Ο μίστερ-ομάδα και η…απαίτηση ΠΑΟΚ με το διαιτητή!

Ο μίστερ-ομάδα και η…απαίτηση ΠΑΟΚ με το διαιτητή!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον προπονητή που κάνει δουλειά στον Ολυμπιακό, αλλά και για τα φοβερά με τον διαιτητή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Κατέληγα το χθεσινό κομμάτι μου γράφοντας ότι ο Ολυμπιακός για να κέρδιζε την Αστάνα έπρεπε να δούλευε το παιχνίδι με μεγάλη συνέπεια και σοβαρότητα, τόσο αμυντικά, όσο κι επιθετικά. Πράγματι έτσι έκανε, για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, και πήρε μία πραγματικά καλή νίκη.

Που θα στεκόμουν; Στον Πάουλο Μπέντο! Ο άνθρωπος βρέθηκε ξαφνικά από τον Τύπο στο μάτι του κυκλώνα όταν μετά από πέντε νίκες στα πέντε πρώτα παιχνίδια του στον πάγκο του Ολυμπιακού (και ξεκινώντας μία δουλειά υπό πραγματικά δύσκολες συνθήκες, μέσα Αυγούστου!...), έχασε στη Λάρισα στο 92’ και αμέσως μετά έχασε κι από τον ΑΠΟΕΛ ένα παιχνίδι από αυτά που γίνονται ένα στα τόσα: να κάνεις εσύ δώρο στον αντίπαλο το 0-1 και μετά να έχεις τρία δοκάρια, να είναι ο αντίπαλος γκολκίπερ ήρωας και να σε παίζει και κόντρα ο διαιτητής (Πολωνός κι αυτός, όπως κι ο χθεσινός του Παναθηναϊκού…).

Ο Πορτογάλος, όμως είχε πίστη στη δουλειά του και στους παίκτες του και ξεπέρασε εκείνες τις δύο οριακές ήττες κάνοντας ένα 9-1 στα τρία επόμενα δύσκολα, όσο και κρίσιμα βαθμολογικά παιχνίδια του: 3-0 την ΑΕΚ, 2-0 τον Πανιώνιο και 4-1 την Αστάνα! Με δύο πειστικές εμφανίσεις στο Καραϊσκάκη και με ένα καθαρό διπλό στη Ν. Σμύρνη.

Ο Μπέντο επέλεξε να ποντάρει σε ένα κορμό εφτά παικτών (Φιγκέϊρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ελιουνούσι, Σεμπά) κι από εκεί και πέρα «έπαιξε» τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις με Καπίνο-Λεάλι, Ρέτσο-Ντε λα Μπέγια, Φορτούνη-Μάριν, Ιντέγε-Καρντόσο, με τους πρώτους ανά ζευγάρι στον πιο βασικό ρόλο. Είχε αυτή την 15άδα και στον πάγκο τους δύο έμπειρους Αργεντίνους, τον Τσόρι με τον Καμπιάσο, πάντα έτοιμους, συν τον Βιάνα.

Έτσι, επένδυσε σε μία χημεία που άρχισε να δημιουργείται πια σιγά σιγά στην ομάδα κι έκανε τη διαφορά, αφενός μεν με την παρουσία του παίκτη-ορχήστρα Φορτούνη και του παίκτη-ποιότητα Μιλιβόγεβιτς, αφετέρου δε με την παρουσία παικτών που παίζουν πρώτα για την ομάδα, όπως ο Μαρτίνς, ο Ελιουνούσι κι ο Σεμπά. Γιατί αυτός ο προπονητής εστιάζει πάρα πολύ σε ακριβώς αυτή την παράμετρο, την ομαδικότητα, το να βάζουν οι παίκτες του πάνω από τον εαυτό τους το σύνολο-κάτι στο οποίο παραδοσιακά ο Ολυμπιακός είχε θέματα…

Στάθμισε κάθε ματς ο Πορτογάλος και άλλοτε άφησε εκτός 18άδας τον Μάριν, άλλοτε άφησε στον πάγκο τον Ιντέγε, όπως είχε κάνει και με τον Φορτούνη νωρίτερα. Παίρνει τα ρίσκα του και πάει με τρίτο στόπερ το Βιάνα κι όχι τον Σιόβα και παίζει στην Ευρώπη με αλλαγή τον Μανθάτη κι όχι τον Πάρντο, αλλά πλέον είμαστε σίγουροι πως για κάθε τι που κάνει, έχει τους καλούς λόγους του.

Ασφαλώς ο Μπέντο κι ο Ολυμπιακός έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους. Κι ενώ μπορείς να πεις ότι ήδη έχουν κάνει πολλά, μετά τον εφιαλτικό αποκλεισμό από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Βίκτορ στον πάγκο, με την ίδια ευκολία μπορείς να πεις ότι ακόμη δεν έχουν κάνει τίποτα! Ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία σημαντική διαφορά στο πρωτάθλημα και δεν έχει καν εξασφαλίσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, όπως θα έπρεπε να ειχε κάνει κερδίζοντας τον ΑΠΟΕΛ, αφού το άξιζε το τρίποντο εκείνη την βραδιά.

Για τον προπονητή και τους παίκτες του Ολυμπιακού είναι μονόδρομος: να συνεχίσουν με σοβαρότητα κι αποφασιστικότητα, ταπεινά και με στόχο πάντοτε το αμέσως επόμενο παιχνίδι. Μόνο έτσι θα μετατρέψουν την δεδομένη υπεροχή τους σε αύξηση της διαφοράς τους από τις υπόλοιπες ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα και στον όμιλό τους στην Ευρώπη.

Κατά τα άλλα, ζούμε μεγάλες εποχές! Με τον ΠΑΟΚ να…απαιτεί να τον παίζει μόνο ένας διαιτητής στο Καραϊσκάκη (!) και να ωρύεται όταν ορίζουν αυτόν με τον οποίο κέρδισε για μία και μόνη φορά τον Ολυμπιακό μέσα στον Πειραιά εδώ και έξι χρόνια!

Η πλάκα είναι ότι πριν τον ορισμό Αρετόπουλου, όταν υπήρχε η αίσθηση ότι θα ορίζονταν ένας εκ των Μάνταλου-Καλογερόπουλου, έλεγαν ότι το…σύστημα θέλει Μάνταλο η, Καλογερόπουλο! Τώρα που ορίστηκε άλλος, ούτε ο άλλος αρέσει! Δηλαδή ποιόν ήθελαν, αφού οι Κομίνης και Παπαπέτρου έχουν διεθνείς υποχρεώσεις; Πάλι τον…Κύζα; Μα έκανε το ρεσιτάλ του στο ΠΑΟΚ-Ηρακλης. Δεν ήταν αρκετό;

Έχει λογική ένας σύλλογος να ζητάει μόνο ένα διαιτητή για ένα ντέρμπι και δη αυτόν με τον οποίο έχει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες στα εφτά ντέρμπι που τον έχει σφυρίξει; Και μετά να φωνάζει όταν δεν τον βάζουν, την στιγμή που ο ίδιος είχε παίξει δύο αγωνιστικές πριν άλλο ντέρμπι, στο ίδιο γήπεδο; Και ενώ συν τοις άλλοις δεν είχε δει και γροθιά παίκτη σε αντίπαλό του;…

Δεν σκέφτεται κανείς, το απλό: Ποιος διαιτητής θα έκανε όργια σε ένα ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί; Κανένας λέω εγώ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.