Βαλβέρδε: «Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις στο Champions League»

Gazzetta team
Βαλβέρδε: «Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις στο Champions League»

bet365

Στη νίκη και τους τρεις βαθμούς στάθηκε ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος δεν ξέχασε και τον Ολυμπιακό, όπου έχει πολλούς φίλους.

Ο Βάσκος τεχνικός της Μπαρτσελόνα αποθεώθηκε και από τον κόσμο του Ολυμπιακού στην διάρκεια του αγώνα και μετά το τέλος της αναμέτρησης μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ανέφερε: «Είμαστε ικανοποιημένοι προφανώς επειδή κερδίσαμε το ματς. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις στο Champions League. Ηρθε ο Ολυμπιακός για να έχει μία άμυνα στο δικό του τέρμα, δεν ήταν εύκολο να την διαπεράσουμε. Είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, μπορούσαμε ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα στο δεύτερο μέρος, μετά είχαμε το δυσάρεστο γεγονός της αποβολής.

Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να αμύνεται, αλλά εμείς δεν μπορούσαμε να βγαίνουμε πολύ στην επίθεση γιατί είχαμε έναν παίκτη λιγότερο. Κάναμε την αλλαγή με τον Ντελοφέου για να κρατήσουμε τις ισορροπίες. Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, γιατί καταφέραμε να ανοίξουμε το παιχνίδι, να ανοίξουμε το σκορ».

Απέξω μας φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός πήγε να ισοφαρίσει. Φοβηθήκατε;

«Ο Ολυμπιακός σκέφτηκε να μην διακινδυνεύσει ακόμα κι όταν ήμασταν με έναν παίκτη λιγότερο, ώστε να παίξουν αμυντικά για να κρατήσουν το 1-0 και να κυνηγήσουν την ισοφάριση με καμιά αντεπίθεση. Λογικό από την πλευρά τους. Η δική μας πρόθεση ήταν να βάλουμε δεύτερο γκολ. Ακόμα κι έτσι είχαμε ευκαιρίες, προσπαθήσαμε να βγούμε στην αντεπίθεση, αλλά προσέξαμε γιατί είχαμε έναν παίκτη λιγότερο να αμυνθούμε. Αφότου μείναμε με δέκα παίκτες δεν θέλαμε να ρισκάρουμε διότι από την τηλεόραση τα ματς μπορεί να φαίνονται εύκολα αλλά δεν είναι. Αν δεν βάζαμε και δεύτερο γκολ θα ανέβαζε και άλλο την απόδοση του ο Ολυμπιακός».

Έχετε εκφράσει την αγάπη σας για τον Ολυμπιακό. Περιμένατε έναν καλύτερο Ολυμπιακό;

«Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός διανύει μία περίοδο λεπτή στο πρωτάθλημα. Μια ομάδα που είναι συνηθισμένη να είναι πρώτη στο πρωτάθλημα, τώρα είναι 4 βαθμούς πίσω από τον πρώτο. Έχουν δύσκολα ματς μπροστά τους και ξέρω πώς λειτουργούν. Στο Τορίνο έκανε ένα παρόμοιο παιχνίδι, προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση και ίσως αυτή η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα να τους επηρέασε. Εμείς καταφέραμε να το ανοίξουμε και το να βγουν στην αντεπίθεση, δεν ήταν εύκολο».

Για το ότι ο Μπερτομέου είπε πως στις 100 μέρες έχει καταφέρει να τον ερωτευτεί όλο το Καμπ Νου: «Δεν το ξέρω. Η αλήθεια είναι ότι είναι καλά τα αποτελέσματα, είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα, είμαστε πρώτοι στο Champions League, αλλά θα δούμε. Σάββατο έχουμε ένα άλλο ματς στο πρωτάθλημα και αυτό αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη. Τον Αύγουστο ήμασταν χάλια επειδή δεν κερδίσαμε στο Σούπερ Καπ. Το μέλλον δεν μπορεί να ξέρουμε τι θα μας επιφυλάξει».

Για το αν φοβάται πως το θέμα με την πολιτική στην Καταλονία θα επηρεάσει την ομάδα του: «Εμείς συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι, έτσι ώστε ο κόσμος να το απολαύσει. Είναι αλήθεια ότι το οποιοδήποτε γήπεδο, είναι ελεύθερο για να εκφραστεί ο κόσμος. Πολλές φορές γίνεται πολύς λόγος για το περιβάλλον, τους φιλάθλους, τι θα πουν. Όπως την περασμένη εβδομάδα τι θα γινόταν στο γήπεδο της Ατλέτικο. Τελικά παίχτηκε ένα θαυμάσιο ματς, που έγιναν ωραία πράγματα. Ο κόσμος εκφράζεται και σε τελική ανάλυση αυτό που μετράει είναι να κερδίζεις».

Για τα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα: «Το θέμα είναι ότι τα αποδυτήρια κατά βάθος μοιάζουν μεταξύ τους. Στα αποδυτήρια έχουμε πολλούς νέους παίκτες που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο και να κερδίζουν. Θέλουν να βρουν ένα περιβάλλον στο γήπεδο για να αποδώσουν καλά. Αυτό είναι το θέμα. Αυτό που κάνουν οι προπονητές είναι να δώσουμε μία πορεία, ώστε όλος ο κόσμος να νιώθει άνετα. Μετά υπάρχουν οι δυσκολίες, κάποιοι θα παίξουν και κάποιοι όχι.

Ξέρω ότι τα αποτελέσματα είναι καλά. Πρέπει να παίρνουμε τα πράγματα με ψυχραιμία τόσο αν τα πράγματα πηγαίνουν καλά ή στραβά. Ξέρουμε ότι θα υπάρχει πάντα θόρυβος στην Μπαρτσελόνα, είτε θα είμαστε χάλια, είτε ήρωες. Μετά το ματς με την Μάλαγα δεν ξέρω πώς θα είμαστε. Καλό θα είναι να διατηρήσουμε μία ηρεμία που τελικά θα μας βγει σε καλό στο εσωτερικό της ομάδας».

Για την κατάσταση στην Καταλονία: «Εγώ είμαι εδώ γιατί είμαι προπονητής της Μπάρτσα. Επειδή είμαι ο προπονητής της Μπάρτσα εκπροσωπώ πάρα πολύ κόσμο. Ο καθένας έχει τη γνώμη του, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο κόσμος να είναι χαρούμενος για τη σημαία που εκπροσωπούμε εμείς. Εκπροσωπούμε τη σημαία της Μπαρτσελόνα».

Για τον Μέσι που έβαλε το 100ό του γκολ στην Ευρώπη: «Αυτοί οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τη γνώμη που έχουμε όλοι μας ότι είναι ένας παίκτης που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ρεκόρ και αριθμοί που κάποια στιγμή θα μοιάζουν αδύνατοι».

Για το άν όταν αποβλήθηκε ο Πικέ σκέφτηκε κατευθείαν ότι πρέπει να αλλάξει τον Ντελοφέου: «Σκέφτηκα όλες τις εναλλακτικές λύσεις, γιατί είδα τον Σουάρες ότι είχε κάποιο πρόβλημα. Τελικά έπρεπε να βάλουμε έναν παίκτη για να διατηρήσουμε την ισορροπία στο γήπεδο και θέλαμε να εμποδίσουμε τον Ολυμπιακό να μην μας ισοφαρίσει. Δεν ήξερα πώς θα πήγαινε το ματς και διατήρησα τον Μέσι και τον Σουάρες».

Ένα σχόλιο για τον Ολυμπιακό: «Ξέρω ότι διανύουν μία δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι συνηθισμένοι να είναι στη 2η θέση. Τώρα έχουν σημαντικά ματς μπροστά τους με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Αυτό που έχω να τους πω είναι ότι δεν παραδίδει ποτέ τα όπλα ο Ολυμπιακός και σήμερα έβαλε το γκολ στο τέλος. Στην Αθήνα θα έχουμε δύσκολο έργο. Ξέρω ότι είναι δύσκολο το Καραϊσκάκη και πάντα τους εύχομαι να έχουν επιτυχία».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα