Η άλλη μισή αλήθεια για τις επιθέσεις (κι ολόκληρη για Λεντέσμα)!

Η άλλη μισή αλήθεια για τις επιθέσεις (κι ολόκληρη για Λεντέσμα)!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την άλλη όψη για τις τελικές κάθε ομάδας. Και σχολιάζει την απουσία του Λεντέσμα.

Πράγματι στον πίνακα των τελικών (σουτ, κεφαλιές) κάθε ομάδας, ο Ολυμπιακός είναι στην τρίτη θέση, με 74, έναντι 97 του Παναθηναϊκού και 88 του ΠΑΟΚ (63 έχει η ΑΕΚ).

Ας ξεπεράσουμε ότι αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί (15, 11, 11, 8) και τα γκολ (Ολυμπιακός 15, ΠΑΟ 12, ΑΕΚ 8, ΠΑΟΚ 6)-οι αριθμοί των τελικών τη δεδομένη συγκυρία είναι η μισή αλήθεια. Γιατί η άλλη μισή αλήθεια έχει ως εξής:

Πρώτον, ο Ολυμπιακός έχει ήδη δώσει δύο ντέρμπι και ο Παναθηναϊκός κανένα (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ από ένα). Κι έχει περάσει κι από τον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός, που κατά κοινή ομολογία είχε μέχρι στιγμής το πιο δύσκολο πρόγραμμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεύτερον, ο Ολυμπιακός δεν έχει παίξει ποτέ με αντίπαλο με παίκτη λιγότερο (παρά μόνο από το 90’ και μετά των αγώνων του με Πανιώνιο κι Ηρακλή κι αφού πρώτα στη Ν. Σμύρνη είχε αποβληθεί κι ο Ρέτσος).

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έπαιξε από το 27’ με παίκτη παραπάνω κόντρα στον Ηρακλή, από το 45’ με παίκτη παραπάνω κόντρα στον Αστέρα κι από το 65’ με παίκτη παραπάνω κόντρα στην Ξάνθη. Ο δε αριθμός ρεκόρ του στις τελικές, καθόλου τυχαία, ήταν με τον Ηρακλή (23!)…

Ο δε Παναθηναϊκός έπαιξε από το 22΄ με παίκτη παραπάνω κόντρα στον ΠΑΣ (που έμεινε με εννιά παίκτες από το 65’) κι από το 52΄ με παίκτη παραπάνω κόντρα στον Αστέρα. Ο δε αριθμός ρεκόρ στις τελικές του, καθόλου τυχαία, ήταν με τον ΠΑΣ (25!)…

Και νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να καταλάβει πόσο μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των τελικών μίας ομάδας όταν παίζει με παίκτη παραπάνω από 70 λεπτά έως ένα ημίχρονο.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: το ρεκόρ των λιγότερων τελικών έχει ο Παναθηναϊκός, μόλις 6, στο Αγρίνιο…

Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι για τον Παναθηναϊκό ενόψει Καραϊσκάκη ήταν καλή εξέλιξη η θλάση του Λεντέσμα! Και δεν τρολάρω καθόλου. Στην κατάσταση που ήταν στα τελευταία παιχνίδια ο 34χρονος Αργεντίνος, καλό θα ήταν για τον Ολυμπιακό αν έπαιζε (και υγιή, ο Στραματσιόνι δεν θα μπορούσε να τον αφήσει έξω…).

Απώλεια θα είναι αν δεν παίξει ο (αμφίβολος απ΄ ότι διαβάζω) Ζέκα, αυτό είναι ξεκάθαρο. Αλλά ο Λεντέσμα δεν είναι. Απώλεια θα ήταν ο Γουακάσο, επίσης. Ο Λεντέσμα, τώρα, δεν είναι. Ευτυχή συγκυρία για τον Παναθηναϊκό είναι, όπως εγώ το βλέπω.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.