Τα μεγάλα προβλήματα του ΠΑΟΚ...

Τα μεγάλα προβλήματα του ΠΑΟΚ...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Τα μεγάλα προβλήματα του ΠΑΟΚ...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την δυσκολία στο γκολ που δεν θεραπεύεται και τους παίκτες του ρόστερ που μοιάζουν να μην έχουν αντικαταστάτη...
Η εικόνα του ΠΑΟΚ στο ματς με την Καραμπάχ ήταν κάτι παραπάνω από προβληματική. Και έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από προβληματικές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα που δεν έχουν να κάνουν με το αποτέλεσμα, αλλά με την εικόνα της ομάδας.
Με εξαίρεση το ματς με τον Ηρακλή στο οποίο ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλά και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, (ματς που πάντως ήταν ειδικών συνθηκών, γιατί ο αντίπαλος έμεινε από πολύ νωρίς με 10 παίκτες και δεύτερον εμφανίστηκε για πολλοστή φορά το πρόβλημα του σκοραρίσματος) ο ΠΑΟΚ έχει μία σειρά αγώνων που δεν παίζει καλά. Ούτε στην Βέροια που δεν νίκησε, ούτε στο Λίμπερετς που νίκησε, ούτε στο Μπακού που έχασε ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός, ή τέλος πάντων δεν ήταν τόσο καλός όσο στην αρχή της σεζόν.
Και για αυτό είναι αλήθεια πως υπάρχει εξήγηση. Η πρώτη είναι ότι ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να έχει τεράστιο ζήτημα στο γκολ. Εχω γράψει και πρόσφατα ότι το πρόβλημά του δεν είναι τα γκολ που (δεν) παίρνει από τους φορ του, αλλά τα γκολ που δεν παίρνει από όλους τους υπόλοιπους παίκτες του και κυρίως από τα κεντρικά χαφ του. Τσίμιροτ, Κάνια, Σάκχοφ, Χαρίσης που συνολικά έχουν πολύ μεγάλο χρόνο συμμετοχής δεν έχουν σημειώσει ως τώρα ούτε ένα γκολ. Για την ακρίβεια δεν απειλούν καν με κάποια προσπάθειά τους για να υπάρχει έστω η υποψία ότι στο άμεσο μέλλον θα αρχίσουν να σκοράρουν. Μοιραία λοιπόν όλο το βάρος πέφτει πάνω στους ακραίους επιθετικούς και τον εκάστοτε σέντερ φορ. Με τον Τζαλμά Κάμπος να είναι εμφανώς εκτός φόρμας ο ΠΑΟΚ περιμένει γκολ από τον φορ και τον Ροντρίγκες. Καμία μα καμία ομάδα στον κόσμο στην ιστορία του ποδοσφαίρου δεν πήγε μπροστά, δεν κατέκτησε πράγματα, περιμένοντας γκολ από δύο από τους έντεκα παίκτες της.
Και πολύ φοβάμαι ότι ο ΠΑΟΚ θα δυσκολευτεί πολύ να το λύσει αυτό το πρόβλημα, ειδικά στα ματς που είναι αφεντικό του παιχνιδιού και έχει την μπάλα στα πόδια του. Και επειδή φέτος ο ΠΑΟΚ κυρίως τέτοια ματς θα παίξει, ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, ήρθε η ώρα ο Ιβιτς να σκαρφιστεί λύσεις, άλλες λύσεις, ίσως και άλλο τρόπο παιχνιδιού ειδικά σε αυτά τα ματς.
Ενα δεύτερο μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι η έλλειψη αντικαταστάτη ικανού να καλύψει τις απουσίες ή την ανάγκη ξεκούρασης κάποιου ποδοσφαιριστή. Ο ΠΑΟΚ με Τζαβέλλα και ο ΠΑΟΚ χωρίς Τζαβέλλα μοιάζουν ανασταλτικά δύο εντελώς διαφορετικές ομάδες. Οπως ο ΠΑΟΚ με τον Μπίσεσβαρ και ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Μπίσεσβαρ μοιάζουν δημιουργικά δύο διαφορετικές ομάδες. Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό με τέτοιο βάθος ρόστερ που έχει η ομάδα του ΠΑΟΚ. Συμβαίνει όμως και μοιάζει και μεγάλο πρόβλημα, τουλάχιστον τώρα στην αρχή της σεζόν.
Το ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι ότι στον ΠΑΟΚ μοιάζει να λείπουν πολύ από το ρόστερ παίκτες με προσωπικότητα. Η απουσία του Τζαβέλλα δείχνει μία απίστευτη ένδεια σε αυτό που λέμε ηγέτης, παίκτης για τα δύσκολα, παίκτης που θα βγει μπροστά. Μία σειρά από καλούς ή μέτριους, ότι θέλει μπορεί να πει ο καθένας, ξένους παίκτες, χωρίς κάποιον καθοδηγητή εντός αγωνιστικού χώρου, συνήθως δημιουργεί ζήτημα...
Πολλοί από τους συναδέλφους που ταξίδεψαν στο Μπακού απορούσαν που ο ΠΑΟΚ τέλειωσε το ματς με την Καραμπάχ χωρίς ούτε μία κίτρινη κάρτα, χωρίς κάποιος να βάλει μία φωνή, χωρίς να πέσει μία κλωτσιά, κάτι, για να κοπεί ο ρυθμός των αντιπάλων. Είναι και αυτό ένα δείγμα της έλλειψης προσωπικότητας.
Και το χειρότερο όλων είναι ότι αυτή η καθοδική πορεία του ΠΑΟΚ, αυτή η εμφάνιση όλων αυτών των ζητημάτων γίνεται στο χειρότερο χρονικό σημείο. Λίγες ημέρες πριν το Καραϊσκάκη (αυτό πάντως είναι άλλου τύπου ματς, μοιάζει πολύ περισσότερο με αυτό στο Αμστερνταμ κόντρα στον Αγιαξ, ο ΠΑΟΚ δεν θα φοβηθεί να δώσει την μπάλα και να περιμένει και να παίξει στην κόντρα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να εμφανίσει άλλου τύπου αρετές και να κρύψει αρκετές από τις αδυναμίες του) και κυρίως στο ξεκίνημα ενός πολύ δύσκολου προγράμματος. Διότι μετά το Καραϊσκάκη υπάρχει την Τετάρτη η Λάρισα και ο Αγγελος για το Κύπελλο, στα καπάκια η ΑΕΚ και αμέσως μετά ο τελικός με την Καραμπάχ για την πρόκριση στην Τούμπα. Και σε όλα τα υπόλοιπα ματς μετά το Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να παίξει, να κρατήσει μπάλα, να επιτεθεί, να νικήσει...
Ο Ιβιτς έχει πολύ δουλειά μπροστά του και ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πολλά τις επόμενες 15 ημέρες για να μην βυθιστεί σε νέο κύκλο εσωστρέφειας που θα αποδειχτεί καταστροφικός...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.