Μέγας είσαι Γκουαρντιόλα και θαυμαστά τα έργα σου!

Μέγας είσαι Γκουαρντιόλα και θαυμαστά τα έργα σου!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Μέγας είσαι Γκουαρντιόλα και θαυμαστά τα έργα σου!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον Γκουαρντιόλα που αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα ότι το σημερινό ποδόσφαιρο στο σύνολο του, έχει καταντήσει πολύ προβλέψιμο.

Μπενφίκα – Μάντσεστερ Γ. με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Λουκάκου ανοίξει το σκορ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Μετά το ναυάγιο του ΑΡΗ στα περίχωρα της Πράγας από την Νίμπουργκ ξεκίνησα να βλέπω την ΑΕΚ με την Βενέτσια. Σε μια διακοπή του παιχνιδιού λοιπόν γύρισα να δω αν ξεκίνησε το Σίτι-Νάπολι και για να εξομολογηθώ την αμαρτία μου…κόλλησα!

Αυτό ήταν! Έμεινα! Το χέρι μου δεν ξαναπήγε ποτέ στο τηλεκοντρόλ. Δεν είναι δυνατόν να αγαπάς τα σπορ και να μην σε καθηλώσει το παιχνίδι της Σίτι. Θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον αναίσθητος.

Και λέω αναίσθητος γιατί ακόμα και σχεδόν «μυρουδιάς» να είσαι με την μπάλα είναι αδύνατον να μην σε συνεπάρει , να μην σε αιχμαλωτίσει ο ρυθμός αυτής της ομάδας.

Όπως και ένας φίλος του κινηματογράφου των δημιουργών είναι αδύνατον να μην μαγευτεί από τις σκηνές δράσης ενός φιλμ του Τζέιμς Μπόντ (ιδιαίτερα αυτά των περασμένων δεκαετιών) έτσι και ένας φίλος του μπάσκετ φαντάζει απίθανο να μην εντυπωσιαστεί από το θέμα που προσφέρει απλόχερα η ομάδα του Γκουαρντιόλα.

Γιατί είναι ομάδα του Γκουαρντιόλα , πως να το κάνουμε. Το άρωμα του Πέπε κάνει την ομάδα να μοσχοβολά από μίλια μακριά.

Και δεν είναι φυσικά τυχαίο το γεγονός πως ,ότι όμορφο, συναρπαστικό, καθηλωτικό και θεαματικό συγχρόνως το έχουμε δει , το έχουμε στην κυριολεξία αισθανθεί τα τελευταία χρόνια από ορχήστρες με μαέστρο στο πόντιουμ τον μεγάλο κόουτς από την Καταλονία.

Ομάδες που προσφέρουν ελκυστικό ποδόσφαιρο και συγχρόνως ανταγωνιστικό , ομάδες που όχι μόνο φέρνουν τον κόσμο στα γήπεδα ,αλλά του το ανταποδίδουν σε απόλυτο βαθμό, ικανοποιώντας την επιθυμία του να ΨΥΧΑΓΩΓΗΘΕΙ ποδοσφαιρικά.
Κανένας άλλος προπονητής με τον τρόπο που διδάσκει την φιλοσοφία του και υλοποιεί τις σκέψεις του για το ποδόσφαιρο δεν έχει φερθεί την τελευταία δεκαετία τόσο πλουσιοπάροχα σε όλους όσους αγαπούν το άθλημα.

Ομάδες του κέρδισαν τίτλους είτε λεγόταν Μπαρτσελόνα ,Μπάγερν ή Σίτι χωρίς να αμφισβητηθούν από κανένα , κέρδισαν τις εντυπώσεις , κέρδισαν νέους φίλους, ανέβασαν το επίπεδο του αθλήματος!

Ομάδες που δεν άφησαν σε κανένα το περιθώριο να ισχυριστεί πως το ποδόσφαιρο του σήμερα έχει καταντήσει βαρετά προβλέψιμο.

Όντως το ποδόσφαιρο του σήμερα στο σύνολο του έχει καταντήσει πολύ προβλέψιμο.

Αλλά ο Πέπε αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα γιατί δεν εκφράζει το ποδόσφαιρο του σήμερα αλλά προσπαθεί και το καταφέρνει, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, να εκφράσει το ποδόσφαιρο των επόμενων δεκαετιών.

Ξεκινά το ματς της Σίτι με την Νάπολι και λες: Αποκλείεται! Αυτό δεν είναι παιχνίδι ποδοσφαίρου! Αυτό είναι ηλεκτρονικό παιχνίδι. Δεν το ζω! Το φαντάζομαι.

Το τέμπο είναι πιο γρήγορο από σόλο του ντραμίστα Μπίλι Κόμπαμ και όσο περνά ο χρόνος αυξάνει μεθοδικά.

Η Σίτι έχει πιάσει την Νάπολι από τα μαλλιά και την σέρνει σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του αγωνιστικού χώρου.

Η ανάπτυξη και η δημιουργία της ομάδας μοιάζει βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Πριν συμπληρωθεί καν το πρώτο τέταρτο το σκορ είναι 2-0, πριν συμπληρωθεί το ημίωρο η Σιτι έχει κάνει τόσες τελικές όσες η λογική απαγορεύει σε μια αναμέτρηση δυο ομάδων πρώτης γραμμής.

Μετρά ένα σουτ στην συμβολή των δοκαριών από τον Ντε Μπρούνε , ένα σωτήριο διώξιμο πάνω στην γραμμή από τον Κουλιμπαλί στην κυριολεξία την ύστατη ώρα , μετρά τελικές , κόρνερ, κατοχές.

Ακόμα και το πέναλτι δώρο του Γουόκερ ο Μέρτενς από την προσπάθεια του να κρατηθεί όρθιος στον τυφώνα που για 35 λεπτά τον χτυπά , δεν έχει την σωματική μα ούτε και την ψυχική δύναμη να το εκτελέσει σωστά.

Κι όλα αυτά απέναντι σε μια πραγματική ομάδα όπως η Νάπολι. Είναι αλήθεια πως ο Σάρι έχει παραπονεθεί πολλές φορές για τον τρόπο που μπαίνουν οι παίκτες του στο παιχνίδι.

Πως η ομάδα του χρειάζεται σχεδόν πάντα χρόνο για να συνέλθει. Αλλά τώρα δεν είχε και τα περιθώρια. Πριν προλάβει να αναπνεύσει η Σίτι της έκλεισε το στόμα. Τελειώνει το πρώτο ημίχρονο και αναρωτιέσαι: Μα τώρα δεν άρχισε; Πότε τελείωσε;

Τα βάζεις με τον διαιτητή και διαμαρτύρεσαι: Μην σφυρίζεις. Άσε λίγο ακόμα να χαρούμε , να απολαύσουμε! Τα πρώτα 90 λεπτά είναι μια ωδή στο επιθετικό ποδόσφαιρο!

Ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να κρατήσει αυτός ο ρυθμός για ένα ολόκληρο 90λεπτό. Μιλάμε για ανθρώπους , όχι για μηχανές.

Αλλά κι αυτά τα 60 με 70 λεπτά που κρατά η πανδαισία εμπνεύσεων και αυτοματισμών σε αποζημιώνουν σε τέτοιο βαθμό ώστε δεν χρειάζεσαι συμπληρωματικές δώσεις θεάματος για να νοιώσεις πλήρης.

Αυτή είναι η μαγεία του Γκουαρντιόλα. Το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο του είναι ένα σπάνιο κράμα από ποδόσφαιρο αλάνας, το ποδόσφαιρο που παίξαμε και αγαπήσαμε όλοι μας , με διακριτικότατες δόσεις τακτικής και πειθαρχίας.

Ένα ποδόσφαιρο που όταν πέφτει η αυλαία σε βρίσκει όρθιο να χειροκροτείς , απόλυτα γεμάτος με τα μάτια κλειστά!

Είναι ο μόνος τρόπος για να κρατήσεις τις εικόνες από όσα έζησες ζωντανές και ο δρόμος που συνδέει το σήμερα με το μέλλον.

ΥΓ: Πρόλαβα τα τέλος του παιχνιδιού της ΑΕΚ με την Βενέτσια, συγκεκριμένα την παράταση. Μεγάλη νίκη , σπουδαία νίκη.

Ένα έχω να πω προς το παρόν. Αφήστε τον Μανωλόπουλο στην ησυχία του! Γνωρίζει πολύ καλά το μπάσκετ , ξέρει την δουλειά του. Η ομάδα όμως άλλαξε! Το θέμα είναι να βρεθεί η χημεία με τους Αμερικανούς. Κι αυτό θέλει χρόνο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!