Κατράνης: «Προτεραιότητα το εξωτερικό»

Gazzetta team
Κατράνης: «Προτεραιότητα το εξωτερικό»

bet365

Ο νεαρός αριστερός μπακ σχολίασε πως αν τελικά παραχωρηθεί δανεικός από την Σεντ Ετιέν, θα επιδιώξει να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Ελλάδος
Το εξωτερικό θέτει ως προτεραιότητα ο Αλέξανδρος Κατράνης, όπως ανέφερε σήμερα στον ΣΠΟΡ FM. Ο νεαρός αριστερός μπακ απασχολεί τον Αστέρα, ωστόσο ο ίδιος τόνισε πως αν τελικά παραχωρηθεί δανεικός από τη Σεντ Ετιέν, πρωταρχικό του μέλημα θα είναι να συνεχίσει εκτός των συνόρων.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για την εμπειρία στην Σεντ Ετιέν: «Τα πάντα είναι καινούρια. Νέα γλώσσα, νέα φιλοσοφία, νέο ποδόσφαιρο. Ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα να πάω στην Σεντ Ετιέν. Είναι σχολείο. Έχεις να κερδίσεις πράγματα ακόμα και αν δεν έχεις παίξει στην Ligue 1».
Για τις εγκαταστάσεις: «Ο Ατρόμητος έχει πάρα πολύ καλές εγκαταστάσεις, αλλά και πάλι η διαφορά είναι τεράστια».
Για την πρώτη του περίοδο στην ομάδα: «Η μεταγραφή έγινε πάρα πολύ γρήγορα, μετά από μια χρονιά με 26 συμμετοχές. Ήξερα ότι θα είναι δύσκολο να παίξω στην πρώτη ομάδα, δεν με πείραζε, ήθελα να μάθω πώς αντιλαμβάνονται έξω. Οι πρώτοι μήνες ήταν προσαρμογής, με πολλή δουλειά. Είχα 17 συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα, πήραμε τον τίτλο. Παρότι δεν έπαιξα με την πρώτη ομάδα, ήταν τόσο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα που κέρδισα πράγματα».
Για το αν έχει συζητήσει για το μέλλον του: «Είναι μια δύσκολη χρονιά για την Σεντ Ετιέν. Ο προπονητής έφυγε, είχαμε κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα. Οι προπονητές μου, είπαν τα καλύτερα για αυτά που έχουμε κάνει, θα το συζητήσουμε ξανά και θα δούμε».
Για το αν υπάρχει η πιθανότητα να δοθεί δανεικός: «Υπάρχει το ενδεχόμενο, δεν το έχουμε συζητήσει. Μια χρονιά χωρίς ματς στην πρώτη ομάδα σίγουρα δεν με χαροποιεί. Θέλουμε και οι δύο πλευρές να κάνω μια γεμάτη χρονιά και να πάρω παιχνίδια. Προτεραιότητα είναι το εξωτερικό, κάτι εκτός Ελλάδας. Αν δεν προκύψει, θα κοιτάξω τις επιλογές μου στην Ελλάδα».
Για το τι κρατάει από τη φετινή σεζόν: «Υπάρχει βελτίωση σε όλους τους τομείς. Το διάβασμα του ματς, αμυντικά και επιθετικά. Δουλεύουν σε όλους τους τομείς το ίδιο. Υπάρχει βελτίωση και αγωνιστικά και σωματικά».
Για τη διαφορά του ελληνικού και του γαλλικού πρωταθλήματος: «Η μεγαλύτερη είναι ότι το γαλλικό παίζεται κυρίως με τα φυσικά προσόντα. Δύναμη, τρέξιμο, αντοχή. Οι προπονήσεις ήταν ανάλογες. Το ελληνικό δεν έχει τόση δύναμη. Η αλλαγή αυτή για μένα ήταν μεγάλο άλμα. Κάθε προπόνηση ήταν μάθημα».
Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο που αντιμετώπισε στην Ελλάδα: «Έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Ξεχωρίζω τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, έχει το ποδοσφαιρικό μυαλό να δημιουργήσει προβλήματα και τον Σεμπά, έχει πολλή δύναμη και ταχύτητα. Αυτό που αντιμετώπισα στη Γαλλία σε μεγάλο επίπεδο, το είδα σε αυτόν σε μικρότερο».
Για το τουρνουά που θα συμμετάσχει με την Εθνική Ελπίδων: «Το να παίζεις για την Εθνική είναι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο για κάθε παίκτη. Το περιμένω πώς και πώς. Θα έχουμε την καλύτερη δυνατή πορεία. Θέλουμε να πάμε πάρα πολύ καλά, σε φιλικά και επίσημα ματς. Η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού, γιατί έχει πολύ καλούς παίκτες που αξίζει να αναδειχτούν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα