Ντόρτμουντ - Λεβερκούζεν 4-0: Εντυπωσιακοί Βεστφαλοί! (vid)

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Λεβερκούζεν 4-0: Εντυπωσιακοί Βεστφαλοί! (vid)

bet365

Η Ντόρτμουντ αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο μετά την ήττα από την Ουνιόν και διέλυσε την Λεβερκούζεν με 4-0. Νίκες για Μάιντς, Άουγκσμπουργκ, Βέρντερ και Γκλάντμπαχ.

Μετά την ήττα από την Ουνιόν πριν τη διακοπή η Ντόρτμουντ έπρεπε τώρα να δείξει αντίδραση. Και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο. Η Λεβερκούζεν μπήκε καλύτερα, είχε την κατοχή, όμως δεν κατάφερε να βρει το γρήγορο γκολ και μετά το 25’ οι γηπεδούχοι ανέβασαν ταχύτητα.

Στο 28’ ο Αλκάθερ συνέχισε το εντυπωσιακό σερί σκοραρίσματος για το 1-0 και κάπου εκεί ουσιαστικά όλα τελείωσαν. Η Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη μέχρι το τέλος και στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Ο Ρόις έκανε το 2-0 στο 50’, ο Γκερέιρο το 3-0 στο 82’ και ο αρχηγός της Μπορούσια έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 4-0 στο 90’!

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Χακίμι, Χούμελς, Ακάντζι, Γκερέιρο, Ντιλέινι, Βίτσελ (79’ Βάιγκλ), Μπραντ (61’ Αζάρ), Ρόις, Σάντσο, Αλκάθερ (79’ Μπρουν Λάρσεν)

Λεβερκούζεν (Πέτερ Μπος): Χραντσέτσκι, Γουέντελ, Τα, Λ. Μπέντερ, Σ. Μπέντερ, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Αρανγκίς (78’ Αλάριο), Αμίρι (46’ Μπέιλι), Χάβερτς, Μπελαράμπι (73’ Ντιαμπί), Φόλαντ

Νίκες για Μάιντς, Άουγκσμπουργκ
Το εφιαλτικό ξεκίνημα της Χέρτα στη σεζόν συνεχίζεται. Η ομάδα του Τσόβιτς δεν μπορεί να κρατήσει με τίποτα το μηδέν και γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Μάιντς για να μείνει στον πάτο της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κουάισον στο 40’ και παρότι ο Γκρούγιτς ισοφάρισε για την Χέρτα στο 83’, η Μάιντς βρήκε την απάντηση και έφτασε στους πρώτους βαθμούς στη σεζόν με γκολ του Σαν Ζουστέ στο 88’.

Μεγάλη νίκη πέτυχε και η Άουγκσμπουργκ, που επιβλήθηκε με 2-1 της Άιντραχτ. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν με τον Ρίχτερ στο 35’, ενώ στο 43’ ο Νίντερλεχνερ τους έδωσε σκορ νίκης, κάνοντας το 2-0 στο καλύτερο σημείο. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-1 με γκολ του φορμαρισμένου Πασιένσια στο 73’.

Φτιάχνει «σερί» η Βέρντερ
Βελτιωμένη και αποτελεσματική εμφανίστηκε και μετά τη διακοπή η Βέρντερ Βρέμης, που έδωσε συνέχεια στη νίκη επί της Άουγκσμπουργκ και έφυγε με το διπλό από τη Βερολίνο κόντρα στην Ουνιόν με 1-2. Ο Κλάασεν άνοιξε το σκορ μόλις στο 5’ με πέναλτι, όμως ο Άντερσον ευστόχησε επίσης σε εκτέλεση από την «άσπρη βούλα» στο 14’, ισοφαρίζοντας σχετικά νωρίς. Αυτό μάλιστα ήταν το δεύτερο μικρότερο διάστημα στην ιστορία της Bundesliga που καταλογίστηκαν δυο πέναλτι στο ίδιο παιχνίδι. Στο 55’ ο σκόρερ των φιλοξενούμενων έχασε τη νέα του ευκαιρία από τα 11 βήματα, όμως στην επόμενη φάση, μετά το κόρνερ του Σαχίν ο Φούλκρουγκ δεν άφησε την απογοήτευση να κυριεύσει τη Βέρντερ, που διατήρησε το προβάδισμα ως το τέλος του παιχνιδιού, όταν και αποβλήθηκαν ο Σούμποτιτς (89’) και ο Τούρκος χαφ (91’). Έτσι οι «ασπροπράσινοι» έφτασαν τους 6 βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ αντίθετα η Ουνιόν έμεινε στους 4 και στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Καθάρισε με Πλέα
Δεύτερο εκτός έδρας ματς, δεύτερη νίκη για τη Γκλάντμπαχ, η οποία πέρασε με 1-0 από την Κολωνία είναι στο -2 από τη Ντόρτμουντ περιμένοντας κι αυτή το Λειψία-Μπάγερν Μονάχου. Η Μπορούσια ήταν καλύτερη από το ξεκίνημα και σκόραρε στο 14' με τον Πλέα, με αυτό το γκολ να κάνει και τη διαφορά τελικά. Οι γηπεδούχοι, άλλωστε, δεν κατάφεραν να απαντήσουν ποτέ, παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο 45λεπτο ανέβασαν την απόδοση τους και πίεσαν. Η Γκλάντμπαχ, όμως, ήταν σοβαρή, κράτησε το 0-1, πήρε το τρίποντο και συνεχίζει.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα