Η Μπαρτσελόνα χάνει οριστικά τον Αλκάθερ και γκρινιάζουν οι οπαδοί της

Γιώργος Καραμάνος
Η Μπαρτσελόνα χάνει οριστικά τον Αλκάθερ και γκρινιάζουν οι οπαδοί της

bet365

Η Ντόρτμουντ ενεργοποιεί την οψιόν του Πάκο Αλκάθερ, Καταλανοί οπαδοί και κάποια μέλη αντιδρούν, αλλά ουσιαστικά η Μπάρτσα δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αλλάξει τα δεδομένα.

Στα δύο χρόνια που βρέθηκε στη Βαρκελώνη, μέτρησε ελάχιστες συμμετοχές και μόλις 10 γκολ. Ο Πάκο Αλκάθερ δεν μπορούσε να βρει θέση στην 11άδα, καθώς από εκεί λογικό ήταν να μην κουνιέται ο Λουίς Σουάρες. Το club στην προσπάθειά του να μαζέψει χρήματα για να καλύψει κενά στο Financial Fair Play του (σ.σ.: έχει το υψηλότερο μισθολόγιο παικτών στον κόσμο), προσπάθησε να... ξεφορτωθεί αρκετούς μη βασικούς. Σε αυτή τη λογική βρέθηκε και ο Αλκάθερ δανεικός στην Ντόρτμουντ.

Μόνο που εκεί ξαφνικά κάνει φοβερά πράγματα και οι Γερμανοί αποφάσισαν να πληρώσουν στην Μπάρτσα την οψιόν της ρήτρας εξαγοράς του. Κανείς δεν περίμενε όμως ότι το σχετικό ντεφορμάρισμα του Σουάρες και η απογείωση του Αλκάθερ θα έκανε αρκετούς οπαδούς των Μπλαουγκράνα να αναθεωρήσουν. Περίπου 1.000 από τους socios (σ.σ.: μέλη) που βρέθηκαν πρόσφατα στη γενική συνέλευση του club, αντέδρασαν στο άκουσμα της ενδεχόμενης πώλησης του παίκτη και χειροκρότησαν υπέρ του.

Οπως και να έχει όμως, ήδη η Μπαρτσελόνα έχει συμπεριλάβει στον ανακοινωμένο ισολογισμό της για την επόμενη χρονιά τα χρήματα που είναι να λάβει από την Ντόρτμουντ για τον 25χρονο φορ, ενώ δεν μπορεί και να αρνηθεί τα 23+5 εκατ. ευρώ που θα της δώσουν οι Γερμανοί. Από πέρσι το καλοκαίρι όταν ανακοινώθηκε ο εν λόγω δανεισμός, οι Καταλανοί είχαν αναφέρει ότι δεν υπάρχει οψιόν μπλοκαρίσματος, μα ότι μονάχα διατηρούν μελλοντικά το δικαίωμα να ισοφαρίσουν την όποια πρόταση γίνει από τρίτο club στην Ντόρτμουντ για τον παίκτη. Επίσης διατηρούν και ένα ποσοστό κερδών του 5% σε περίπτωση μεταπώλησης.

Μόνο ο ίδιος ο παίκτης θα μπορούσε να χαλάσει τη δουλειά, αλλά εκείνος ήδη φέρεται να έχει συμφωνήσει με την Ντόρτμουντ έως το 2023, ενώ έχει δηλώσει και ότι δεν θα ήθελε να επιστρέψει στο «Καμπ Νόου».

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα