Όλο το σκεπτικό της Επιτροπής Εφέσεων για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Gazzetta team
Όλο το σκεπτικό της Επιτροπής Εφέσεων για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

bet365

Η έφεση του ΠΑΟΚ απορρίφθηκε από την Τριμελής Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που δεν άλλαξε ούτε… κόμμα από την πρωτόδικη απόφαση του κ. Καποδίστρια. Τι αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό της Επιτροπής.

Η έφεση του ΠΑΟΚ απορρίφθηκε από την Τριμελής Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που δεν άλλαξε ούτε… κόμμα από την πρωτόδικη απόφαση του κ. Καποδίστρια. Τι αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό της Επιτροπής.

Αυτοί που αποφάσισαν για την τύχη του φετινού πρωταθλήματος ήταν ο Δημήτρης Σκουτέρης (Πρόεδρος Επιτροπής) και οι Φώτης Βλάχος, Κωνσταντίνος Δεμέστιχας (μέλη). Και η απόφασή τους ήταν ομόφωνη (3-0).

Ο ΠΑΟΚ με την έφεσή του ζητούσε να κατακυρωθεί υπέρ του ο αγώνας με σκορ 3-0, θεωρώντας ότι η ΑΕΚ αποχώρησε με υπαιτιότητά της και δεν επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο για να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση και να τις αφαιρεθούν 10 βαθμοί (βάση του άρθρου 21, παρ. 3) ή τρεις βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο, ενώ με την ένστασή της υποστήριζε ότι ο Κομίνης αντικανονικά διέκοψε τον αγώνα και να διαταχθεί η συνέχισή του από το σημείο στο οποίο είχε διακοπεί και με σκορ 1-0 υπέρ του (βάσει του άρθρου 23, παρ. 12 του ΚΑΠ).

Τελικά με ψήφους 3-0 η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε πως «ο αγώνας διεκόπη πριν την κανονική λήξη του από υπαιτιότητα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ», θεωρώντας ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης «ηττήθηκε με τέρματα 3-0 από την ΠΑΕ ΑΕΚ» και διατηρώντας την πρωτόδικη απόφαση του κ. Καποδίστρια με την οποία είχε επιβληθεί στον ΠΑΟΚ:

** Αφαίρεση 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας περιόδου, καθώς επίσης και ποινής αφαίρεσης 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

** Αποδέχθηκε ότι ο Ιβάν Σαββίδης «τέλεσε την πειθαρχική παράβαση της απειλής» και ότι ο Λούμπος Μίχελ «τέλεσε κατά συρροή και καθ’ υποτροπήν την αποδιδόμενη σε αυτόν πειθαρχική παράβαση της εξυβρίσεως διαιτητή».

** Η επιτροπή στο σκεπτικό της κάνει λόγο για «είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου οπαδών και αξιωματούχων της», αναφερόμενη στους συνοδούς του Ιβάν Σαββίδη, χωρίς αυτή να συνδέεται με βιοπραγίες, διατηρώντας την ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για διάστημα τριών ετών στον κ. Σαββίδη και την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για διάστημα 60 ημερολογιακών ημερών, για την επίθεση στον Κομίνη, και αντίστοιχο διάστημα για την επίθεση σε θεατή του αγώνα (προφανώς στον δημοσιογράφο της NOVA) στον Λούμπος Μίχελ, που συσσωρευτικά μειώθηκε στις 90 ημέρες.

** Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιβλήθηκε πρόστιμο 63.000 ευρώ, στον Ιβάν Σαββίδη πρόστιμο 100.000 ευρώ και στον Μίχελ 15.000 ευρώ. Συνολικά 178.000 ευρώ.

Βάσει της απόφασης η ΑΕΚ κατακτά το φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει σε προσφυγή προς το ανώτατο αθλητικό όργανο δικαιοσύνης (διαιτητικό).

Δείτε ΕΔΩ όλο το σκεπτικό της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα