Οι προθέσεις της Μαρσέιγ, η θέληση του Μήτρογλου και ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Τομαράς
Οι προθέσεις της Μαρσέιγ, η θέληση του Μήτρογλου και ο Ολυμπιακός

bet365

Η απογοήτευση της Μαρσέιγ από τον Κώστα Μήτρογλου την οδηγεί σε σκέψεις πώλησης, που ωστόσο είναι ακόμα πρώιμες και αλληλένδετες με το ενδεχόμενο μιας υψηλής πρότασης. Ο παίκτης θέλει να μείνει, ενώ ο σύλλογος προβληματίζεται συνολικά από τις επιδόσεις των επιθετικών του.

Κάθε χαμένη ευκαιρία επιθετικού είθισται να μεταφράζεται σε viral, αφού πολλές φορές είναι το ίδιο εντυπωσιακές με ένα όμορφο γκολ! Το ατυχές αφορά συχνά το τελευταίο διάστημα τον Κώστα Μήτρογλου, που έχει ξεκινήσει «νωθρά» τη σεζόν, τραβώντας πάνω του τα επικριτικά βλέμματα στη Μασσαλία.

Ουκ ολίγες φορές ο γαλλικός τύπος βάλλει κατά του Έλληνα επιθετικού, με τις κατά καιρούς χαμένες ευκαιρίες του να παίρνουν έκταση και να απογοητεύουν το Βελοντρόμ. Πηγές από τη Γαλλία αναφέρουν πως έχει διαμορφωθεί αρνητικό κλίμα το τελευταίο διάστημα για τον 30χρονο (12/03/88) στράικερ, βάζοντας όλα τα ενδεχόμενα στο «τραπέζι» ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Αυτό ωστόσο δεν μεταφράζεται σε ειλημμένες αποφάσεις, αφού είναι ακόμα νωρίς για κάτι τέτοιο. Από τη μια το γεγονός λοιπόν πως ακόμα διανύουμε τον Νοέμβριο, αφετέρου η ελπίδα των Μασσαλών πως ο Μήτρογλου θα επωφεληθεί από την παρουσία του στην Εθνική ομάδα αυτές τις μέρες διαμορφώνουν απλά το «φόντο» πίσω από την περίπτωσή του.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες από την ομάδα, η Μαρσέιγ θα συζητούσε το ενδεχόμενο πώλησής του, όμως στη σωστή τιμή. Ως «σωστή» περιγράφεται ένα υψηλό ποσό, αγνώστου ύψους προς το παρόν, μιας και αξίζει να υπενθυμιστεί πως τον Αύγουστο του 2017 ξόδεψε 15 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του, ενώ η συμφωνία με τη Μπενφίκα ανέφερε πως αν δεν έρθει πρόταση εντός δυο ετών, τότε θα έχει λαμβάνειν άλλα 12.5 εκατ.

Συνεπαγόμενου πως ο Μήτρογλου δεν ικανοποιεί τον Ρούντι Γκαρσία, καθώς και ότι η Μαρσέιγ βλέπει τον χρόνο να κυλάει και τον Σεπτέμβριο του 2019 να πλησιάζει, όταν και πρέπει να καταβάλλει το επιπλέον ποσό, καταλαβαίνει κανείς πως θα πρόκειται για θεαματική ανατροπή αν ο Έλληνας επιθετικός παραμείνει για μεγάλο διάστημα ακόμα κάτοικος της γαλλικής Ριβιέρας…

Αυτό πάντως δεν σημαίνει πως η Μαρσέιγ θέλει να τον πουλήσει εδώ και τώρα. Ο προβληματισμός της εξάλλου αφορά γενικά την απόδοση της επιθετικής της γραμμής, που θα ήθελε να αναδιαμορφώσει. Με μοναδικό διακριθέντα μέχρι τώρα στη σεζόν τον Φλοριάν Τοβέν (8 γκολ, 3 ασίστ σε 14 παιχνίδια) και τον Λούκας Οκάμπος να συνέρχεται εσχάτως (15 ματς, 3 γκολ, 1 ασίστ), τόσο ο Μήτρογλου (14 ματς, 3 γκολ), όσο και οι Ενζιέ (6 ματς, 1 γκολ) και Ζερμέν (16 ματς, 3 γκολ) τίθενται υπό αμφισβήτηση.

Οι διοικούντες θα ήθελαν να αγοράσουν έναν καλύτερο παίκτη, έτοιμο να προσφέρει, αλλά μόνο αν βρουν τον κατάλληλο και μόνο αν έρθει αρκετά υψηλή πρόταση για κάποιον από τους τρεις τελευταίους.

Η ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Τέτοια ποσά θα μπορούσε να προσελκύσει κανείς από την αγορά της Κίνας, ωστόσο στο παρελθόν ο ίδιος είχε απορρίψει την προοπτική να αγωνιστεί εκεί. Συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2017 η Tianjin Quanjian προσέφερε 45.000.000 στη Μπενφίκα και 8.000.000 στον παίκτη για να εισπράξει την άρνησή του, σύμφωνα με τα πορτογαλικά ΜΜΕ. Είναι δεδομένο πάντως πως με βάση όσα φαίνεται να αξιώνει η Μαρσέιγ, τα συγκεκριμένα ποσά μόνο από τέτοιου είδους ποδοσφαιρικές αγορές θα μπορούσαν να προέρχονται. Οι Κινέζοι με τις παρούσες συνθήκες θα μπορούσαν να δώσουν ποσά άνω των 7 εκατ. ευρώ και μέχρι 10 ή 12.

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Από την πλευρά του, ο Έλληνας διεθνής δεν θέλει να φύγει από τη Μασσαλία στα μέσα της σεζόν. Ειδικά από τη στιγμή που τυγχάνει απαξιωτικών σχολίων, προτεραιότητά του είναι να μείνει στο ίδιο περιβάλλον και να ανατρέψει την κατάσταση.

Καταλαβαίνει πως του λείπει η αυτοπεποίθηση και ξέρει πως για να την επανακτήσει, καλείται να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: να σκοράρει και να δείξει την αξία του. Συν τοις άλλοις, όποτε στο παρελθόν επιχείρησε να αλλάξει περιβάλλον μεσούσης της σεζόν, δεν του βγήκε σε καλό, γι’ αυτό και επικεντρώνεται στην προσπάθειά του με την ομάδα του.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ

Αναπόφευκτα κάθε φορά που ανακύπτει θέμα Μήτρογλου, ο Ολυμπιακός μπαίνει στην κουβέντα. Αυτή τη φορά όμως δεν φαίνεται να υπάρχει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση από το Λιμάνι (και) λόγω των πολύ υψηλών ποσών που αφορά μια τέτοια πιθανή κίνηση. Οι Πειραιώτες έχουν μπει στη διαδικασία εξεύρεσης παίκτη για την επίθεση, όμως όχι προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Με τα τωρινά δεδομένα δεν φαίνεται πως το να γυρίσει ο Μήτρογλου στα «ερυθρόλευκα» συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα