Μπάγερν: Το αντίο στον Χένες και η νέα εποχή

Μπάγερν: Το αντίο στον Χένες και η νέα εποχή

Gazzetta team
Μπάγερν: Το αντίο στον Χένες και η νέα εποχή

bet365

Ο Ούλι Χένες έδωσε το παρών για τελευταία φορά στην ετήσια γενική συνέλευση της Μπάγερν και την αποχαιρετά έπειτα από 40 διοικητικά χρόνια. Στη θέση του αναλαμβάνει ο Χέρμπερτ Χάινερ.

Επιστροφή στοιχήματος* στα Προκριματικά του Euro 2020! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Το 1979, ένας σοβαρός τραυματισμός τον υποχρέωσε να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 27 ετών. Την ίδια στιγμή όμως τον καθιέρωσε ως τον νεότερο και πλέον μακροχρόνιο γενικό διευθυντή στη Μπουντεσλίγκα. Ο Ούλι Χένες πέρασε τα πρώτα 30 χρόνια σε εκείνη τη θέση, έως ότου το 2009 έγινε πρόεδρος της Μπάγερν. Σε αυτά τα 40 χρόνια στο τιμόνι των Βαυαρών, τους οδήγησε στην κατάκτηση 57 τροπαίων.

Σημαντικότερα όλων τα... 24 πρωταθλήματα, 14 Κύπελλα, 2
Champions League, 1 UEFA. Γενικότερα υπό την ηγεσία του η ομάδα έδωσε 1982 επίσημα ματς, πανηγύρισε 1.234 νίκες και σκόραρε 4.387 γκολ. Στα 67 του όμως, την Παρασκευή, έδωσε για τελευταία φορά το παρών στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, καθώς αποχωρεί και παραδίδει τη θέση του στον Χέρμπερτ Χάινερ (πρώην SEO της Adidas).


Επίσημα το club τον αποχαιρέτησε με τιμές και αφιερώματα στα social media, ενώ ο «διόσκουρός» του, μαζί με τον Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, στα περισσότερα απ' αυτά τα χρόνια, Φραντς Μπεκενμπάουερ, εξήγησε απλά δημόσια ότι: «Η Μπάγερν δεν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα χωρίς εσένα».

Πάτησε στο link για να δεις το ωραίο αφιέρωμα της Μπάγερν

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα