Tι θα γίνει με την υπόθεση των στημένων αγώνων

Δήμος Μπουλούκος
Tι θα γίνει με την υπόθεση των στημένων αγώνων

bet365

Το gazzetta.gr ρώτησε και έμαθε τι θα γίνει από εδώ και πέρα με την υπόθεση των στημένων αγώνων, μετά το αίτημα αναίρεσης του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών.

Την Παρασκευή ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, κατέθεσε αίτηση αναίρεσης του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τα στημένα στο ποδόσφαιρο και τη σύσταση συμμορίας.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών παρέπεμψε σε δίκη στις 7 Νοεμβρίου 28 συνολικά άτομα για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων. Μεταξύ τους ήταν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, οι ιδιοκτήτες του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός και του Λεβαδειακού Γιάννη Κομπότη, τα πρώην στελέχη της ΕΠΟ Σαρρής, Κουρίδης, Παπακωνσταντίνου, Προύντζος και οι διαιτητές Δούρος και Μπριάκος, οι οποίοι επίσης παραπέμφθηκαν για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης βρήκε νομικά κενά και ελλείψεις στο βούλευμα του Συμβουλίου εφετών και παρέπεμψε την υπόθεση στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου προτείνοντας να παραπεμφθούν σε δίκη οι κατηγορούμενοι με βάση το αρχικό κατηγορητήριο.

Το gazzetta.gr ρώτησε νομικούς για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα και έχει τις απαντήσεις. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει νέα καθυστέρηση έναρξης της δίκης καθώς το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου πρέπει να συνεδριάσει για να αποφανθεί και η απόφαση του αναμένεται κάποια στιγμή το επόμενο τρίμηνο...

Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο δρόμοι. Είτε η απόφαση θα είναι οι κατηγορούμενοι να πάνε σε δίκη βάσει του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που αναίρεσε ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δηλαδή για το ένα κακούργημα και τα πλημμελήματα, είτε θα παραπέμψει την υπόθεση να κριθεί εξαρχής και πάλι από το Συμβούλιο εφετών, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι σχεδόν όλα θα ξαναρχίσουν από την αρχή!

Δηλαδή το Συμβούλιο Εφετών με νέα σύνθεση θα προχωρήσει σε νέες συνεδριάσεις για να μελετήσει ξανά την υπόθεση και να βγάλει νέο βούλευμα, για τον αριθμό των ατόμων που θα παραπεμφθούν σε δίκη και για τις κατηγορίες που θα τους ασκηθούν.

Οπως είναι αντιληπτό, όποιος και από τους δύο δρόμους και ν΄ ακολουθηθεί, δύσκολα θα ξεκινήσει η δίκη για τους στημένους αγώνες πριν από το ερχόμενο καλοκαίρι...

 

Τελευταία Νέα