Βόλφσμπουργκ - Ντόρτμουντ 0-1

Gazzetta team
Βόλφσμπουργκ - Ντόρτμουντ 0-1

bet365

Με γκολ του Ρόις η Ντόρτμουντ πέρασε από την έδρα της Βόλφσμπουργκ (0-1) και πάει στο ντέρμπι με την Μπάγερν με διαφορά τεσσάρων βαθμών.

Ολα πήγαν... τέλεια για την ομάδα του Λουσιέν Φαβρ στη 10η αγωνιστική της Bundesliga. Η BvB επέστρεψε στα τρίποντα μετά το εντός έδρας 2-2 με την Χέρτα Βερολίνου και την ίδια στιγμή άκουσε τα καλά νέα από το Μόναχο, όπου η Μπάγερν παραχώρησε 1-1 στην Φράιμπουργκ και είδε τη διαφορά να πηγαίνει στους τέσσερις βαθμούς. Η Ντόρτμουντ είχε απουσίες στην άμυνα, όμως παρά το γεγονός αυτό περιόρισε πολύ τους Λύκους, τους άφησε ακίνδυνους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και με το γκολ του Μάρκο Ρόις έκανε τη δουλειά και περιμένει τους Βαυαρούς στην έδρα της σε ένα ματς που θα κρίνει ίσως πολλά. Στο 27' ο Γερμανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά ύστερα από σέντρα και κεφαλιά-πάσα από τον Ντιλέινι, με το 0-1 να μένει ως το τελικό αποτέλεσμα.

Βόλφσμπουργκ (Μπρούνο Λαμπαντία): Καστέελς, Ρουσιγιόν, Τισεράν, Μπρουκς, Γκέραρντ (81' Μάλι), Γουίλιαμ, Αρνολντ, Μπρέκαλο (81' Ζαμόρα), Ρεκσμπετσάι (69' Στέφεν), Γκίντσεκ, Βέργκορστ.

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπίρκι, Γκερέιρο, Ακάντζι, Χακίμι, Ζαγκαντού, Βίτσελ, Ντιλέινι, Σάντσο (78' Πούλισιτς), Ρόις, Αλκάθερ (78' Φίλιπ), Λάρσεν (90' Τοπράκ).

Απότομη προσγείωση για την Λεβερκούζεν
Η Λεβερκούζεν ήταν... πολυβόλο την προηγούμενη εβδομάδα, όμως η προσγείωση ήρθε απότομα στο εντός έδρας παιχνίδι με την εκπληκτική Χόφενχαϊμ, που στη μέρα της μπορεί να διαλύσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Το παιχνίδι υποσχόταν γκολ, ήταν ανοιχτό από το πρώτο λεπτό και στο 19’ ο Ρις Νέλσον με εκπληκτικό μακρινό σουτ έκανε το 0-1. Η απάντηση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 30’ με τον Μπελαράμπι, όμως στο 34’ ο Ζοέλιντον έκανε το 1-2. Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Γκρίφο με πέναλτι έκανε το 1-3 και παρά την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι ο Ζοέλιντον βρήκε ξανά δίχτυα στο 73’ για το τελικό 1-4!

«Ανάσα» για Σάλκε
Η Σάλκε επιβλήθηκε με 3-1 του Αννόβερου και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια να πάρει τα πάνω της. Το παιχνίδι τα είχε όλα. Στο 32’ με τη βοήθεια του VAR ο διαιτητής άλλαξε την απόφασή του και πήρε πίσω το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων και το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη, όμως, η Σάλκε κέρδισε νέο πέναλτι και ο Μπενταλέμπ έκανε από την άσπρη βούλα το 1-0. Στο 70’ ήρθε η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους με τον Βάινταντ, αλλά δευτερόλεπτα αργότερα ο Εμπολό έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Σάλκε για το 2-1. Το τελικό 3-1 ήρθε με τον Ουτ στο 85’.

Πήρε βαθμό στο τέλος η Νυρεμβέργη
Η Αουγκσμπουργκ προηγήθηκε δύο φορές, όμως η Νυρεμβέργη είχε ισάριθμες απαντήσεις και έφυγε με βαθμό από το Augsburg Arena. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο 11' με τον μόνιμο σκόρερ, Αλφρεντ Φινμπόγκασον, ύστερα από προσπάθεια του Σμιντ με το 1-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι νεοφώτιστοι ισοφάρισαν με τον Φουχς στο 54', όμως μόλις πέντε λεπτά αργότερα η Αουγκσμπουργκ πήρε ξανά κεφάλι με τον Σμιντ, όμως το 2-1 δεν έμελλε να είναι το τελικό καθώς στο 88' ο Μιλ... ξενέρωσε τους fans της ομάδας του Μάνουελ Μπάουμ διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα