Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Το preview του μεγάλου αγώνα (pics & vids)

Δημήτρης Ρούσσος
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Το preview του μεγάλου αγώνα (pics & vids)

bet365

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον απέναντι πάγκο και ο Ολυμπιακός απέναντι σε μια τεράστια πρόκληση! Το παιχνίδι της Βαρκελώνης έφτασε και οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν τον παλιό τους προπονητή και το μεγαθήριο της Μπαρτσελόνα στο «σπίτι» της.

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Αντάμωμα με έναν παλιόφιλο, σε ένα μέρος που δεν έχουν επισκεφτεί ξανά στο παρελθόν και με την αγωνία, όσο και το δέος να χτυπούν «κόκκινο». Η 3η αγωνιστική ημέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ξεχωριστή για τους Πειραιώτες.

Αρχικά, η κόντρα με τη Μπαρτσελόνα (21.45, COSMOTESport2HD, ΕΡΤ 1,ΕΡΤ HD) και δη στο Καμπ Νόου είναι παιχνίδι-πρόκληση, απ’ αυτά που ιντριγκάρουν προπονητές, παίκτες κι έναν ολόκληρο «οργανισμό». Είναι αλήθεια πως, παίζοντας όλα αυτά τα χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ, Ολυμπιακός έχει επισκεφτεί αρκετές μεγάλες έδρες, αποκτώντας παραστάσεις απέναντι στους καλύτερους. Ακόμα κι έτσι όμως, ένας αγώνας στη Βαρκελώνη απέναντι στη Μπαρτσελόνα δεν θα μπορούσε να μη διαφέρει.

Το δεύτερο σημείο που διαφοροποιεί εντελώς αυτή την αναμέτρηση από όλες τις υπόλοιπες, ενδεχομένως πλην της 4ης αγωνιστικής που ακολουθεί, είναι η «σύγκρουση» με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο αγαπημένος προπονητής του δύσκολου «ερυθρόλευκου» κοινού, ένας άνθρωπος που λατρεύτηκε στο «Καραϊσκάκης» και αναγνωρίστηκε για τις ικανότητες και το ήθος του από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων, στα δυο περάσματά του από τον πάγκο του Ολυμπιακού (2008/09 και 2010-2012), έχει αναλάβει πλέον την καθοδήγηση του Μέσι, του Ινιέστα, του Σουάρες και του «γαλαξία» αστέρων της Μπαρτσελόνα, στο «Εβερεστ» της καριέρας του μέχρι σήμερα.

Ο Βαλβέρδε θα υποδεχθεί τους παλιούς του φίλους, σε έναν αγώνα μεταξύ Δαυίδ και Γολιάθ, στον οποίο θα πρέπει να τους πληγώσει, αφού πλέον αυτή είναι η δουλειά του, να ζει ως αντίπαλος του Ολυμπιακού. Εκείνου στον οποίο «άφησα ένα κομμάτι της καρδιάς μου όταν έφυγα», όπως παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι!

O OMIΛΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Στα αγωνιστικά, οι «ερυθρόλευκοι» πάνε στη Βαρκελώνη με την «πλάτη» στον τοίχο, αλλά και με πολύ δύσκολο έργο μπροστά τους. Μετρώντας δυο ήττες σε ισάρριθμα παιχνίδια (2-3 από τη Σπόρτινγκ στο Φάληρο, 2-0 από τη Γιουβέντους στο Τορίνο), ιδανικά θα έπρεπε να αποχωρήσουν από το Καμπ Νόου με ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό όμως αναγνωρίζεται απ’ όλους ως πραγματικά δύσκολο, αν όχι απίθανο.

Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα έχει κάνει το 2Χ2 απέναντι στη Γιουβέντους (3-0 εντός έδρας) και τη Σπόρτινγκ (0-1 στη Λισαβόνα), περιμένει τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό για να πολλαπλασιάσει τους βαθμούς της και να εξασφαλίσει το συντομότερο δυνατό με την υπόθεση «πρόκριση».

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

- Οι «μπλαουγκράνα» έχουν κερδίσει τα εννέα από τα δώδεκα παιχνίδια της απέναντι σε ελληνικές ομάδες, χάνοντας δυο. Τα δυο τελευταία ήταν απέναντι στον Παναθηναϊκό (5-1 στη Βαρκελώνη, 0-3 στο ΟΑΚΑ) τη σεζόν 2010/11, ενώ είναι αήττητοι στα τελευταία επτά, με έξι νίκες. Εχουν νικήσει όλα τα ματς εντός έδρας, σκοράροντας 26 φορές και δεχόμενοι τρια γκολ.

- Αυτή είναι η 22η συμμετοχή της Μπαρτσελόνα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και η 14η συνεχόμενη. Η τελευταία φορά που δεν προκρίθηκαν στη φάση των «16» ήταν τη σεζόν 2000/01, ενώ δεν αγωνίστηκαν στη διοργάνωση τη σεζόν 2003/04.

- Τη σεζόν 2006/07 καταγράφεται η τελευταία φορά που δεν προκρίθηκαν στα προημιτελικά. Τις δυο τελευταίες σεζόν η πορεία τους τερματίστηκε στους 8, το 2015/16 αποκλείστηκαν από την Ατλέτικο Μαδρίτης και πέρυσι από τη Γιουβέντους.

- Οι Καταλανοί παραμένουν αήττητοι στα τελευταία 22 παιχνίδια τους εντός έδρας στο Champions League, από τον Σεπτέμβριο του 2013, με 20 νίκες και 2 ισοπαλίες.

- Ο Ολυμπιακός δεν έχει νικήσει ποτέ στην Ισπανία, μετρώντας δυο ισοπαλίες και δώδεκα ήττες. Έχει ηττηθεί στις τελευταίες πέντε επισκέψεις του, με τελευταία την ήττα με 4-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης τη σεζόν 2014/15. Τελευταία φορά που δεν έχασε ήταν τη σεζον 2004/05, στο 0-0 με τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στο Ριαθόρ.

- Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν από τη Γιουβέντους στην Ιταλία τη 2η αγωνιστική, όμως έχουν φύγει με το «τρίποντο» στα τελευταία 5 παιχνίδια τους στον θεσμό.

- Εκτός του Βαλβέρδε, «ερυθρόλευκο» παρελθόν έχουν επίσης ο βοηθός του, Γιον Ασπιάθου και ο γυμναστής, Χοσέ Αντόνιο Ποθάνκο, συνεργάτες του «μυρμηγκιού» στις δυο θητείες του στον Πειραιά.

- Ο Αλμπέρτο Μποτία αποτέλεσε μέλος της ομάδας Κ14 της Μπαρτσελόνα, πέρασε 3 χρόνια στη Β’ ομάδα, ενώ έχει αγωνιστεί μια φορά και σε επίσημο παιχνίδι της πρώτης ομάδας, στο 1-1 απέναντι στη Ντεπορ, στο τελευταίο παιχνίδι της La Liga, τη σεζόν 2008/09. Ως αντίπαλος της Μπαρτσελόνα, με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Χιχόν (2009/2012), της Σεβίλλης (2012/13) και της Ελτσε (2013/14) μετράει μια ισοπαλία και οκτώ ήττες απέναντι στη Μπάρτσα.

- Στην Ισπανία έχουν παίξει εξάλλου ο Σάσα Ζντιέλαρ (Μαγιόρκα, 2017), ο Καρίμ Ανσαριφάρντ (Οσασούνα 2014/15) και ο Μεχντί Καρσελά (Γρανάδα 2016/17). Από τους σημερινούς «μπλαουγκράνα», ο Αλέις Βιδάλ πέρασε από τον Πανθρακικό το 2009.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα