Αννόβερο - Ντόρτμουντ 4-2

Gazzetta team
Αννόβερο - Ντόρτμουντ 4-2

bet365

Η Ντόρτμουντ ηττήθηκε με 4-2 από το Αννόβερο και για τρίτη σερί αγωνιστική έχασε βαθμούς. Πρώτη ήττα εντός με Νάγκλεσμαν η Χόφενχαϊμ, με ανατροπή Λεβερκούζεν, Γκλάντμπαχ.

Η κατάρρευση της Ντόρτμουντ αμυντικά είναι χωρίς προηγούμενο. Οι Βεστφαλοί δεν κατάφεραν να κερδίσουν για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική στην Bundesliga και παρότι κατάφεραν να ισοφαρίσουν δύο φορές το Αννόβερο, γνώρισαν την ήττα με 4-2 από την εκπληκτική ομάδα του Μπράιτενραϊτερ.

Ο τελευταίος αιφνιδίασε τους Βεστφαλούς, παρατάσσοντας την ομάδα του με πεντάδα στην άμυνα και στο 20’ οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με πέναλτι του Ζόνατας. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει για την Μπορούσια, με τον Ζαγκαντού να εκμεταλλεύεται τα λάθη στην αντίπαλη άμυνα και να κάνει το 1-1 στο 27’ με το πρώτο του γκολ στα κίτρινα, αλλά πριν το ημίχρονο το Αννόβερο βρέθηκε ξανά μπροστά στο σκορ, με τον Μπεμπού να κάνει το 2-1!

Με το ξεκίνημα της επανάληψης άμυνα των γηπεδούχων χάρισε ακόμη ένα γκολ στην Ντόρτμουντ, με τον Γιαρμόλενκο να κάνει το 2-2 με ωραίο πλασέ στην κίνηση, αλλά δεν ήταν ούτε αυτή τη φορά η μέρα των Βεστφαλών. Στο 59’ ο Ζαγκαντού ανέτρεψε τον Ζόνατας λίγο έξω από την περιοχή, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και από το φάουλ ο Κλάους με υπέροχη εκτέλεση έκανε το 3-2! Το ματς άνοιξε, ευκαιρίες χάθηκαν και για τις δύο πλευρές, με τον Μπεμπού να κάνει το τελικό 4-2 στο 86’!

Αννόβερο (Αντρέ Μπράιτενραϊτερ): Τσάουνερ, Ζοργκ, Σανέ, Αντόν, Οστρτσόλεκ, Κορμπ, Μπάκαλορτς, Σβέγκλερ, Κλάους (75’ Χάρνικ), Μπεμπού (90’ Μάιερ), Ζόνατας (80’ Φίλκρουγκ)

Ντόρτμουντ (Πέτερ Μπος): Μπούρκι, Σμέλτσερ, Παπασταθόπουλος, Ζαγκαντού, Μπάρτρα, Σαχίν (66’ Γκερέιρο), Κάστρο (46’ Καγκάβα), Γκέτσε, Πούλισιτς, Γιαρμόλενκο (74’ Σίρλε), Ομπαμεγιάνγκ

Τρομερή ανατροπή η Γκλάντμπαχ!
Η Γκλάντμπαχ δέχθηκε πέντε γκολ στην έδρα της την προηγούμενη αγωνιστική, όμως τώρα πέτυχε τεράστια νίκη με ανατροπή σπάζοντας το αήττητο που είχε εντός η Χόφενχαϊμ (1-3). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 25’ με το δυνατό σουτ του Ντεμιρμπάι εκτός περιοχής, όμως στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ντίτερ Χέκινγκ γύρισε εντυπωσιακά την κατάσταση. Στο 61’ ο Αζάρ κατέβασε τη σέντρα του Γκρίφο και με σουτ ισοφάρισε και στο 79’ ο Ιταλός έκανε καταπληκτικές διαδοχικές ντρίμπλες και έδωσε δεύτερη ασίστ, αυτή τη φορά στον Γκίντερ, που τελείωσε ψύχραιμα τη φάση (1-2). Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε στο 82’ ο Βέστεργκααρντ με κεφαλιά σκοράροντας στο Rhein Neckar Arena για δεύτερη σερί χρονιά.

Ξανά με Μπέντερ η Λεβερκούζεν
Ήταν να μην πάρει μπρος ο Σβέντερ, ο οποίος δεν μπορεί να σταματήσει να σκοράρει, ολοκληρώνοντας την ανατροπή της Λεβερκούζεν στη νίκη επί της Κολωνίας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και άνοιξαν το σκορ στο 23’ με τον Ζιρασί. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές στην επανάληψη, πίεσαν, έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μπέιλι στο 54’, ενώ στο 74’ ο Μπέντερ έκανε το τελικό 2-1, με τον Φόλαντ να βρίσκει δίχτυα στο τέλος, αλλά το γκολ του να ακυρώνεται με τη βοήθεια του VAR.

Σοκ στο 93'
Η Σάλκε ήταν το φαβορί υποδεχόμενη την Βόλφσμπουργκ και μετά το πρώτο 10λεπτο ανέβασε ρυθμό, πίεσε και έκανε φάσεις για γκολ. Αυτό, τελικά, θα το πετύχαινε στο 43ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπενταλέμπ, με τον διαιτητή να πάει στη βούλα μετά τη χρήση του βίντεο. Στην επανάληψη η Βόλφσμπουργκ μπήκε καλύτερα και στο 60' ήταν η σειρά της να πάρει πέναλτι αλλά ο Γκόμες δεν κατάφερε να ισοφαρίσει από τα 11 βήματα. Αυτό φαινόταν ότι θα ήταν και μοιραίο για τους Λύκους αλλά στο 93' ο Οριζί βρήκε την τρόπο για το 1-1, σοκάροντας την Σάλκε που έπεσε από την 4άδα.

Ανάσα για Χέρτα
Στο Βερολίνο Χέρτα και Αμβούργο ήθελαν να βάλουν τέλος στα άσχημα αποτελέσματα και τελικά αυτό που το κατάφεραν ήταν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι επιβλήθηκαν με 2-1. Η Χέρτα άνοιξε το σκορ στο 17' με την κεφαλιά του Σταρκ μετά την εκτέλεση κόρνερ και έφτασε στο 2-0 στο 50' με τον Ρέκικ έπειτα από νέα εκτέλεση κόρνερ. Το Αμβούργο προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε (2-1) στο 73' με την κοντινή προσπάθεια του Αρπ αλλά αυτό ήταν και το καλύτερο που κατάφερε να κάνει, αφού οι γηπεδούχοι κράτησαν το σκορ και τους τρεις βαθμούς.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα