Ευρωπαϊκό... μέταλλο και απαντήσεις από Σεμπά - Καρντόσο!

Δημήτρης Τομαράς
Ευρωπαϊκό... μέταλλο και απαντήσεις από Σεμπά - Καρντόσο!

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο Gazzetta.gr για την τοπ φετινή ευρωπαϊκή εμφάνιση του Ολυμπιακού και τους καλούς οιωνούς από Σεμπά και Καρντόσο!
Ήταν ένα ματς με την Αστανά που δεν επιδέχεται και ιδιαίτερης ποδοσφαιρικής κριτικής. Μία ομάδα από το Καζακστάν που θεωρητικά κατέβηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και πλάνο αντεπιθέσεων αλλά δεν της βγήκε σχεδόν τίποτα στο χορτάρι. Ο Ολυμπιακός είχε ξανά εξαιρετική λειτουργία στον άξονά του χάρις στην τριάδα Μιλιβόγεβιτς - Μάρτινς - Φορτούνη, "εξαφάνισε" τα αντίπαλα χαφ και έμειναν μόνοι τους να... παλεύουν οι Τουμάσι και Καπανάγκα μπροστά.
Το γρήγορο και απόλυτα δίκαιο 3-0 του α' μέρους έδωσε την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να είναι πιο... άνετος ακόμα και μετά το σοβαρό λάθος του Λεάλι που ουσιαστικά "δώρισε" γκολ στον αντίπαλο. Να φτάσει στο τελικό 4-1 και ενώ θα μπορούσε να είχε βάλει άλλα τουλάχιστον 3 γκολ.
Το α' μέρος αναμφίβολα ήταν επιβλητικό. Το β' όχι τόσο. Έχει και μία λογική. Καμία ομάδα όσο καλό ματς και εάν κάνει δεν μπορεί να παίζει το ίδιο καλά και αποτελεσματικά και σε ίδιο τέμπο και ρυθμούς και στα 90 λεπτά. Καμία... Ο Ολυμπιακός από μέρους φρόντισε σε μία σημαντική βραδιά γι' αυτόν να δείξει ξανά το ευρωπαϊκό του... μέταλλο και την καλή του "φορεσιά" και να πάρει καθαρά, δίκαια και αρκετά εύκολα αυτό που άξιζε από το ματς του Καραϊσκάκη. Αναμφίβολα ήταν και με διαφορά η κορυφαία φετινή του ευρωπαϊκή εμφάνιση και ένας πολύ καλός οιωνός για την συνέχεια.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ - "ΚΑΦΕΝΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα επιχειρείται ένας "μηδενισμός" από διάφορες κατευθύνσεις. Σίγουρα η Αστανά δεν είναι "μεγαθήριο". Ωστόσο μία τόσο εμφατική και επιβλητική νίκη και μία τόσο καλή ερυθρόλευκη εμφάνιση στο α' μέρος πρέπει να αναγνωρίζεται. Άλλωστε στην Ευρώπη δεν υπάρχουν πια ομάδες - "καφενεία" με μικρές εξαιρέσεις. Και αυτό ο Ολυμπιακός το βίωσε για τα καλά και φέτος και το έχουν βιώσει και άλλες ελληνικές ομάδες και φέτος αλλά κατά το παρελθόν. Όποιον υποτιμήσεις σίγουρα θα σε κάνει να το... πληρώσεις σε τέτοιο επίπεδο...
ΣΕΜΠΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
Στα 24 του χρόνια ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού όσο περισσότερο τα... ακούει και εισπράττει γκρίνια από την εξέδρα ή διάφορους τόσο περισσότερο "αφηνιάζει" φαίνεται. Ο Σεμπά δείχνει να είναι επικεντρωμένος σε αυτό που θέλει να κάνει: το ποδόσφαιρο. Δεν παρασύρεται ούτε από υπέρμετρο ενθουσιασμό ούτε από γενικές... κατακραυγές. Με την Αστανά έχει κάνει ένα ακόμα εξαιρετικό ματς. Δεν είναι μόνο τα 2 του γκολ. Είναι τα πολλά τρεξίματά του, οι εναλλαγές με τον Ελιουνούσι, ότι συγκλίνει όποτε χρειάζεται στο κέντρο, ότι μαρκάρει και κόβει και γενικά πως είναι μεγάλος "μαχητής". Θυμίζουμε πως ευρωπαϊκό γκολ είχε βάλει και στο Αρούκα - Ολυμπιακός 0-1.
Ο Σεμπά έχει και άλλα βέβαια και προφανώς και πιο... σοβαρά επιτεύγματα. Φέτος έχει βρει δίχτυα 4 φορές σε 11 ματς των Πειραιωτών. Έχει και 1 ασίστ και 4 κίτρινες. Είναι για φέτος και έως τώρα φυσικά ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη με 3 "τεμάχια" και από τους λίγους παίκτες με χρόνο συμμετοχής της τάξεως των 1.006 λεπτών.
Στην Ελλάδα έχει βάλει 1 γκολ στην Σούπερ Λίγκα με Βέροια και έχει και 1 ασίστ με ΑΕΚ. Για να καταλάβει κανείς την αξία και την σημασία του φετινού... ξεκινήματος του Σεμπά αρκεί να δει τα περσινά του νούμερα. Πέρυσι λοιπόν σε 33 αγώνες είχε 4 γκολ και 5 ασίστ συν 5 κίτρινες. Φέτος έχει σχεδόν τα ίδια νούμερα έχοντας 22 ματς λιγότερα στα πόδια του!
ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΤΟΣΟ
Ένας δεύτερος ερυθρόλευκος που έχει κάθε λόγο να χαμογελά είναι ο Καρντόσο. Ο Παραγουανός από εκεί που φαινόταν εκτός κλίματος και ρυθμού απέδειξε την χρησιμότητά του. Και ας προορίζεται ξανά για βασικός ο Ιντέγε με ΠΑΟΚ. Έκανε το πιο σοβαρό και μεστό παιχνίδι του αμυντικά, τακτικά και επιθετικά με τον Ολυμπιακό. Βοήθησε με το ύψος του και το κορμί του και έχει βγάλει και μία ασίστ στο ματς. Επιχείρησε να "γεμίσει" την περιοχή και πάντα "τραβούσε" έναν με δύο παίκτες πάνω του ακόμα και όταν δεν ήταν τόσο απειλητικός. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον πολύ καλό Καρντόσο. Το ίδιο ακόμα και ο Ιντέγε για να γίνεται και αυτός ακόμα καλύτερος.
Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ, Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΙΟΥΝΟΥΣΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Από αυτήν εδώ την διαδικτυακή... γωνιά έχουμε υπογραμμίσει τόσες και τόσες φορές την αξία και την ποιότητα του Μάρτινς. Της κορυφαίας φετινής μεταγραφής των πρωταθλητών Ελλάδας, κάτι που το καταλαβαίνει κανείς από την πρώτη στιγμή.
Ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπό του έναν μέσο με μοναδικά χαρίσματα, ασύλληπτη δυνατότητα στο να κρατάει μπάλα, να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, να οργανώνει, να κερδίζει φάουλ και να "φθείρει" τον αντίπαλο. Και επίσης έναν παίκτη που δύσκολα κάνει το λάθος. Η τριάδα Μιλιβόγεβιτς - Μάρτινς - Φορτούνης στα καλά της δεν βγαίνει από το γήπεδο.
Ο Φορτούνης από την άλλη ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί μεγάλη αξία. Ο "Φορτού" μόνο και μόνο με την φάση που έχει "χορέψει" όλη την άμυνα της Αστανά για να βγάλει το γκολ στον Φιγκέιρας στο 1-0 φανερώνει και πάλι το τι είναι ικανός να κάνει στο γήπεδο.
Αφήσαμε για το τέλος τον Ελιουνούσι αν και για μένα προσωπικά είναι ο MVP του αγώνα. Χάρις αυτόν γίνεται το 1-0 3-0 και "κλειδώνει" ο αγώνας. Φοβερή εμφάνιση από τον Νορβηγό με γκολάρα που συνεχίζει να πιστοποιεί πως είναι μία ξεχωριστή προσθήκη, ικανή να κάνει την διαφορά ανά πάσα ώρα και στιγμή.
ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕ ΡΟΛΟ - ΚΛΕΙΔΙ...
Ο Ολυμπιακός φέτος έχει αποδείξει πως εάν ο άξονάς του πηγαίνει καλά, πηγαίνει καλά και συνολικά η ομάδα. Το ίδιο θα ισχύσει και για την επικείμενη "μάχη" με τον ΠΑΟΚ. Εάν το κέντρο του αποδώσει καλά θα παίξει ρόλο - κλειδί για την έκβαση της αναμέτρησης. Μία αναμέτρηση που με βάση το momentum του ο Ολυμπιακός την θέλει περισσότερο από ποτέ. Να την κερδίσει με μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα