Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης 2-0 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης 2-0 (vid)

bet365

Χρειάστηκε 20 τελικές φέτος, ωστόσο ο Τουράμ έσπασε το ρόδι... εις διπλούν και η Κέρκυρα, που ήταν με την πλάτη στον τοίχο, νίκησε (2-0) τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος είναι προτελευταίος με τρεις βαθμούς!

Το καλοκαίρι ήρθε από την Κύπρο στην Ελλάδα με σκοπό να κάνει την διαφορά στην επίθεση της Κέρκυρας. Ο λόγος για τον Τουράμ, που χρειάστηκε 20 τελικές στο πρωτάθλημα για να φτάσει στο πρώτο του γκολ. Ο Βραζιλιάνος μας είχε δείξει πως έχει το ταλέντο, αλλά και την επαφή με την αντίπαλη εστία. Το μόνο που του έλειπε ήταν το γκολ.

Αυτό κόντρα στον Αστέρα ήρθε! Του έλειπε, φαινόταν, το έδειξε και... ξέσπασε! Στο 2-0 έβγαλε με τον πανηγυρισμό του όλη την ένταση από μέσα του. Κάποια στιγμή θα ερχόταν, το ήξεραν όλοι στην Κέρκυρα και το περίμεναν. Πλέον βλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, καθώς με τον Τουράμ να βρίσκει δίχτυα οι «Φαίακες» μπορούν να... κοιμούνται ήσυχοι!

Έτσι έπαιξαν

Ο Μιχάλης Γρηγορίου, προχώρησε αναγκαστικά σε πολλές αλλαγές, αλλά κράτησε το 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Κουτζαβασίλης, στην άμυνα στόπερ ήταν ο Ιωάννου με τον Σιόντη λόγω απουσίας Βενέτη, Ντιμιτρόφσκι, στα δεξιά ο Σπίνουλας και στα αριστερά ο Ζαραδούκας. Αμυντικοί μέσοι οι Ανδρεόπουλος και Νίκιτς, με τον Κόντο αριστερά και τον Επστάιν στα δεξιά. Δεκάρι ο Ζορμπάς και στην κορυφή και πάλι ο Τουράμ.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, παρέταξε τον Αστέρα με 4-2-3-1. Ο Κοσίσκι ήταν στο τέρμα, στα στόπερ οι Μπέρτος και Σεφίλ, με τον Γιαννούλη αριστερά και τον Ιγκόρ δεξιά. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Χαμντανί, Τσουκαλάς, δεκάρι ο Φερνάντες, αριστερά ο Τσιλιανίδης, δεξιά ο Καλτσάς και στην κορυφή της επίθεσης ο Ιωαννίδης.

Αφού τα... ξανά έχασε μετά τα έβαλε!

Η Κέρκυρα άρχισε το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα ως τρίτη σε τελικές στο πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα όμως και προτελευταία στην βαθμολογία. Έτσι λοιπόν, από νωρίς δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά και πάλι ήταν άστοχη με τον Τουράμ να μην σημαδεύει σωστά.

Κάποια στιγμή αυτό θα άλλαζε. Στο 16' λοιπόν επιτέλους αυτό έγινε! Ο Βραζιλιάνος, μετά από τρομερή ενέργεια του Κόντου και ασίστ του Ζορμπά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν και το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα, μετά από 20 τελικές στο πρωτάθλημα! Ήταν όμως να μη γίνει η αρχή... Στην 21η του τελική στο 28', με πολύ ωραίο δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 2-0 για την Κέρκυρα και το δεύτερο προσωπικό τέρμα!

Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, μιας και ο Αστέρας έδειξε ένα πολύ κακό πρόσωπο. Δεν απείλησε ιδιαίτερα και όποτε το έκανε με τον Φερνάντες, σταματούσε πάνω στον σταθερό και με καλές τοποθετήσεις, Κουτζαβασίλη.

Ακίνδυνος Αστέρα, άνετα οι «Φαίακες»

Ήταν δεδομένο πως στην επανάληψη η Κέρκυρα θα δώσει χώρο στον Αστέρα. Η ομάδα της Τρίπολης όμως έδειξε πως δεν μπορούσε να το εκμεταλλευτεί... Οι «Φαίακες», είχαν κλείσει πάρα πολύ καλά τους διαδρόμους προς την περιοχή του Κουτζαβασίλη, με τους Ανδρεόπουλο και Νίκιτς να κάνουν εξαιρετικό ματς. Με σέντρες, μακρινές μπαλιές και στημένα μπορούσε να φέρει την μπάλα στην περιοχή ο Αστέρας.

Όσες φορές το πέτυχε, ο Φερνάντες είδε τον «Κούτζα» να του... κατεβάζει τα ρολά, ή τους Σιόντη, Ιωάννου να του παίρνουν την... μπουκιά από το στόμα! Στο 92' η Κέρκυρα θα μπορούσε να κάνει και το 3-0, όμως ο Τουράμ... σημάδεψε τον Κοσίσκι χάνοντας την ευκαιρία για το χατ – τρικ.

MVP: «Επιτέλους»! Αυτό ακούστηκε στο ΕΑΚ Κέρκυρας όταν στο 16', ο Τουράμ, βρήκε δίχτυα! Έκρινε το ματς με τα δύο τέρματά του και δικαιωματικά βρίσκεται στη θέση του MVP. Είχε ευκαιρία και για χατ – τρικ, αλλά δεν τα κατάφερε. Την επόμενη...

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Κοσίσκι. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα βρέθηκε σε κακή μέρα. Στο πρώτο τέρμα έχει κακή αντίδραση και άσχημη έξοδο, με αποτέλεσμα ο Τουράμ να σκοράρει σε κενή εστία. Θα μπορούσε να φέρει ευθύνη σε ακόμα ένα τέρμα του Βραζιλιάνου στο δεύτερο ημίχρονο, όταν πάλι έκανε άστοχη έξοδο, αλλά η κεφαλιά του επιθετικού της Κέρκυρας έφυγε άουτ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Εδώ θα έπρεπε να μπουν πολλοί... Σχεδόν όλη η Κέρκυρα! Καταπληκτικό παιχνίδι από τον Σπίνουλα, από τον Ζαραδούκα, από τον Νίκιτς, από τον Ζορμπά, από τον Ιωάννου... Εξαιρετικός και ο Ανδρεόπουλος που μαζί με τον Σέρβο... έσβησαν όλες τις επιθετικές προσπάθειες των αντιπάλων. Σταθερός και πάντα σε ετοιμότητα ο Κουτζαβασίλης που επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια. Αλλά αυτοί που μετά τον Τουράμ, ξεχώρισαν λίγο περισσότερο ήταν ο Κόντος και ο Σιόντης. Ο πρώτος έκανε πραγματικά ότι ήθελε από τα αριστερά την άμυνα του Αστέρα, με αποκορύφωμα την φάση του 1-0 που με... μαγική ενέργεια πέρασε τον Ιγκορ. Τρομερά δραστήριος και στο δεύτερο ημίχρονο... Ο δεύτερος, αγωνίστηκε ως στόπερ. Άγνωστη θέση σε γενικές γραμμές και όμως ήταν σταθερός! Έκοψε τα πάντα και δεν άφησε κανένα δικαίωμα στους επιθετικούς του Αστέρα.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Κοσίσκι στη φάση του 1-0. Έχει κάνει άστοχη έξοδο με αποτέλεσμα να περάσει η μπάλα στον Τουράμ και αυτός από κοντά να σκοράρει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολλές κάρτες μοίρασε ο Ανανίας Φωτιάδης στο παιχνίδι. Κάποιες αρκετά αυστηρές. Πέρα από αυτό δεν είχε κάποιο πρόβλημα στο παιχνίδι, το οποίο τον βοήθησε και με τον τρόπο που κύλησε.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η Κέρκυρα είναι εδώ! Οι «Φαίακες» πέρασαν μια πάρα πολύ δύσκολη εβδομάδα. Πολλοί έλεγαν πως ο Μιχάλης Γρηγορίου κόντρα στον Αστέρα... έπαιζε το κεφάλι του. Αν ήταν έτσι, το έσωσε με μια μεγάλη εμφάνιση! Η Κέρκυρα, δείχνει πως πραγματικά δεν αξίζει να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις. Τι είχε σήμερα που δεν είχε στα άλλα ματς, με εξαίρεση το Αγρίνιο; Το γκολ! Αν ο Τουράμ συνεχίσει να βρίσκει δίχτυα και δεν επιστρέψει στο... 0/18, τότε το μέλλον για τους «Φαίακες» θα είναι πολύ καλύτερο!

Ο Αστέρας επέστρεψε στις άσχημες εμφανίσεις. Μετά την νίκη επί του Πλατανιά, οι περισσότεροι πίστεψαν πως η... κατηφόρα είχε τελειώσει. Διαψεύστηκαν! Ο Αστέρας βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Δεν απείλησε σε καμία στιγμή ουσιαστικά την Κέρκυρα, ήταν ακίνδυνος με αποτέλεσμα πλέον να βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έχει πολλά να αλλάξει και το ξέρει, αν θέλει να δει την ομάδα της Τρίπολης να θυμίσει κάτι από τα προηγούμενα χρόνια.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ανδρεόπουλος (70’ Ναζίμ), Σιόντης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Τουράμ, Κοντός, Σπίνουλας, Ζορμπάς (65’ Ντουαλά), Επστάιν, Νίκιτς

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Κοσίτσκι, Σέφι (14’ Μάσα), Τσιλιανίδης, Ιωαννίδης, Φερνάντες, Τσουκαλάς,Γιαννούλης, Καλτσάς (60’ Στανισάβλιετς), Μπέρτος, Χαμντανί (60’ Δημούτσος), Ιγκόρ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα