Ντόρτμουντ – Μπάγερν 2-0: Στα... κίτρινα η πρώτη κούπα! (vid)

Ντόρτμουντ – Μπάγερν 2-0: Στα... κίτρινα η πρώτη κούπα! (vid)

bet365

Η Ντόρτμουντ κέρδισε με 2-0 την Μπάγερν και κατέκτησε το Σούπερ Καπ, ξεκινώντας με το... δεξί τη νέα σεζόν στην Γερμανία.

Η σεζόν στην Γερμανία άνοιξε με το Klassiker και την Ντόρτμουντ να κατακτά τον πρώτο τίτλο. Οι Βεστφαλοί υποδέχθηκαν την Μπάγερν και την κέρδισαν δίκαια με 2-0 για να πανηγυρίσουν το Σούπερ Καπ για πρώτη φορά μετά το 2014. Μόνο ο Σουλτς έκανε ντεμπούτο για την Μπορούσια, καθώς οι υπόλοιποι νεοαποκτηθέντες είχαν μείνει νοκ άουτ, ενώ για τους Βαυαρούς πέρασε ως αλλαγή μόνο ο Παβάρ.

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να φτάνουν μία ανάσα από το 1-0 πριν καν συμπληρωθεί το 1’ και τον Νόιερ να σώζει την Μπάγερν στην προσπάθεια του Ρόις. Οι παίκτες του Φαβρ ήταν καλύτεροι και έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ σε άλλες δύο περιπτώσεις μέχρι το 20’. Αρχικά ο Αλκάθερ πρόλαβε τον Νόιερ, που βγήκε πολύ μακριά από την περιοχή του, αλλά είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, ενώ στη συνέχεια ο Γκερέιρο δεν κατάφερε να νικήσει τον Γερμανό τερματοφύλακα. Η πρώτη και μοναδική κλασική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους χάθηκε λίγο αργότερα, όταν ο Χιτς έβγαλε το πλασέ του Κομάν στο 23’.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο και η επανάληψη ξεκίνησε με την Ντόρτμουντ να ανοίγει το σκορ. Εκπληκτική προσπάθεια και κούρσα του Σάντσο, που έδωσε την ασίστ στον Αλκάθερ για να κάνει το 1-0 ο Ισπανός με άψογο πλασέ στο 48’! Το ματς άνοιξε στη συνέχεια, οι Βαυαροί ήταν καλύτεροι σε σχέση με το πρώτο μέρος και στο 58’ έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Χιτς έβγαλε το πλασέ του Κομάν, ενώ στη συνέχεια ο Ακάντζι σχεδόν πάνω στη γραμμή έσωσε το πλασέ του Μίλερ!

Στο 67’ ο Κίμιχ έκανε απίθανη κούρσα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, όμως την κρίσιμη στιγμή ναι μεν πέρασε μέχρι και τον Χιτς, αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει! Τα πάντα τελείωσαν λίγο αργότερα, όταν στο 69’ ο Σάντσο πλάσαρε ιδανικά τον Νόιερ για το 2-0, χαρίζοντας το τρόπαιο στην Ντόρτμουντ!

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Χιτς, Πίσεκ (81’ Βολφ), Τοπράκ, Ακάντζι, Σουλτς, Βάιγκλ, Βίτσελ, Ρόις, Γκερέιρο (75’ Χακίμι), Σάντσο (81’ Μπρουν Λάρσεν), Αλκάθερ

Μπάγερν (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Αλάμπα (70’ Σάντσες), Μπόατενγκ, Ζίλε, Κίμιχ, Τιάγκο (80’ Παβάρ), Γκορέτσκα, Τολισό, Κομάν, Μίλερ (66’ Ντέιβις), Λεβαντόφσκι

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα