Ντόρτμουντ - Μπάγερν 3-2

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 3-2

bet365

Η Ντόρτμουντ κέρδισε με ανατροπή με 3-2 την Μπάγερν και ανέβασε τη διαφορά από τους Βαυαρούς στους 7 βαθμούς.

Για ακόμη μία φορά το Klassiker ήταν διαφήμιση για την Bundesliga. Πριν το ντέρμπι όλοι στο Μόναχο είχαν χρίσει την Ντόρτμουντ φαβορί, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο δεύτερο ημίχρονο για να φανεί η... τρέλα, για την οποία έκανε λόγο ο Βίτσελ, των Βεστφαλών, που έκαναν την ανατροπή, έφτασαν στη νίκη με 3-2 και άφησαν τους Βαυαρούς στο -7 από την κορυφή!

Το νέο pamestoixima.gr είναι εδώ με καλύτερες αποδόσεις από ποτέ

Από το ξεκίνημα φάνηκε ότι ο ρυθμός θα είναι τρελός. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με διάθεση να αποδείξουν ότι δεν έχουν ξεχάσει να παίξουν ποδόσφαιρο και πίεσαν από τα πρώτα λεπτά. Η Μπορούσια, όμως, αποδείχθηκε πολύ επικίνδυνη στην κόντρα, έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Ρόις στο 10’, πριν το γκολ έρθει για τους Βαυαρούς με ωραία κεφαλιά του Λεβαντόφσκι στο 26’. Ο Ριμπερί θα μπορούσε στο 33’ να κάνει το 0-2 και να βάλει πολύ δύσκολα στους γηπεδούχους, αλλά ο Χιτς τον νίκησε και το 0-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη η είσοδος του Νταούντ βοήθησε πολύ την Ντόρτμουντ, η οποία ανά διαστήματα ήταν καταιγιστική. Στο 49’ ο Ρόις κέρδισε το πέναλτι από τον Νόιερ και έφερε το ματς στα ίσα, αλλά στιγμές αργότερα ο Λεβαντόφσκι έδωσε ξανά το προβάδισμα της Μπάγερν, κάνοντας το 1-2 στο 52’ ύστερα από υπέροχη ομαδική προσπάθεια (αμφότερες οι φάσεις κρίθηκαν τόσο καθαρές από τους υπεύθυνους του VAR στο στούντιο της Κολωνίας, που δεν ζήτησαν καν από τον διαιτητή να τις εξετάσει)!

Το ματς είχε πάρει φωτιά. Στο 59΄ο Ρόις έχασε απίθανη ευκαιρία, όταν είδε τον Κίμιχ να σώζει πάνω στη γραμμή την προσπάθειά του από την μικρή περιοχή, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Αλκάθερ στο 62’! Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν παρά τις τεράστιες ευκαιρίες τους και στο 67’ έφτασαν εκ νέου στην ισοφάριση με γκολάρα του Ρόις για το 2-2! Η Μπάγερν είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και στο 73’ ο Αλκάθερ έφυγε στην αντεπίθεση, πήρε την ασίστ από τον Βίτσελ και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα με υπέροχο πλασέ: σκόραρε προερχόμενος από τον πάγκο για το 3-2!

Οι Βαυαροί προσπάθησαν στο τέλος, έφτασαν στο γκολ με εκπληκτικό τακουνάκι του Λεβαντόφσκι στο 5’ των καθυστερήσεων, όμως το τέρμα του Πολωνού ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ και γνώρισαν ακόμη μία ήττα, με το 3-2 να μένει μέχρι το τέλος και την Ντόρτμουντ να δείχνει ικανή φέτος να επιστρέψει στην κορυφή της Bundesliga!

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Χιτς, Πίσεκ, Ακάντζι, Ζαγκαντού, Χακίμι, Βίτσελ, Βάιγκλ (46’ Νταούντ), Σάντσο, Ρόις, Μπρουν Λάρσεν (82’ Ντιλέινι), Γκέτσε (59’ Αλκάθερ)

Μπάγερν (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Κίμιχ, Χούμελς (65’ Ζίλε), Μπόατενγκ, Αλάμπα, Γκορέτσκα, Μαρτίνεθ, Μίλερ (82’ Βάγκνερ), Ριμπερί, Γκναμπρί (74’ Σάντσες), Λεβαντόφσκι

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα