Βιεϊρά: «Από τις μέρες μου δεν άλλαξε τίποτα για να καταπολεμήσουν τον ρατσισμό»

Κώστας Ζάλιαρης
Βιεϊρά: «Από τις μέρες μου δεν άλλαξε τίποτα για να καταπολεμήσουν τον ρατσισμό»

bet365

Ο Πατρίκ Βιεϊρά δεν έχει δει ούτε ελάχιστη αλλαγή στο θέμα της αντιμετώπισης του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στην Ιταλία έπειτα και από τα νέα κρούσματα από τους οπαδούς της Λάτσιο στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Μπακαγιόκο έγινε ξανά στόχος των ρατσιστών στη ρεβάνς της Μίλαν με τους «λατσιάλι», με οπαδούς να έχουν ετοιμάσει ακόμα και πανό για τον Μουσολίνι!

Ο Πατρίκ Βιεϊρά, κόουτς της Νις, μιλώντας στη Gazzetta dello Sport, εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την προσπάθεια καταπολέμησης του φαινομένου του ρατσισμού στον αθλητισμό και μάλιστα σχολίασε χαρακτηριστικά πως δεν έχει αλλάξει τίποτα από τις μέρες του μέχρι και σήμερα...

«Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα από την εποχή που βρισκόμουν εγώ στο γήπεδο. Όταν, μάλιστα, κάποιος σαν τον Κάρλο Ταβέκιο (σ.σ. πρώην πρόεδρος ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας) έχει πει συγκεκριμένα πράγματα, τότε είναι πραγματικά αδύνατο ν' αλλάξει κάτι. Υπάρχει τόση άγνοια για σημαντικά πράγματα και έλλειψη παιδείας... Η τεχνολογία στις μέρες μας βοηθάει στον εντοπισμό των υπαίτιων και μπορείς να τιμωρήσεις τους ρατσιστές. Αν οι σύλλογοι δεν κάνουν κάτι, τότε θα έπρεπε να τους επιβάλλεται τιμωρία αφαίρεσης βαθμών. Τα πρόστιμα είναι άχρηστα.

Θα έπρεπε να σταματούν τα παιχνίδια, αλλά είναι και θέμα των μαύρων παικτών να δείξουν μεγαλύτερη ενότητα απέναντι στο θέμα του ρατσισμού. Θα έπρεπε να φεύγουν όλοι από το γήπεδο. Θα έπρεπε και οι λευκοί συμπαίκτες τους να τους συμπαραστέκονται και να είναι μαζί τους, αλλά απ' ότι είδαμε και από την αντιμετώπιση του περιστατικού με τον Κεν από τον Μπονούτσι, δεν συμβαίνει...».

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα