση.
ΝΙΚΗ ΜΕ ΠΑΟΚ ΙΣΟΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ.... ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
Το come back του Ολυμπιακού στην ελληνική Λίγκα έχει ντέρμπι με χαρακτήρα... τελικού. Απέναντι στον ΠΑΟΚ που με ώθηση από την τεσσάρα με την Λαμία έρχεται με βλέψεις στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι σοβαρός, πειθαρχημένος, συγκροτημένος και νικητής σε αυτό το ματς για να επανέλθει στην... κανονικότητά του. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπει σε έναν νέο κύκλο... μπελάδων και ενδεχόμενων αλλαγών και σε ένα νέο κομβικό σημείο πριν καλά καλά κλείσει ο Οκτώβρης...
Υ.Γ. 1: Άπειρα respect σε αυτόν τον κόσμο του Ολυμπιακού που τραγουδούσε μες στην βροχή και έκανε τέτοιο ταξίδι για την... καψούρα του. Πάθος, ζωντάνια, πνεύμα... μαχητή από τον κόσμο αλλά και... τρολάρισμα στην Μπάρτσα!
Υ.Γ. 2: Εάν οποισδήποτε παίκτης της Super League με... βαρύ όνομα είχε κάνει ότι ο Πικέ στην φάση που σκοράρει με το χέρι και μετά... ωρύεται γιατί δεν μετράει το γκολ αλλά και γιατί αποβάλλεται θα τον είχαν περάσει... πριονοκορδέλα. Τώρα απλά αναφέρεται ως η πρώτη αποβολή του Πικέ στο Champions League...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα