Σάλκε - Κολωνία 2-2

Gazzetta team
Σάλκε - Κολωνία 2-2

bet365

Οι Βασιλικοί Μπλε μπορούσαν να ανέβουν στη 2η θέση αλλά η ουραγός Κολωνία κατάφερε να φύγει με βαθμό (2-2) από το Γκέλζενκιρχεν.

Η ήττα της Λειψίας από την Χόφενχαϊμ έδινε την ευκαιρία στη Σάλκε να ανέβει 2η, αρκεί να νικούσε στη Veltins Arena την τελευταία Κολωνία. Η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο προηγήθηκε δύο φορές αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν ισάριθμες απαντήσεις και έφυγαν με αποτέλεσμα, το οποίο πάντως δεν φαίνεται ικανό να κάνει κάποια διαφορά βαθμολογικά ή ψυχολογικά.

Από το ξεκίνημα η Σάλκε πήρε τον απόλυτο έλεγχο και πίεσε για το γρήγορο γκολ, χάνοντας ευκαιρίες με τον Κονοπλιάνκα. Μια πολύ καλή φάση είχε και η Κολωνία με τον Οσάκο, με τους φιλοξενούμενους να ισορροπούν κάπως την κατάσταση στη συνέχεια. Παρ' όλα αυτά, στο 37' ο Καλιγκιούρι βρήκε τον Μπούργκσταλερ και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 από κοντά για τους Βεστφαλούς. Η απάντηση της Κολωνίας ήρθε στο 51', όταν ο Ζιρασί έκανε το 1-1 με κοντινή προσπάθεια, με τον ίδιο παίκτη να χάνει καλή ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα στους ουραγούς δέκα λεπτά μετά.

Το γκολ τελικά ήρθε στο 73' και ήταν για την Σάλκε με τον Χάριτ αλλά δεν ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους, αφού στο 78' η Κολωνία πήρε πέναλτι -μέσω VAR- για χέρι του Σταμπουλί. Ο Ζιρασί ανέλαβε την εκτέλεση και έφερε ξανά το ματς στα ίσα, με το 2-2 να μένει ως το τέλος και ενώ τα Κριάρια έμειναν με 10 παίκτες στις καθυστερήσεις λόγω της 2ης κίτρινης στον Οσάκο για θέατρο.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα