Η Λειψία επιστρέφει στο Champions League!

Gazzetta team
Η Λειψία επιστρέφει στο Champions League!

bet365

Η Λειψία κέρδισε δύσκολα με 2-1 την Φράιμπουργκ και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Άιντραχτ εξασφάλισε την επιστροφή στο Champions League. Τεσσάρα στην Βέρντερ η Φορτνούνα.

Η Λειψία επιστρέψει ύστερα από ένα χρόνο στο Champions League. Οι Ταύροι επιβλήθηκαν με 2-1 της Φράιμπουργκ και 3 αγωνιστικές πριν το τέλος δεν γίνεται να μείνουν εκτός 4άδας.

Το παιχνίδι, βέβαια, δεν ήταν και τόσο εύκολο. Ναι μεν οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Βέρνερ στο 19’, αλλά στην επανάληψη δέχθηκαν πίεση, πολλές φάσεις και την ισοφάριση με ωραίο γκολ του Γκρίφο στο 66’. Στο 78’, όμως, κέρδισαν πέναλτι, με τον Φόρσμπεργκ να κάνει το τελικό 2-1 και να στέλνει την ομάδα του στα... αστέρια.

Κόλλησε η Άιντραχτ
Η Άιντραχτ υποδέχθηκε την Χέρτα και κόλλησε στο 0-0, χάνοντας την ευκαιρία να κρατήσει διαφορά ασφαλείας στην 4η θέση. Οι γηπεδούχοι ήταν μεν καλύτεροι, αλλά δεν μπόρεσαν να ανοίξουν την άμυνα των πρωτευουσιάνων, ακόμη και όταν εκείνοι έμειναν με 10 παίκτες στο 80’ λόγω αποβολής του Κλίντερ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τη διέλυσε και την αφήνει εκτός Ευρώπης
Τα όνειρα της Βέρντερ Βρέμης για έξοδο στο Europa League δέχθηκαν πολύ δυνατό χτύπημα, ενδεχομένως μοιραίο, μετά την ήττα από την αδιάφορη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Και όχι απλά ήττα αλλά συντριβή με 4-1, σε ένα ματς που στράβωσε από νωρίς. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 1' με τον Ραμάν και στο 23' έφτασαν στο 2-0 με τον Κάραμαν. Λίγα λεπτά μετά, στο 28', η Βέρντερ μείωσε με πέναλτι του Κρούζε, αλλά στην επανάληψη η Φορτούνα έβαλε άλλα δύο γκολ: Ο Χένινγκς στο 56' το 3-1 και ο Σούτνερ στο 73' το τελικό 4-1.

Νίκησε και ελπίζει!
Ζωντανό παραμένει στη μάχη της παραμονής το Αννόβερο, παρά το γεγονός ότι παραμένει στην τελευταία θέση. Η διαφορά είναι ότι μετά τη νίκη με 1-0 επί της Μάιντς, απέχει πλέον τρεις βαθμούς, έστω με ματς περισσότερο, από την 16η Στουτγκάρδη που παίρνει αυτή τη στιγμή μια δεύτερη ευκαιρία μέσω των μπαράζ. Το γκολ που έκρινε το ματς και έδωσε ξανά ζωή στο Αννόβερο ήρθε στο 66ο λεπτό από τον Βέινταντ, με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν απάντηση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα