Η δράση της Μπάρτσα για την Καταλονία! (pic)

Δημήτρης Τομαράς
Η δράση της Μπάρτσα για την Καταλονία! (pic)

bet365

Στο πλάνο των δράσεων της Μπάρτσα για την Καταλονία έχει διαρρεύσει πως θα υπάρχει σχετικό πανό πριν το ματς με Ολυμπιακό. Σειρά νέων κινητοποιήσεων στη Βαρκελώνη από το βράδυ της Τρίτης και μετά.
Όπως έχει γίνει γνωστό και γράφεται σε ισπανικά ρεπορτάζ η Μπάρτσα θα έχει ένα μεγάλο πανό που θα λέει 'Diàleg, respecte i esport'. Δηλαδή 'Διάλογος, σεβασμός και αθλητισμός' που θα συνοδεύεται με σημαία της Μπάρτσα ως το μήνυμά της για την κατάσταση στην Καταλονία, για την οποία δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη. Πρόκειται για μία δράση που θα γίνει πριν την σέντρα στο ματς με Ολυμπιακό. Στο γήπεδο θα υπάρχει και μία ειδική επιτροπή που κάνει τις συζητήσεις μεταξύ των καταλανικών και ισπανικών Αρχών στην Μαδρίτη. Από εκεί και έπειτα από το βράδυ της Τρίτης υπάρχουν νέες κινητοποιήσεις στη Βαρκελώνη. Περίπου 200.000 κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους για την απελευθέρωση κρατουμένων που φυλακίστηκαν για την δράση τους για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας αλλά και για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα!
«Ανεξαρτησία» (Independenzia), φώναζε το πλήθος απαιτώντας την απελευθέρωση του Ζόρντι Κουσάρτ και του Ζόρντι Σάντσες, επικεφαλής δύο εκ των σημαντικότερων αυτονομιστικών οργανώσεων της Καταλονίας, της Omnium Cultural και της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC). Ισπανός δικαστής διέταξε την Δευτέρα να τεθούν υπό κράτηση ο Κουσάρτ και ο Σάντσες, με κατηγορίες για στάση από ισπανικό δικαστήριο αρμόδιο για υποθέσεις εθνικής ασφάλειας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα