Τα τρομακτικά νούμερα της Μπάρτσα κι η ελπίδα του Ολυμπιακού

Τα τρομακτικά νούμερα της Μπάρτσα κι η ελπίδα του Ολυμπιακού

Τα τρομακτικά νούμερα της Μπάρτσα κι η ελπίδα του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την φοβερά δύσκολη αποστολή του Ολυμπιακού απόψε στο Καμπ Νου.

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

ΒΛΕΠΕΙΣ τα φετινά αποτελέσματα της Μπαρτσελόνα σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε 10 αγώνες έχει εννιά νίκες και μία ισοπαλία-κι αυτή στην έδρα της Ατλέτικο, σε παιχνίδι μάλιστα που εύκολα μπορούσε, βάσει ευκαιριών, να το κερδίσει κι αυτό. Σύνολο γκολ 28-3! Δηλαδή, κατά μέσο όρο κάθε φετινό παιχνίδι της μέχρι στιγμής είναι 3-0! Το σκορ που κέρδισε δηλαδή και τη Γιουβέντους. Αν το αναλύσεις ακόμη περισσότερο και δεις τα παιχνίδια της μέσα στο Καμπ Νου, έχει πέντε νίκες σε πέντε ματς, με σύνολο τερμάτων 19-1. Δηλαδή, εντός έδρας κατά μέσο όρο έχει σκορ 4-0. Μία ομάδα που όσο το παιχνίδι κυλάει, τόσο σε πιέζει και περισσότερο. Και στα β΄ ημίχρονα της σε διαλύει, αφού εκεί σκοράρει δύο φορές περισσότερο σε σχέση με τα α΄ ημίχρονα της.

Υποτίθεται ότι έφυγε ο Νεϊμάρ και η Μπαρτσελόνα θα είχε προβλήματα-ήδη είναι στο συν πέντε από τη Ρεάλ και στο Τσάμπιονς Λιγκ μάλλον διαδικαστικά θα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο…Ο ρυθμός που σκοράρει ο Μέσι είναι εξωπραγματικός! Κι ενώ σκέφτεσαι ότι την περασμένη εβδομάδα ήταν στη Νότια Αμερική για δύο επίσημα και κρίσιμα παιχνίδια της Αργεντινής στα προκριματικά του Μουντιάλ και λες, «δεν μπορεί, κουρασμένος θα γύρισε», βλέπεις στα στατιστικά του ότι τις δύο προηγούμενες φορές μέσα στο 2017, που είχε πάει στην Εθνική Αργεντινής, είχε βάλει αμέσως μετά με την Μπαρτσελόνα πέντε και τέσσερα γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια του για το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ!!! Τουλάχιστον μήπως άλλαξε τώρα, αφού στην Ατλέτικο το Σάββατο δεν έβαλε γκολ!

Κακά τα ψέματα, τα νούμερα της Μπαρτσελόνα είναι…τρομακτικά! Ψάχνεις να βρεις πότε τελευταία φορά δεν κέρδισε εντός έδρας σε φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ. Και πρέπει να πας πέντε χρόνια πίσω, το Δεκέμβρη του 2012, σε ένα 0-0 με την Μπενφίκα, προσέξτε με την ίδια την Μπαρτσελόνα βαθμολογικά αδιάφορη (πρώτη στον όμιλο) και την Μπενφίκα να παίζει την πρόκριση της, την οποία και τελικά έχασε με εκείνη την ισοπαλία…

Έκτοτε, η Μπαρτσελόνα έχει στο σπίτι της 13 νίκες στα 13 παιχνίδια της! Η Σέλτικ έχει φάει 6-0 κι 6-1! Η Ρόμα 6-1. Ο Άγιαξ 4-0 και 3-1. Η Σίτι 4-0. Η Γκλάντμπαχ 4-0. Η Γιουβέντους 3-0, η Μπάτε 3-0, η Παρί 3-1, η Μίλαν 3-1. Δηλαδή, από τις 13 νίκες της, οι 11 ήταν με τριάρες και τεσσάρες, έως εξάρες κι εφτάρα! Η μοναδική ομάδα που την ζόρισε πραγματικά ήταν η Λέβερκουζεν πριν ακριβώς δύο χρόνια. Οι Γερμανοί κέρδιζαν με σκόρερ τον…Κυριάκο Παπαδόπουλο 1-0 έως το 80’! Κι αυτοί όμως στο τέλος λύγισαν κι έχασαν με 1-2…

Ποια μπορεί να είναι η ελπίδα σου με ένα τέτοιο αντίπαλο, μέσα στο σπίτι του; Να είσαι εσύ πάρα πολύ καλός αμυντικά, να μην είναι αυτός στην ημέρα του, να σε υποτιμήσει και λίγο, να έχεις και λίγη τύχη, να μην σε πάει κόντρα κι η διαιτησία. Ποιος ξέρει, μπορεί να είναι κι ένα καλό σημάδι ότι η τελευταία άλλη ομάδα, πλην της Λέβερκουζεν του (Έλληνα) Κυριάκου, που στάθηκε όρθια στο Καμπ Νου ολόκληρη αυτή την πενταετία είναι μία ελληνική! Ο ΑΠΟΕΛ, που το Σεπτέμβριο του 2014, έχασε με 1-0!

Ο Ολυμπιακός πρέπει απόψε να είναι όχι απλά όπως πριν τρεις εβδομάδες στο Τορίνο με τη Γιουβέντους, αλλά ακόμη καλύτερος ώστε να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες του, όπως σωστά είπε κι ο Λεμονής. Το πρώτο στοίχημα για τέτοια ματς είναι αυτό. Και στη συνέχεια βλέποντας και κάνοντας μέσα στο παιχνίδι.

Από κάτι τέτοια παιχνίδια φοβάσαι και το χειρότερο, αλλά αν τα παλέψεις μπορεί και να πάρεις και κουράγια και αυτοπεποίθηση και άλλη ψυχολογία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.