Γκλάντμπαχ – Μπάγερν 2-1: Αλήθεια, πάει για πρωτάθλημα… (vids)

Gazzetta team
Γκλάντμπαχ – Μπάγερν 2-1: Αλήθεια, πάει για πρωτάθλημα… (vids)

bet365

Ο Μπενσεμπαϊνί γύρισε (2-1) στο 91’ το ντέρμπι με την Μπάγερν, κράτησε την Γκλάντμπαχ στην κορυφή και αύξησε σε επτά βαθμούς την απόσταση από τους ηττημένους. Ακάθεκτη στο -1 η Λειψία.

Με το πάρτι προσφορών* της Novibet θα τα δεις όλα! (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Εμοιαζε σαν ψέμα το υπέροχο ξεκίνημά της. Το ψέμα πήγε να της το χαλάσει η Μπάγερ. Αυτό το εντός με την σχεδόν μόνιμα πρωταθλήτρια θα επιβεβαίωνε ή θα ακύρωνε το όνειρο. Τελικά συνέβη το πρώτο. Και μάλιστα η Γκλάντμπαχ το έκανε με τον πιο εμφατικό τρόπο, φτάνοντας στο υπέρ της 2-1 με ανατροπή στο 91’.

Οι Βαυαροί μπήκαν πολύ δυνατά, έχασαν τεράστιες ευκαιρίες και κυρίως το ότι για χιλιοστά δεν πέρασε τη γραμμή η προσπάθεια του Κίμιχ. Βρήκαν όμως το γκολ με το ωραία τελείωμα του Πέρισιτς (49’). Ωστόσο, από εκεί και μετά οι γηπεδούχοι άλλαξαν το μοτίβο. Ισοφάρισαν με κεφαλιά του Μπενσεμπαϊνί (60’) και πήραν το τρίποντο με πέναλτί του (91’). Παρέμειναν έτσι μόνοι στην κορυφή, στο +1 από τη Λειψία, αλλά κυρίως αύξησαν στο +7 τη διαφορά τους από την Μπάγερν, που γνώρισε διαδοχική ήττα.

Γκλάντμπαχ (Μάρκο Ρόζε): Ζόμερ, Λάινερ, Γκίντερ, Ελβέντι, Μπενσεμπαϊνί, Στιντλ (82’ Ράφαελ), Χόφμαν, Μπένες (58’ Εμπολό), Ζακάρια, Πλεά (64’ Χέρμαν), Τιράμ

Μπάγερν (Χανς-Ντίτερ Φλικ): Νόιερ, Μπόατενγκ (68’ Χαβι Μαρτίνεθ), Κίμιχ, Αλάμπα, Ντέιβις, Τολισό (20’ Πέρισιτς), Τιάγκο, Γκορέτσκα, Μίλερ, Κομάν, Λεβαντόφσκι.

Ασταμάτητη η Λειψία
Αφού έκανε την κοιλιά της με τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη, πλέον η Λειψία πετάει και δεν την σταματάει κανείς. Καθάρισε 3-1 τη Χόφενχαϊμ και έφτασε τις πέντε διαδοχικές νίκες στην Μπουντεσλίγκα. Ο Βέρνερ με δύο χτυπήματα (11, 52’ πεν.) και ο Ζάμπιτσερ (83’) καθάρισαν το τρίποντο (μείωσε ο Μπίτσακσιτς στο 89’) και η Λειψία παρέμεινε στο -1 από την κορυφή.


Σταθερά σε τροχιά πεντάδας η Φράιμπουργκ
Μεγάλο τρίποντο στην επιστροφή της εντός έδρας πήρε η Φράιμπουργκ, επικρατώντας με 1-0 της Βόλσφσμπουργκ και διατηρήθηκε στις θέσεις της πρώτης πεντάδας στην Bundesliga. Οι γηπεδούχοι λυτρώθηκαν χάρη σε γκολ του Σμιντ στο 85ο λεπτό, έφτασαν τους 25 βαθμούς και χάρη στην ήττα της Μπάγερν στην έδρα της πρωτοπόρου Γκλάντμπαχ, την προσπέρασε και βρίσκεται στην πέμπτη θέση. Από την άλλη, η Βόλφσμπουργκ έμεινε ξανά μακριά από την νίκη, με το αρνητικό της σερί να διευρύνεται στις 6 ήττες στα τελευταία επτά ματς πρωταθλήματος και έχει χάσει σημαντικό έδαφος για τις ευρωπαϊκές θέσεις, πέφτοντας στην 9η θέση και τους 20 βαθμούς.

Κι άλλη ανάσα...
Τρίτη νίκη (και μία ισοπαλία) τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές για την Αουγκμπουργκ, η οποία υποδέχθηκε τη Μάιντς και επικράτησε με 2-1. Οι Βαυαροί χρειάστηκε να κάνουν ανατροπή μάλιστα, αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 15' από το γκολ του Οζτουνάλι, ισοφαρίζοντας στο 41' με τον Ρίχτερ και κάνοντας το 2-1, το οποίο έμεινε ως το τέλος, με το πέναλτι του Νίντερλεχνερ στο 65'. Ετσι, η Αουγκσμπουργκ πήγε στο +5 από την 16η θέση, προσπερνώντας και τη σημερινή αντίπαλο της.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα