Η άλλη μισή αλήθεια για τις επιθέσεις (κι ολόκληρη για Λεντέσμα)!

Η άλλη μισή αλήθεια για τις επιθέσεις (κι ολόκληρη για Λεντέσμα)!

Η άλλη μισή αλήθεια για τις επιθέσεις (κι ολόκληρη για Λεντέσμα)!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την άλλη όψη για τις τελικές κάθε ομάδας. Και σχολιάζει την απουσία του Λεντέσμα.

Πράγματι στον πίνακα των τελικών (σουτ, κεφαλιές) κάθε ομάδας, ο Ολυμπιακός είναι στην τρίτη θέση, με 74, έναντι 97 του Παναθηναϊκού και 88 του ΠΑΟΚ (63 έχει η ΑΕΚ).

Ας ξεπεράσουμε ότι αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί (15, 11, 11, 8) και τα γκολ (Ολυμπιακός 15, ΠΑΟ 12, ΑΕΚ 8, ΠΑΟΚ 6)-οι αριθμοί των τελικών τη δεδομένη συγκυρία είναι η μισή αλήθεια. Γιατί η άλλη μισή αλήθεια έχει ως εξής:

Πρώτον, ο Ολυμπιακός έχει ήδη δώσει δύο ντέρμπι και ο Παναθηναϊκός κανένα (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ από ένα). Κι έχει περάσει κι από τον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός, που κατά κοινή ομολογία είχε μέχρι στιγμής το πιο δύσκολο πρόγραμμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεύτερον, ο Ολυμπιακός δεν έχει παίξει ποτέ με αντίπαλο με παίκτη λιγότερο (παρά μόνο από το 90’ και μετά των αγώνων του με Πανιώνιο κι Ηρακλή κι αφού πρώτα στη Ν. Σμύρνη είχε αποβληθεί κι ο Ρέτσος).

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έπαιξε από το 27’ με παίκτη παραπάνω κόντρα στον Ηρακλή, από το 45’ με παίκτη παραπάνω κόντρα στον Αστέρα κι από το 65’ με παίκτη παραπάνω κόντρα στην Ξάνθη. Ο δε αριθμός ρεκόρ του στις τελικές, καθόλου τυχαία, ήταν με τον Ηρακλή (23!)…

Ο δε Παναθηναϊκός έπαιξε από το 22΄ με παίκτη παραπάνω κόντρα στον ΠΑΣ (που έμεινε με εννιά παίκτες από το 65’) κι από το 52΄ με παίκτη παραπάνω κόντρα στον Αστέρα. Ο δε αριθμός ρεκόρ στις τελικές του, καθόλου τυχαία, ήταν με τον ΠΑΣ (25!)…

Και νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να καταλάβει πόσο μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των τελικών μίας ομάδας όταν παίζει με παίκτη παραπάνω από 70 λεπτά έως ένα ημίχρονο.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: το ρεκόρ των λιγότερων τελικών έχει ο Παναθηναϊκός, μόλις 6, στο Αγρίνιο…

Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι για τον Παναθηναϊκό ενόψει Καραϊσκάκη ήταν καλή εξέλιξη η θλάση του Λεντέσμα! Και δεν τρολάρω καθόλου. Στην κατάσταση που ήταν στα τελευταία παιχνίδια ο 34χρονος Αργεντίνος, καλό θα ήταν για τον Ολυμπιακό αν έπαιζε (και υγιή, ο Στραματσιόνι δεν θα μπορούσε να τον αφήσει έξω…). 

Απώλεια θα είναι αν δεν παίξει ο (αμφίβολος απ΄ ότι διαβάζω) Ζέκα, αυτό είναι ξεκάθαρο. Αλλά ο Λεντέσμα δεν είναι. Απώλεια θα ήταν ο Γουακάσο, επίσης. Ο Λεντέσμα, τώρα, δεν είναι. Ευτυχή συγκυρία για τον Παναθηναϊκό είναι, όπως εγώ το βλέπω.

Best of internet