Ντόρτμουντ - Αμβούργο 2-0

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Αμβούργο 2-0

bet365

Ο Μπατσουαγί σκόραρε ξανά, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη της Ντόρτμουντ με 2-0 επί του Αμβούργου. Ήττα για την Λεβερκούζεν, νίκες για Χόφενχαϊμ, Αννόβερο, Άιντραχτ.

Ο Μπατσουαγί σκόραρε και στο δεύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα της Μπορούσια, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη με 2-0 επί του Αμβούργου, που κρατάει τους Βεστφαλοίς στην τετράδα. Η μεγαλύτερη είδηση ήταν η επιστροφή του Μάρκο Ρόις, που ξεκίνησε βασικός έπειτα από 259 ημέρες!

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή από το πρώτο λεπτό, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά προετοιμασμένοι για αυτό. Ακόμη και χωρίς τον τιμωρημένο Παπαδόπουλο είχαν καλή αμυντική λειτουργία και μπλόκαραν για τα καλά τους παίκτες του Στέγκερ. Οι Δεινόσαυροι ήταν εκείνοι, μάλιστα, που είχαν τις καλύτερες στιγμές στο πρώτο μέρος, με το 0-0, όμως, να μένει μέχρι το ημίχρονο. Τότε, που ήρθε ο Μπατσουαγί να κάνει το 1-0 στο 49’ ύστερα από ωραία ασίστ σουτ Πούλισιτς για να διώξει το άγχος. Και πάλι, όμως, οι Βεστφαλοί δεν μπόρεσαν να κυριαρχήσουν, επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να πατήσουν περιοχή σε αρκετές περιπτώσεις, είχαν και εκείνοι τις δικές τους – σαφώς μεγαλύτερες ευκαιρίες – και έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος για να κάνει ο Γκέτσε το 2-0.

Ντόρτμουντ (Πέτερ Στέγκερ): Μπούρκι, Πίσεκ, Ακαντζί, Τοπράκ, Τόλγιαν, Βάιγκλ, Καγκάβα (62’ Νταούντ), Πούλισιτς (85’ Κάστρο), Ρόις (71’ Γκέτσε), Σίρλε, Μπατσουαγί

Αμβούργο (Μπερντ Χόλερμπαχ): Ματένια, Σακάι, Γιουνγκ, Μαβράι, Φαν Ντρόνγκελεν, Ντάγκλας Σάντος, Έκνταλ (71’ Χαν), Γουάλας, Χαντ (54’ Σαλίχοβιτς), Κόστιτς, Γουντ (54’ Αρπ)

Έχασε έδαφος η Λεβερκούζεν
Η Λεβερκούζεν έπεσε από τη δεύτερη θέση, καθώς υπέστη εντός έδρας ήττα με 2-0 από την Χέρτα. Οι Βερολινέζοι πήγαν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν, η απουσία του Μπέιλι από την αρχική ενδεκάδα των γηπεδούχων φάνηκε και με το παραπάνω και μετά το δυνατό ξεκίνημα των παικτών του Χέρλιχ, με τον Ρέτσο να ξεκινάει και να χάνει ευκαιρία με κεφαλιά στο 8’, οι φιλοξενούμενοι έριξαν το ρυθμό και πήραν το προβάδισμα με τον Λασάρο στο 43’. Μία λάθος εκτίμηση του Τα στο 58’ επέτρεψε στον Καλού να κάνει το 0-2 και τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για την Μπάγερ, που έχασε τεράστια ευκαιρία στο 72’ (δοκάρι και δύο φορές οι παίκτες της Χέρτα έσωσαν στη γραμμή), αλλά μέχρι εκεί. Ο Λασάρο είχε δοκάρι για την Χέρτα στο 87’ και το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος.

Πρώτη τεσσάρα η Άιντραχτ
Η Άιντραχτ πέτυχε για πρώτη φορά τέσσερα γκολ με τον Κόβατς στον πάγκο, επιβλήθηκε με 4-2 της Κολωνίας και συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στο όνειρο της τετράδας. Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς το προβάδισμα, όταν στο 15’ ο Ρέμπιτς έκανε το 1-0, ενώ στιγμές αργότερα ο Τσάντλερ είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι. Στο ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, ο Τερόντε με πέναλτι έκανε το 1-1, πριν έρθει το ξέσπασμα των γηπεδούχων. Ο Ρους με κεφαλιά έκανε το 2-1 στο 59΄, ακόμη ένα στημένε έφερε το 3-1 στο 65’ με τον Φαλέτ, πριν έρθει ο Βολφ να κάνει το 4-1 στο 67’! Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 4-2 ξανά με τον Τερόντε στο 74’.

Stop στο σερί της Φράιμπουργκ
Εννιά συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα μετρούσε η Φράιμπουργκ, για να θυμηθεί τελικά πώς είναι μετά το 2-1 από το Αννόβερο. Το ματς ήταν κλειστό στο πρώτο 15λεπτο αλλά στη συνέχεια οι δύο ομάδες άρχισαν να ανοίγονται, για να έρθει το 1-0 στο 28' από το σουτ του Αντόν μετά την προσπάθεια της άμυνας να απομακρύνει. Το προβάδισμα έδωσε πίστη στο Αννόβερο που διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 54' το γκολ του Κλάους από κοντά έκανε το 2-0 και έφερε τους γηπεδούχους αγκαλιά με τους τρεις βαθμούς. Η Φράιμπουργκ που είχε ξεχάσει πώς είναι να χάνεις βγήκε μπροστά και προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 88' με τον Γκούλντε (2-1).

Ξέσπασε με τεσσάρα η Χόφενχαϊμ
«Εχω πολύ καλό συναίσθημα ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στις επιτυχίες», δήλωνε παραμονή του αγώνα ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν και οι παίκτες του τον δικαίωσαν στο απόλυτο. Το εντός 4-2 επί της Μάιντς έδωσε τέλος στο κακό σερί των πέντε αγωνιστικών χωρίς νίκη και έφερε την ομάδα κοντά στην Ευρώπη, αλλά και στο -5 από το Champions League. Σάλαι (27', 74) και Κράμαριτς (67', 88') έβαλαν από δύο γκολ, όπως και ο Μπέργκριν (28', 80') για τους ηττημένους, που παρέμειναν σε θέση play off παραμονής.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα