Μάριμπορ – Λίβερπουλ 0-7

Gazzetta team
Μάριμπορ – Λίβερπουλ 0-7

bet365

Καμία αγγλική ομάδα δεν έχει ξαναβάλει επτά εκτός έδρας στο Champions League, όσα οι Reds των ρεκόρ στην Μάριμπορ (0-7). Ασύλληπτο 5-1 της Σπαρτάκ Μόσχας στη Σεβίλλη.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο ΤΣΣΚΑ Μ. – Μάντσεστερ Γ. με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Εκρυβε την μπάλα. Εκανε ό,τι ήθελε. Συνδυασμοί, κάθετες, πλαγιοκοπήσεις. Η Λίβερπουλ έπαιξε ακριβώς όπως την ονειρεύονται οι οπαδοί της. Ειδικά η τριάδα μπροστά των Κοουτίνιο, Σαλάχ, Φιρμίνο τα έκανε όλα εκπληκτικά. Ετσι πέρασε από το Μάριμπορ με το απίθανο 0-7 και παρέμεινε στην κορυφή του 5ου ομίλου μαζί με την Σπαρτάκ Μόσχας. Από το ημίχρονο ήδη η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ είχε στήσει ένα εκπληκτικό ρεκόρ.

Η ανάπαυλα τη βρήκε στο 0-4 και τόσα γκολ εκτός έδρας στο Champions League στα πρώτα 45' δεν έχει ξαναβάλει κανένα club από την Αγγλία. Στη συνέχεια οι Reds ξεπέρασαν και τη δική τους κορυφαία επίδοση μακριά από το «Ανφιλντ», τα πέντε γκολ από τον Αύγουστο του 2001 στη Φινλανδία κόντρα στη Χάκα, για να κλείσουν με ακόμα δύο τρομερά ρεκόρ. Με τα επτά στα οποία σταμάτησε το κοντέρ, ξεπέρασαν το επίτευγμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1998 στην Μπρόντμπι και ισοφάρισαν τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στο θεσμό γενικά (Ζίλινα-Μαρσέιγ 0-7 και ΜΠΑΤΕ-Σαχτάρ 0-7).

Το πάρε βάλε του Σαλάχ στον Φιρμίνο (4') άνοιξε τη γιορτή για τους φιλοξενούμενους. Σειρά πήρε το μονοκόμματο του Κοουτίνιο (13'), το πλασέ του Σαλάχ (20'), για να κλείσει ο ίδιος με προβολή το καρέ, φτάνοντας τα οκτώ τέρματα (4 στο σεντόνι) σε 13 αγώνες για φέτος. Στην επανάληψη η Λίβερπουλ δεν άφησε το πόδι από το γκάζι. Φιρμίνο (55') και στο φινάλε Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν (86'), Αρνολντ (90') είχαν τη συμβολή τους στο μυθικό Κόκκινο βράδυ.

Μάριμπορ (Ντάρκο Μίλανιτς): Χαντάνοβιτς, Σούλερ, Βρόβετς, Αχμέντι (58' Πίχλερ), Καμπά, Ταβάρες, Μίλερ, Ραΐσεβιτς, Βίλερ, Μπόχαρ (81' Μεσάνοβιτς), Κράμαριτς (58' Χότιτς)

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Κάριους, Λόβρεν, Μίλνερ, Μάτιπ, Μορένο, Τσαν, Βαϊνάλντουμ (76' Σολάνκε), Αρνολντ, Κοουτίνιο, Σαλάχ (57' Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν), Φιρμίνο (68' Στάριτζ).

Μυθική πεντάρα η Σπαρτάκ
Τόσα γκολ δεν είχε ξαναφάει στην Ευρώπη η Σεβίλλη από τα οκτώ της Ρεάλ το πολύ μακρινό 1958. Τη διέλυσε όμως η Σπαρτάκ με τη μεγαλύτερη δική της νίκη στο Champions League να σταματάει στο απίστευτο 5-1. Ηταν μάλιστα η πρώτη επιτυχία των Μοσχοβιτών στο θεσμό από το 2012, αλλά άξιζε την αναμονή. Η κεφαλιά του Προμές (19') άνοιξε το δρόμο για τη φιέστα. Ο Κίερ (30') από κοντά ισοφάρισε, αλλά ήταν για προσωρινά. Κανείς δεν φανταζόταν αυτό που θα ακολουθούσε...

Το ωραίο χαμηλό πλασέ του Μελγαρέχο (59') έδωσε ξανά προβάδισμα στους γηπεδούχους, με τον μονοκόμματο του Γκλουσακόβ να γράφει υπέροχα το 3-1 (67'). Θα είχε όμως κι άλλα. Ο Λουίζ Αντριάνο πέρασε και τον τερματοφύλακα, ενώ ο Προμές (90') όπιον βρήκε μπροστά του για να κλείσει την πεντάρα, η οποία κρατάει τους Ρώσους στην 1η θέση μαζί με τη Λίβερπουλ.

Σπαρτάκ Μόσχας (Μάσκιμο Καρέρα): Σελίκοβ, Τάσι, Γκλουσάκοβ, Προμές, Φερνάντο, Λουίζ Αντριάνο, Τζικίγια, Σαμέντοβ (25' Μελγαρέχο), Κομπάροβ, Εσένκο, Ποπόβ (57' Πάσαλιτς)

Σεβίλλη (Εδουάρδο Μπερίσο): Σέρχιο Ρίκο, Κίερ, Λενγκλέ, Εσκουδέρο, Μερκάδο, Μπανέγα, Κρον-Ντέλι (68' Βάσκες), Σαράμπια, Πισάρο, Νολίτο (76' Χεσούς Νάβας), Μπεν-Γιεντέρ (82' Μουριέλ).


Βαθμολογία
1. Λίβερπουλ 5 (10-3)
2. Σπαρτάκ Μόσχας 5 (7-3)
3. Σεβίλλη 4 (6-7)
4. Μάριμπορ 1 (1-11)

Επόμενη αγωνιστική (01/11)
Λίβερπουλ – Μάριμπορ
Σεβίλλη – Σπαρτάκ Μόσχας

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα