Ντόρτμουντ - Φορτούνα Ντίσελντορφ 3-2: Ελπίζει για το... θαύμα!

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Φορτούνα Ντίσελντορφ 3-2: Ελπίζει για το... θαύμα!

bet365

Η Ντόρτμουντ κέρδισε δύσκολα την Φορτούνα με 3-2 και πιστεύει στο θαύμα με ήττα της Μπάγερν στο φινάλε. Υποβιβάστηκαν Νυρεμβέργη, Αννόβερο, χαμός για την Ευρώπη.

Η Ντόρτμουντ ήθελε νίκη επί της Φορτούνα και γκέλα της Μπάγερν, προκειμένου να ελπίζει για τον τίτλο. Οι Βεστφαλοί, παρά τις πολλές απουσίες τους, έκαναν το χρέος τους, η Μπάγερν κόλλησε στο 0-0 με την Λειψία, όμως χρειάζονται νίκη επί της Γκλάντμπαχ και ήττα των Βαυαρών από την Άιντραχτ, καθώς η διαφορά τερμάτων είναι στο +17 για τους Βαυαρούς...

Το παιχνίδι αποδείχθηκε πολύ δύσκολο, με τον Πούλισιτς να κάνει το 1-0 στο 41’ στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του με τη φανέλα της Μπορούσια, όμως στο 47’ ο Φινκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Χιτς για να κάνει το 1-1. Στο 53’ ο Ντιλέινι έκανε το 2-1 για την Ντόρτμουντ, που στάθηκε τυχερή στο 60’, όταν οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι για να στείλει την μπάλα άουτ ο Λουκεμπάκιο!

Στο 83’ ο Μπότζεκ άφησε την Φορτούνα με 10 παίκτες, στο 92’ ο Γκέτσε έκανε το 3-1, όμως αυτή η Ντόρτμουντ δεν μπορεί χωρίς δράμα. Στο 95’ η Φορτούνα μείωσε σε 3-2 με τον Κοβνάτσκι, έψαξε την ισοφάριση, όμως το 3-2 έμεινε μέχρι το τέλος.

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Χιτς, Πίσεκ, Ακάντζι, Βάιγκλ, Γκερέιρο, Ντιλέινι, Βίτσελ, Πούλισιτς (90’ Σμέλτσερ), Γκέτσε, Μπρουν Λάρσεν (61’ Σάντσο), Αλκάθερ

Φορτούνα Ντίσελντορφ (Φρίντχελμ Φούνκελ): Ρένζινγκ, Τσίμερμαν, Αϊχάν, Χόφμαν, Γκίσελμαν, Μπότζεκ, Στέγκερ, Φινκ (76’ Κάραμαν), Κοβνάτσκι, Ζούτνερ (67’ Ραμάν), Λουκεμπάκιο (85’ Μοράλες)


Υποβιβάστηκαν Νυρεμβέργη, Αννόβερο, τετράδα η Γκλάντμπαχ
Εντυπωσιακή η Γκλάντμπαχ στο «Max-Morlock-Stadion», διέλυσε με 4-0 τη Νυρεμβέργη, την υποβίβασε, ενώ έκανε μεγάλο βήμα για την έξοδο στο Champions League. Τελευταία αγωνιστική τα «Πουλάρια» παίζουν εντός με τη Ντόρτμουντ, ενώ η Άιντραχτ αγωνίζεται εκτός με τη Μπάγερν. Ειδικότερα, βρέθηκε στην 4η θέση μαζί με τη Λεβερκούζεν, αλλά με καλύτερη διαφορά τερμάτων (+2), αλλά και στο +1 από την Άιντραχτ (με ματς λιγότερο). Ο Ντρμιτς στο 56' άνοιξε το σκορ, το αυτογκόλ του Μουχλ στο 63' έφερε το 2-0, ενώ στο 65' ο Αζάρ πέτυχε το 3-0. Στο 80' ο Ζακάρια διαμόρφωσε το 4-0. Το Αννόβερο επικράτησε 3-0 της Φράιμπουργκ εντός έδρας, αλλά δε στάθηκε ικανό να φέρει την παραμονή, μιας και η νίκη της Στουτγκάρδης έφερε το... σοκ. Ο Αντόν στο 39' πέτυχε το 1-0, ο Μπεμπου στο 51' σημείωσε το 2-0 και ο Γουάλας στο 81' διαμόρφωσε το 3-0.

Στα μπαράζ η Στουτγκάρδη
Η Στουτγκάρδη γνώριζε ότι δεν θα αποφύγει τα μπαράζ και απλά τώρα «κλείδωσε τη θέση της μετά την ήττα της Νυρεμβέργης. Οι Σουηβοί, με τον Τάσο Δώνη να σκοράρει, επιβλήθηκαν με 3-0 της Βόλφσμπουργκ, βάζοντας σε... περιπέτειες τους Λύκους σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική τους, τη στιγμή που η Βέρντερ έβγαζε μεγάλο διπλό με 1-0 στην έδρα της Χόφενχαϊμ για να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για το Europa League. Τέλος, σε αδιάφορο βαθμολογικό παιχνίδι η Χέρτα κέρδισε με 4-3 εκτός έδρας την Άουγκσμπουργκ με ανατροπή στο τέλος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα