Χόφενχαϊμ - Ντόρτμουντ 1-1

Gazzetta team
Χόφενχαϊμ - Ντόρτμουντ 1-1

bet365

Ο Πούλισιτς έσωσε ξανά την Ντόρτμουντ, ισοφαρίζοντας την Χόφενχαϊμ στο 84'. Πρώτη ήττα για Βόλφσμπουργκ, εντυπωσιάζει η Χέρτα.

Η Ντόρτμουντ διατήρησε το αήττητο στη σεζόν, όμως προβλημάτισε πολύ στο ματς με την Χόφενχαϊμ, με τον Πούλισιτς να σώζει τους Βεστφαλούς στο 84’, κάνοντας το τελικό 1-1. Οι Βεστφαλοί μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, αλλά γρήγορα οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και άρχισαν να κυριαρχούν.

Περιόρισαν τους Βεστφαλούς, που δεν έκαναν ούτε τελική προσπάθεια εντός εστίας στο πρώτο μέρος και στο 44’ βρήκαν το γκολ που δικαιούνταν, με τον Ζοέλινγκτον να κάνει το 1-0 με άψογο πλασέ! Η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η Χόφενχαϊμ πέτυχε άλλα δύο γκολ, όμως κανένα τους δεν μέτρησε (σωστά), ενώ οι φιλοξενούμενοι έψαχναν τις λύσεις χωρίς επιτυχία. Οι αλλαγές του Φαβρ βοήθησαν, όμως όταν στο 75’ ο Ντιαλό αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη τα πάντα έδειξαν να τελειώνουν. Οι Βεστφαλοί βρήκαν από το πουθενά την ισοφάριση στο 84’ με τον Πούλισιτς ύστερα από ενέργεια και ασίστ του Ρόις, με τον Μπελφοντίλ στη συνέχεια να χάνει την ευκαιρία της χρονιάς για την Χόφενχαϊμ και το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Πρώτη ήττα για την Βόλφσμπουργκ
Η Φράιμπουργκ έκανε... πάρτι στο Βόλφσμπουργκ και κέρδισε δίκαια τους Λύκους με 3-0, υποχρεώνοντάς τους στην πρώτη ήττα της σεζόν. Τα πάντα είχαν τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο, όταν οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι ήθελαν επιθετικά, με τον Σαλάι να κάνει το 0-1 στο 7’ και τον Πέτερσεν να παίρνει το ριμπάουντ από το δικό του χαμένο πέναλτι για το 0-2 στο 21’! Οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες, προσπάθησαν, αλλά δεν ήταν η μέρα τους. Το 0-3 ήρθε στο 50’ με τον Φραντς, ενώ το μόνο που κατάφερε η Βόλφσμπουργκ, που πίεσε μέχρι το τέλος ήταν να μειώσει με τον Μεχμέντι στο 61’ για το τελικό 1-3.

Πρώτη νίκη για τη Νυρεμβέργη
Η Νυρεμβέργη πέτυχε την πρώτη της νίκη μετά την επιστροφή στην Bundesliga, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι το Αννόβερο βρέθηκε να παίζει με 10 παίκτες από νωρίς, όταν αποβλήθηκε ο Αλμπορνόζ στο 29’. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι μέχρι το τέλος, αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο 76’ για να πάρουν το προβάδισμα με αυτογκόλ του Αντόν, που ο Κνελ κάνει το τελικό 2-0 δευτερόλεπτα αργότερα.

Διπλό και 4άδα η Βέρντερ
Η Αουγκσμπουργκ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά η Βέρντερ ήταν πιο αποτελεσματική και επιστρέφει στη Βρέμη με ένα τρίποντο (2-3) που την ανεβάζει στην 4η θέση. Το ματς άρχισε με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και να δίνουν καλό ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο, με τους γηπεδούχους όμως να παίρνουν τον έλεγχο στη συνέχεια. Τα γκολ, όμως, ήρθαν από τους φιλοξενούμενους: Στο 34' ο Κρούζε αξιοποίησε τη σέντρα του Κάιντς κάνοντας το 0-1 και στο 36' ο Εγκεστάιν με καλό σουτ έγραψε το 0-2. Η Αουγκσμπουργκ πάντως μείωσε στο 45' (1-2) με τον Κου μετά την πάσα του Καϊούμπι και με την έναρξη της επανάληψης, στο 47', ήρθε και το 2-2 με την κοντινή προσπάθεια του Μαξ μετά τη σέντρα του Χαν. Στη συνέχεια οι Βαυαροί κυριάρχησαν και είχαν ευκαιρίες για την ολική ανατροπή αλλά δεν αξιοποίησαν καμία, με συνέπεια να τιμωρηθούν στο 75', όταν ο Κλάασεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γκίφερ και έκανε εύκολα το τελικό 2-3.

Με τρέλα και 4άρα η Χέρτα!
Η Γκλάντμπαχ προηγήθηκε στο Βερολίνο αλλά η Χέρτα αντέδρασε με εντυπωσιακό τρόπο και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας το Σάλκε-Μπάγερν. Οι γηπεδούχοι δεν επηρεάστηκαν από το 0-1 με το πέναλτι του Αζάρ στο 29' και ισοφάρισαν άμεσα, στο 31', με την κεφαλιά του Ιμπίσεβιτς, για να γίνει αμέσως μετά, στο 34', το 2-1 με την κεφαλιά του Λαζάρο. Από εκείνο το σημείο η Χέρτα πήρε τον απόλυτο έλεγχο και πίεσε για το τρίτο γκολ, το οποίο τελικά μπήκε στο 63' από τον Ιμπίσεβιτς ξανά (3-1), μετά την πάσα του Καλού. Η Μπορούσια προσπάθησε να αντιδράσει, το έκανε μειώνοντας σε 3-2 στο 67' με τον Πλε αλλά στο 73' ο Ντούντα με σουτ έγραψε το 4-2, κλειδώνοντας το τρίποντο για τους Βερολινέζους. Ιστορικό γκολ, αφού ήταν το 4ο του Ούγγρου και είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που παίκτης της Χέρτα έχει τέσσερα γκολ στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές της Bundesliga!

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα