Η Σάλκε έβαλε τέλος στο χειρότερο σερί της ιστορίας της (vids)

Gazzetta team
Η Σάλκε έβαλε τέλος στο χειρότερο σερί της ιστορίας της (vids)

bet365

Υστερα από πέντε σερί ήττες η Σάλκε 'πανηγύρισε' καθώς επιβλήθηκε 1-0 εντός έδρας της Μάιντς. Νίκες και για Λειψία, Στουτγκάρδη.

Είναι από τις φορές που μια νίκη δεν γίνεται να πανηγυριστεί . Και όχι επειδή η εμφάνιση ήταν άσχημη. Η ομάδα του Ντομένικ Τεντέσκο, που πέρυσι τερμάτισε πίσω μόνο από την Μπάγερν Μονάχου, φέτος χρειάστηκε την 6η αγωνιστική για να ανοίξει βαθμολογικό λογαριασμό. Μετά τις ήττες από Βόλφσμπουργκ, Χέρτα, Γκλάντμπαχ, Μπάγερν, Φράιμπουργκ, η Σάλκε επικράτησε 1-0 στο Veltins Arena της Μάιντς χάρη σε γκολ του Σοπφ (11') και παρότι μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο, παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού.

Πέρασε από την Χόφενχαϊμ η Λειψία
Την πρώτη της φετινή εκτός έδρας νίκη στην Bundesliga πέτυχε η Λειψία, η οποία επιβλήθηκε 1-2 της Χόφεναϊμ και του προπονητή που θα έχει από τη νέα σεζόν, του Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Για την Λειψία, που πήρε δεύτερη σερί νίκη, σκόραρε δύο φορές στο δεύτερο μέρος ο Δανός επιθετικός, Γιουσούφ Πόουλσεν (53', 73') ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε στο 93' ο Αντρέι Κράμαριτς με πέναλτι.

Με Δώνη η Στουτγκάρδη
Η Στουτγκάρδη έφτασε επιτέλους στην πρώτη νίκη στη σεζόν, με τον Τάσο Δώνη να ανοίγει το σκορ στο ματς με τη Βέρντερ, το οποίο η ομάδα του κέρδισε με 2-1. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά και στο 19’ ο Έλληνας άσος έκανε το 1-0 με το πρώτο του φετινό τέρμα. Στο 36’ τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα για τους Σουηβούς, όταν ο Βελίκοβιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν τα παράτησαν, είχαν δοκάρι με τον Έγκεσταϊν με το ξεκίνημα της επανάληψης και ισοφάρισαν στο 68’ με απίθανη γκάφα του κίπερ Τσίλερ, στον οποίο πιστώθηκε το γκολ για το 1-1. Η απάντηση των γηπεδούχων, όμως, ήταν σχεδόν άμεση, με τον Κάστρο να κάνει το τελικό 2-1 στο 75’ και να χαρίζει τους τρεις βαθμούς στην Στουτγκάρδη.

Δύο φορές επέστρεψε η Βόλφσμπουργκ
Η Γκλάντμπαχ προηγήθηκε δύο φορές, όμως είδε την Βόλφσμπουργκ να επιστρέφει σε αμφότερες τις περιπτώσεις για να πάρει το 2-2 και τουλάχιστον να αποφύγει την ήττα. Το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 7’ με τον Πλέα, πριν ο Στέφεν φέρει το ματς στα ίσα μόλις στο 12’ για το 1-1. Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν παρόμοιο, με την Γκλάντμπαχ να παίρνει ξανά το προβάδισμα στο 48’ με τον Αζάρ, αλλά στο 59’ ο Βέγκχορστ έκανε το τελικό 2-2 για τους Λύκους.

Συνήλθε με τριάρα η Νυρεμβέργη
Η Νυρεμβέργη αντέδρασε με ιδανικό τρόπο στην ντροπιαστική ήττα με 7-0 από την Ντόρτμουντ και πήρε μεγάλη νίκη με 3-0 επί της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές μετά το 20’ και πήραν το προβάδισμα με πέναλτι του Μπέρενς στο 28’. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν, έφτασαν κοντά στην ισοφάριση μέχρι το ημίχρονο, όμως οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποτελεσματικοί και στο 64’ με τον Ίσακ έφτασαν στο 2-0. Το τελικό 3-0 ήρθε με τον Παλάσιος στο 78’.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα