Σαμπιονά: Η τελική κατάταξη και το... σοκ της Καέν! (vids)

Gazzetta team
Σαμπιονά: Η τελική κατάταξη και το... σοκ της Καέν! (vids)

bet365

Το βλέμμα στην τελευταία στροφή της Ligue 1 ήταν στραμμένο στην ουρά, με την Αμιάν να εξασφαλίζει την παραμονή, την Ντιζόν να πηγαίνει στα μπαράζ και την Καέν να υποβιβάζεται!

Η Παρί είχε κατακτήσει τον τίτλο από τον... Απρίλη και στην τελευταία στροφή έκαναν αγγαρεία. Εκτός έδρας ήττα 3-1 από τη Ρεμς με τον Μπαπέ να σημειώνει το μοναδικό γκολ της ομάδας, αλλά να μη μπορεί να φτάσει τον Μέσι στη μάχη για το χρυσό παπούτσι. Ιδιο σκηνικό και για τη 2η Λιλ, η οποία ηττήθηκε 3-1 από την Ευρωπαία Ρεν (μέσα από το κύπελλο). Την τριάδα του Champions League συμπλήρωσε η Λυών, η οποία πήρε νίκη γοήτρου με 3-2 επί της Νιμ εκτός έδρας. Δυο τέρματα ο Κορνέ κι ένα ο Ντομπελέ για τους νικητές. Στο Europa League θα παίξει η 4η Σεντ Ετιέν, η οποία στο τελευταίο ματς της σεζόν αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με την Ανζέ.

Η μάχη της σωτηρίας!
Χαρακίρι της Καέν, η οποία έχασε τη μάχη της παραμονής και υποβιβάστηκε. Αναζητούσε ένα βαθμό για τα μπαράζ, ωστόσο ηττήθηκε 1-0 εντός έδρας από την αδιάφορη Μπορντό. Αντίθετα, η Ντιζόν νίκησε εντός την Τουλούζ 2-1 και θα παλέψει στα μπαράζ για τη σωτηρία της. Η Αμιάν εξασφάλισε την παραμονή, καθώς επικράτησε 2-1 της υποβιβασμένης Γκινγκάμπ.

Αποτελέσματα

Αμιάν - Γκινγκάμπ 2-1

Ανζέ - Σεντ Ετιέν 1-1

Καέν - Μπορντό 0-1

Ντιζόν - Τουλούζ 2-1

Μαρσέιγ - Μονπελιέ 1-0

Ναντ - Στρασμπούρ 0-1

Νις - Μονακό 2-0

Νιμ - Λιόν 2-3

Ρεμς - Παρί 3-1

Ρεν - Λιλ 3-1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα