Αυτό που έφυγε και αυτό που... έρχεται

Αυτό που έφυγε και αυτό που... έρχεται

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Αυτό που έφυγε και αυτό που... έρχεται

bet365

Η Αστάνα έφτιαξε το κέφι του Ολυμπιακού, γράφει ο Διονύσης Δελλής. Το ματς με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή όμως είναι που του φτιάχνει τις...προϋποθέσεις για τη φετινή Σούπερ Λιγκ.

Αν δεν προέκυπταν πριν η Μπεερ Σεβά, η Αρούκα και ο ΑΠΟΕΛ; Το χθεσινό θα είχε «διαφορετική» αντιμετώπιση. Από όλους. Διότι ο Ολυμπιακός έμοιαζε για ένα ημίχρονο να... παίζει μόνος του. Το επίπεδο της Αστάνα δεν ήταν Europa, αλλά «μάχη για τη σωτηρία» Super League. Ή τουλάχιστον έτσι το ανάγκασαν να μοιάζει, οι Ερυθρόλευκοι. Οπότε ποιος ο λόγος να σπαταλάμε λέξεις; Έληξε 4-1. Θα μπορούσε να είναι και 5 και 6 και 7. Ειδικά αν δεν ακολουθούσε ο ΠΑΟΚ την Κυριακή.

Χωρίς ιδιαίτερο νόημα λοιπόν υπό κανονικές συνθήκες, ότι συνέβη στο Καραϊσκάκη χθες το βράδυ. Οι συνθήκες όμως στην παρούσα χρονική στιγμή, κανονικές δεν είναι. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από οποιαδήποτε καλή βραδιά. Για να φτιάξει το κέφι του. Για να βρει την αυτοπεποίθηση του. Για να πάρει τα «πάνω» του. Κάθε καλή φάση. Κάθε γκολ. Κάθε συνεργασία. Κάθε κομμάτι σε αυτό το υπό δημιουργία παζλ. Είναι σε ένα τέτοιο φεγγάρι το τελευταίο διάστημα. Έχει χτίσει ένα μικρό σερί νικών, που ξεκίνησε από την ΑΕΚ. Καλοδεχούμενο άρα και το αποτέλεσμα με τους Καζάκους.

Θα προκριθούν οι Ερυθρόλευκοι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο όμιλος που βρίσκονται πολύ δύσκολα θα τους δημιουργήσει πρόβλημα. Πόσο μάλλον έπειτα από τους έξι βαθμούς ως τα μισά του δρόμου. Λογικά μια νίκη ακόμη (επί της Γιουνγκ Μπόις συγκεκριμένα) κλειδώνει από τώρα την παρουσία τους στους «32». Δεν είναι λοιπόν αυτό το θέμα. Δεν είναι γενικά η Ευρώπη το θέμα. Τουλάχιστον μέχρι να πιάσει ο Φλεβάρης. Μέχρι τότε ζητούμενο αποτελεί να ξαναβρούν τον εαυτό τους. Την αγωνιστική τους ταυτότητα. Και αυτό ειδικά φέτος περνά από την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Μετά την –μαγική εικόνα αλλά τελικά...- ήττα από τον ΑΠΟΕΛ, οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν αφηνιασμένοι απέναντι στην ΑΕΚ. Έλεγαν από το βράδυ της Πέμπτης ότι «τα γκολ που δεν βάλαμε στους Κύπριους θα έρθουν την Κυριακή». Όντως το έλεγαν. Και το έκαναν. Χθες την Αστάνα την ισοπέδωσαν στο μισάωρο. Θα συνεχίσουν λοιπόν από εκεί, την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ; Αυτή είναι πλέον η ερώτηση που έχει όλο το ενδιαφέρον. Θα ανάψουν τις μηχανές από το σημείο που τις έσβησαν; Και τίποτε άλλο.

Σημαντικό ότι ο Μπέντο μπόρεσε να ξεκουράσει τον Ιντέγιε και ταυτόχρονα να δώσει ένα ματς στον Καρντόσο που μέσα στο γενικό πνεύμα έκανε την καλύτερη παρουσία του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ότι οι ακραίοι έφεραν μέσα από την περιοχή (Σεμπά 2, Ταρίκ, Φιγκέιρας) και τα τέσσερα γκολ. Σημαντικότερο ότι Φορτούνης και Μάρτινς επιβεβαίωσαν σε ένα ακόμη «τεστ» ότι η συνεργασία τους, μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη νέα ομάδα των Ερυθρόλευκων. Σημαντικότατο όμως όλα αυτά να έχουν «μετάφραση» την Κυριακή.

Είναι νωρίς ακόμη. Είναι σπουδαίο όμως το ματς που έρχεται για την «οικονομία» ολόκληρου του πρωταθλήματος. Το να ανοίξει ο Ολυμπιακός από την 6η αγωνιστική, τη διαφορά με τον ΠΑΟΚ στους 7 βαθμούς. Να αφήσει τόσο πίσω έναν από τους «διεκδικητές», που σημειωτέον η δική του ευρωπαϊκή βραδιά χθες... άνοιξε πληγές. Τον Δικέφαλο του Βορρά που σε αυτό το πρώτο δείγμα της Σούπερ Λιγκ, έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο. Που έχει αναδείξει αρετές. Και που αν είχε ένα «κανονικό» ποσοστό ευστοχίας με θέα στις αντίπαλες εστίες θα είχε σίγουρα μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Θυμίζουμε ότι την αμέσως επόμενη αγωνιστική έχει ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη. Άρα το ματς της Κυριακής, θα βάλει τα δεδομένα ως την... Τούμπα για εκείνη τη βραδιά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής