Θέλτα – Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 4-1

Κώστας Ζάλιαρης
Θέλτα – Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 4-1

bet365

Σπουδαία και ευρεία νίκη της Θέλτα απέναντι στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια με σκορ 4-1, στο πρώτο φετινό ντέρμπι της Γαλικίας στην 9η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Η εκ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στους ομίλους του φετινού Γιουρόπα Λιγκ σχεδόν μετέτρεψε το ντέρμπι σε... περίπατο, με την ομάδα του Μπερίσο να φτάνει σε τρία γκολ στο τελευταίο ημίωρο και να προκαλεί ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς που βρίσκονταν στις εξέδρες του «Μπαλαΐδος».

Ο Ιάγο Άσπας πρωταγωνίστησε με δύο γκολ, έχοντας... στείλει το πρώτο απειλητικό μήνυμα με μια ωραία κεφαλιά στο 13ο λεπτό, υποχρεώνοντας τον πορτιέρο της Ντέπορ σε εκπληκτική επέμβαση.

Το σκορ άνοιξε ο Ούγκο Μάγιο με πανέμορφο σουτ από πολύ πλάγια θέση στο 32ο λεπτό για το 1-0, ωστόσο, η Κορούνια, ισοφάρισε με τον Αλμπεντόζα στο 32' με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ.

Τα στημένα φάνηκαν να είναι οι καλύτερες αφορμές των φιλοξενούμενων για ν' απειλήσουν την εστία της Θέλτα, ωστόσο, η υπεροχή των γηπεδούχων έφτασε να μετουσιωθεί σε μεγάλη νίκη.

Στο 58' ο ρέφερι ορθά έδειξε την άσπρη βούλα σε χέρι του Σίντνεϊ από την κεφαλιά του Βας για να εκτελέσει σωστά ο Άσπας για το 2-1, με τον άλλοτε φορ της Λίβερπουλ να διαμορφώνει και το αποτέλεσμα του αγώνα με ατομική κούρσα και πλασέ στην κλειστή γωνία από λάθος του Αλμπεντόζα στο 84'.

Λίγο νωρίτερα, στο 78ο λεπτό, είχε μεσολαβήσει το γκολ του Ορεγιάνα με κεφαλιά, για να βάλει κι εκείνος το... λιθαράκι του, συνοδεύοντας έτσι την καλή του εμφάνιση με την παρουσία του ονόματός του στη λίστα των σκόρερ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα