Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1 (vid)

bet365

Ο ΠΑΟΚ έχασε τα άχαστα, ο Βαρέλα έβαλε γκολ κι αυτογκόλ όμως ο Μιλιβόγεβιτς σκοράρει στο 97' (!!!) και ο Ολυμπιακός με το 2-1 μένει μόνος πρώτος και στο +7 από τον Δικέφαλο! 2.5 ώρες κράτησε το ματς λόγω διακοπών και καπνών! Από θέση οφσάιντ ξεκινά η φάση του 1-1!

Το μόνο που δεν έχει κάνει στον φετινό Ολυμπιακό είναι να πηγαίνει και τα νερά στον πάγκο. Γιατί όλα τα υπόλοιπα τα έχει κάνει ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων». Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς (περί ου ο λόγος) είναι ο παίκτης με τα περισσότερα παιχνίδια στην ομάδα (13 όλα βασικός), με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής (κοντά στα 1.200 λεπτά) και ακόμα τρια ματς με την Εθνική του ομάδα.

Στο τέλος της σεζόν όμως είναι πολύ πιθανό οι περισσότεροι να θυμούνται το γκολ με τον ΠΑΟΚ. Ενα γκολ που χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό στο ντέρμπι, τον διατήρησε στην κορυφή κι αύξησε την διαφορά από την ΑΕΚ στους 4 και από τον ΠΑΟΚ στους 7 με μόλις πέντε παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Και δεν ήταν μόνο το γκολ που πέτυχε στο... 97'. Νωρίτερα ο Σέρβος έκανε ένα σπουδαίο τάκλιν πάνω στον Ροντρίγκες ο οποίος ήταν έτοιμος να κάνει το 1-2. Συνολικά έκανε ένα γεμάτο παιχνίδι και η νίκη του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό...

Σ' ένα ντέρμπι που ήταν κακό στο πρώτο ημίχρονο και με πρωταγωνιστή τον Βαρέλα γκολ για τον ΠΑΟΚ στο 6' και αυτογκόλ στο 25' αλλά με ωραίο ρυθμό και πολλές φάσεις στο δεύτερο μέρος. Στο τέλος όμως ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την ανατροπή πήρε τη νίκη κι αύξησε την διαφορά από ΑΕΚ (+4) και ΠΑΟΚ (+7)

ΓΚΟΛ Ο ΒΑΡΕΛΑ, ΑΥΤΟΓΚΟΛ Ο ΒΑΡΕΛΑ
Οι δύο προπονητές άλλαξαν μόνο τον σέντερ φορ τους σε σχέση με το παιχνίδι της Πέμπτης (Ιντέγε αντί Καρντόσο και Κλάους αντί Τιάμ) με τον Μπέντο να βάζει και τον Βιάνα ως αριστερό μπακ. Κι ενώ ο Ολυμπιακός μπήκε με τη λογική να κλείσουμε τον ΠΑΟΚ στα καρέ του, εντούτοις ήταν οι φιλοξενούμενοι αυτοί που προηγήθηκαν.

Στο 6' από στημένη φάση η άμυνα του Ολυμπιακού κοιμήθηκε ο Μαλεζάς πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Βαρέλα στο ριμπάουντ και έκανε ένα εύκολο 0-1. Σ' ένα συνολικό κακό πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς πάλι με τον... Βαρέλα. Ο Ιντέγε ο οποίος έφυγε οριακά από θέση οφσάιντ γύρισε την μπάλα αλλά ήταν ο αμυντικός του ΠΑΟΚ που την έσπρωξε στα δίχτυα.

ΡΟΝΤΕΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Αν και το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό από άποψης θεάματος μιας και οι δύο ομάδες βιάζονταν να να νικήσουν το ματς το δεύτερο ήταν ένα υπέροχο παιχνίδι. Συνολικά χάθηκαν 12 σπουδαίες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσαν να πάρουν το ματς. Ειδικά ο Δικέφαλος του Βορρά θα μπορούσε να βάλει πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό. Στο 59' ο Κλάους προειδοποίησε και στο 61' ο Κάμπος βγήκε μόνος του απέναντι από τον Καπίνο αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός έκανε το ματς μονότερμα. Πίεσε πολύ την άμυνα του ΠΑΟΚ, έκανε αρκετές φάσεις μπροστά από την εστία του Γλύκου αλλά ο Ελληνας γκολκίπερ έκανε σπουδαίες επεμβάσεις (σε Σεμπά και Μποτία). Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ούτε στα 11 λεπτά των καθυστερήσεων (είχαμε 9 λεπτά διακοπή στην αρχή του δεύτερου μέρους) θα είχαμε νικητή εμφανίστηκε ο Μιλιβόγεβιτς.

ΓΚΟΛ-ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΙΑΚΟΠΗ
Στο 97' εμφανίστηκε ως ήρωας ο Σέρβος μέσος ο οποίος με έξυπνη κεφαλιά νίκησε τον Γλύκο και χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό σ' ένα εξαιρετικό δεύτερο μέρος. Ομως και πάλι είχαμε νέα διακοπή από τον Αρετόπουλο με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στ' αποδυτήρια και να δημιουργεί μπάχαλο για την έκβαση του ματς.

Εν τέλει το ματς τελείωσε μιας και παίκτηκαν τα υπόλοιπα τρία λεπτά του αγώνα με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την ανατροπή και να παίρνουν τη νίκη...

MVP: Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Τι άλλο να κάνει φέτος ο Σέρβος. Πέτυχε το πιο σημαντικό γκολ της σεζόν (μέχρι το επόμενο) και χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τζάλμα Κάμπος. Το γκολ που χάνει στο 61' είναι όλο το ματς. Βγήκε απέναντι από τον Καπίνο αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Φιγκέιρας! Κι όμως. Ο Πορτογάλος μπακ έκανε καλό παιχνίδι ως δεξί μπακ κόντρα στον Ροντρίγκες και καλό ως αριστερό μπακ κόντρα στον Κάμπος. Και φυσικά βγάζει και την ασίστ στο γκολ του Μιλιβόγεβιτς.

Η ΓΚΑΦΑ: Το αυτογκόλ του Βαρέλα. Πάει στην φασή χωρίς συγκέντρωση μιας και δεν έχει δει τίποτα. Ούτε τον Γλύκο που βγαίνει δίπλα του, ούτε ότι δεν υπάρχει παίκτης πίσω του με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σχεδόν άριστη η διαιτησία του Αρετόπουλου. Σωστές οι κίτρινες κάρτες (θα μπορούσε να δώσει και μία στον Μάτος) και προσπάθησε να κρατήσει το παιχνίδι. Μοναδικά λάθη του αγώνα από τον δεύτερο βοηθό Ηλία Αλεξέα. Στο γκολ της ισοφάρισης ο Ιντέγε είναι οριακά οφσάιντ ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Ροντρίγκες οριακά καλύπτεται.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε και πήρε το παιχνίδι. Σ' ένα ματς που πολύ εύκολα θα μπορούσε να το χάσει. Ομως στο δεύτερο ημίχρονο και μετά την απίθανη χαμένη ευκαιρία του Κάμπος (61') ο Ολυμπιακός έβαλε... μέσα στο τέρμα τον ΠΑΟΚ και εν τέλει σκόραρε με τον Μιλιβόγεβιτς. Οσο για τον ΠΑΟΚ; Κατάφερε να φύγει από το Φάληρο χωρίς να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας! Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε, έβαλε τον Ολυμπιακό στο ματς δε του έβαλε ακόμα πιο δύσκολα με τις ευκαιρίες που έχασε στο δεύτερο μέρος και εν τέλει γυρνάει στην Θεσσαλονίκη στο -7.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Βιάνα (46' Ελαμπντελαουί), Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνης (97' Καμπιάσο), Ελιουνούσι, Σεμπά, Ιντέγε (85' Καρντόσο)
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Καπίνο, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Λέοβατς (81' Κρέσπο), Κάνιας (46' Χαρίσης), Τσίμιροτ, Σακχόφ (74' Μπίσεσβαρ), Ροντρίγκες, Κάμπος, Αθανασιάδης

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα